Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Графика што многу кажува:

1772863049268.png

Интересно е што Ферари пробуваат да играат поинаку од сите останати. Цел Q1 го возеа со Medium пневматици додека сите останати беа со Soft. Не знам на што се должи тоа: работеле на самоувереноста или си играат уште „ај да пробаме“.

Астон Мартин катастрофа, Алонсо пропо, Макс аут и Мерцедес тотална доминација, факинг +0.800 од Хаџар. Се надевам ова е само прв и еден погрешен сетап, во спротивно не чека доста досадна сезона.

Ферариии беееее… Пишете крај, 2014 од почеток.

Ај, се надевам Кими ќе ја напраи интересна... не можам да го поднесам Расел да биде шампион ...
Ја се надевам Макс ќе ги реши, ако Хаџар може P3, Макс сигурно ќе извадеше бар P2... maybe :D

Ај, се надевам Кими ќе ја напраи интересна... не можам да го поднесам Расел да биде шампион ...
Исто. Поантипатичен ми е и од Макс, упм. Ама чекајте бе, не е ништо завршено, една ластовичка не прави пролет. Кога е стабилноста во прашање и брзината на свиоците, мислам дека Ферари се подобри, и од тоа што беше кажано за тестирањата, а и од квалификациите денес. Плус, реков, се гледа дека уште експериментираат. Јас сум сепак оптимист дека може Леклер да се бори за титула.

Е сега - изненадување на денот за мене - Хаџар! Не дека мислев дека не го бива, се покажа он лани како одличен возач, ама прва трка за Ред Бул, и да ги победиш и Ферари и Мекларен - не е баш за потценување. Плус уште повеќе кога знаеме како возеа вторите возачи на Ред Бул до лани. Од тимовите од средината - Рејсинг Булс очекувано беше да бидат најдобри, мислам дека со Хаас и Ауди ќе ја водат таа битка за местата од 9 до 14. И секако, shoutout за Линдблад кој не би рекол дека е изненадување, одлично се покажа и на петочните тренинзи, ама сепак се негови деби квалификации во Ф1, па затоа - браво!

Реакцијата на Тото доста кажува.
За Макс, многу аматерска грешка.
RED FLAGS FOR MAX

The four-time world champion crashed at Turn 1 midway through Qualifying. It's reported that the cars rear axles locked up causing him to spin across the gravel and into the barrier.

Max is unharmed, however, he'll now begin Sunday's race at the back of the grid.

Сендбагерската мамица нивна.
Да не заборавиме дека имаат нелегитимен мотор, Ферари кога го открија одма го банираа со сензорот а на овие им оставаат до Јуни да средат, се надевам ќе паднат многу после тоа.

Квалификацииве не мора многу да кажат затоа што како што пишаа погоре, издржливоста на долги стази ќе видиме каква е и race pace е друга приказна од quali pace. Ма да тој што е брз на квалификации сигурно нема да заврши 10ти, тоа знаеме ама не верувам у тоа дека цела секунда се побрзи по круг.

Најтоп би било Хаџар да отиде ХАРАМ моуд и да ги покоси :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom