Хип хоп културата во Македонија

Плус да си купиш еден скромен винил плеер кошта доста.

Татко ми има еден винил плеер стар како куферче со застарена технологија на вклучување. Расипан е но не знам дали вреди да се поправа.
Ако имаш мерак да го користиш и ако имаш мерак а и пари да купуваш винили за слушање , да.

И колку би била цената на една винил плоча?
Епа рачунај дека Сафизам не верувам дека ќе го најдеш, овие пакет 45ките што се повеќе беа на времето 4000-5000 денари нови, Црнила Ремикс нема кај да најдеш, единствено Дивизија - Игра на трпение ако имаат некое останато издание, памтам на промоцијата на албумот беа околу 1800-2000 денари. Во глобала плочи се скуп спорт, ја собирам и затоа знам, зависи што плоча е, ама најчесто се од 30 евра до 50 евра нови (ако најдеш ХипХоп во Македонија, може и поскапи да бидат), ја си купувам од Грција, Бугарија, Италија (нарачувам преку другари/ки што шетаат) пошто имаат повеќе избор таму и онлајн си ги гледам. Исто имаш опција да нарачуваш и преку Discogs преку некој (може и продавница да е) што продава. Грамофон ако купуваш нов ќе те кошта 200 евра ама некој најефтин, поечало плус (на старо 50-100 евра), звучници плус (на старо 50-100евра), а имаш и опција грамофон тие што се портабле грамофони со вграден звучник во нив - тие се околу 3000-5000 денари (не знам точно), ама тие ја губи смислата на целото винил искуство, плус не се квалитетни и може да ги оштетат плочите за брзо време.

Некој да не знај која е песнава на Тонио? Прв пат ја слушам а и не е од студиските албуми шо ги има изваено.
Се познава по гласот дека е на млади години снимена.

Другари може прошло некогаш прашањево, но да не знае некој каде се наоѓа игралиштево/кошов од видеово? Сфатив пред некој период дека појма немам каде е и дека тоа што мислев дека е всушност не е.

Другари може прошло некогаш прашањево, но да не знае некој каде се наоѓа игралиштево/кошов од видеово? Сфатив пред некој период дека појма немам каде е и дека тоа што мислев дека е всушност не е.

Има спортска сала позади. Башка кошовите имаат нетипични потпори за разлика од тие класичните во форма на буквата А. Тој со марамата на глава знам дека е од Влае. Ваљда у некое школо у Влае. А може да е и Долно Нерези кај џамијата затоа што у позадина на сценва се гледа една од кулите у Карпош 4 пред мостот Обединети Нации.
Некој од тој реон нека каже за сигурно.

Има спортска сала позади. Башка кошовите имаат нетипични потпори за разлика од тие класичните во форма на буквата А. Тој со марамата на глава знам дека е од Влае. Ваљда у некое школо у Влае. А може да е и Долно Нерези кај џамијата затоа што у позадина на сценва се гледа една од кулите у Карпош 4 пред мостот Обединети Нации.
Некој од тој реон нека каже за сигурно.
Има 2 локации, едната е средното Георги Димитров (слика 1) - на крај има сцени тука само, но јас ја барам токму оваа ти што ја спомна (слика 2), таму делува дека е локацијата во Карпош ко што опиша, мислев е ОУ Петар Поп Арсов ама не е изгледа тоа, Влајко игралиштето и Димо не се исто. Не сум ни сигурен дали кулата во позадина е таа од Карпош 4 или само ни личи на неа и од старт лоша насока имаме.

1774062391206.png

1774062458991.png

Коменски е. Тогаш кога е снимано видеото изгледаше поразлично него денес.
Коменски е навистина, сега проверив по куќата во позадина, фала ти.

1774064584896.png
1774064603756.png

Втора потврда ми е и нискава зграда од карши, ептен е небо и земја сменето, дури делува и ко улица да немало измеѓу школото и зградата порано.

1774065047639.png
1774065062134.png

Последно уредено:
Има 2 локации, едната е средното Георги Димитров (слика 1) - на крај има сцени тука само, но јас ја барам токму оваа ти што ја спомна (слика 2), таму делува дека е локацијата во Карпош ко што опиша, мислев е ОУ Петар Поп Арсов ама не е изгледа тоа, Влајко игралиштето и Димо не се исто. Не сум ни сигурен дали кулата во позадина е таа од Карпош 4 или само ни личи на неа и од старт лоша насока имаме.

Прегледај го приврзокот 472735

Прегледај го приврзокот 472736
Дааааа за горната слика се мислев од каде ми е познат тој плав ѕид . Добро што се сети одма на Ѓорѓи гимназијата.

Аууууууууууууууу даааааааааааааа. Долната е 200 % коменски старото кога беше бараки. А кулата у позадина ние што ја мислиме дека е од пред ОН мостот е уствари Горење кулата пред Сити Мол.

Овој реон иначе го немам прошетано од кога завршив средно, а тоа е пред многу години и затоа се ми е како во магла познато од негде а не знам од каде :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom