A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Мене денес ми го пуштија KCN пакетот бесплатно во замена за Pink.
Кај мене останаа Pink вклучени и по празничната промоција бесплатна еден месец. Ете сега седат со порака дека се исклучени.

KCN, Prva, B92 не ми ги ни вклучија тогаш.

Еден куп канали меѓу кој и албанскиот пакет ми се вклучени уште од празничната понуда. Некој во А1 заборавил или го мрзи да ги исклучи :icon_lol:

И во Босна имало гасење на Pink. Не знам дали е истата причина за гасење и на А1 Македонија.

Последно уредено:
Кај мене останаа Pink вклучени и по празничната промоција бесплатна еден месец. Ете сега седат со порака дека се исклучени.

KCN, Prva, B92 не ми ги ни вклучија тогаш.

Еден куп канали меѓу кој и албанскиот пакет ми се вклучени уште од празничната понуда. Некој во А1 заборавил или го мрзи да ги исклучи :icon_lol:

И во Босна имало гасење на Pink. Не знам дали е истата причина за гасење и на А1 Македонија.
Vo bosna ima PinkBH
images

Vo bosna ima PinkBH
images
Кабелски канал е мислам фирмата регистрирана во Србија. Од 1 април BH Telekom во Босна сака да ги изгаси пд понуда сите Pink канали.

Предходно Pink босанската и Pink црногорската си беа со национална концесија и газдата ги продаде на United Media па станаа Nova BH и Nova M. После кратко време пак си отвори канали Pink за Црна Гора и Босна со исто лого и име но за емитување на кабелска.

Кабелски канал е мислам фирмата регистрирана во Србија. Од 1 април BH Telekom во Босна сака да ги изгаси пд понуда сите Pink канали.

Предходно Pink босанската и Pink црногорската си беа со национална концесија и газдата ги продаде на United Media па станаа Nova BH и Nova M. После кратко време пак си отвори канали Pink за Црна Гора и Босна со исто лого и име но за емитување на кабелска.

Eve sto kaza Zeljko Mitrovic ( pak ke ima Pink vo Bosna )

Duboko verujem da će građani BIH, već za 30 dana, dobiti našu OTT ponudu i box za gledanje svih naših kanala, sa pretplatom od samo 5 KM mesečno!

Дали ви работат Balkanika и fen tv на А1 xplore или ги имаат исклучено.
Не работаат, црна слика имаат а на XploreTV мобилната апликација дава Код грешка.

Премногу се А1 слаби со телевизијата.

Не работаат, црна слика имаат а на XploreTV мобилната апликација дава Код грешка.

Премногу се А1 слаби со телевизијата.

А1 се слаби со ТВ канали во споредба со Телеком

Зошто го откажа Телеком и се префрли на А1 ?

А1 се слаби со ТВ канали во споредба со Телеком

Зошто го откажа Телеком и се префрли на А1 ?
Затоа што немаше можност за оптички иако поставија за оптички интернет во моја зграда. Не можеле кабел да донесат до мој стан. Плус скапо плаќавме и сакав да намалам трошоци.

Туку на музичките канали Restart и Jeka кој кога ги ставија пишуваше дека немаа право за емитување а сега оди некоја расипана закочена слика од Happy телевизија . На Tелеком кога бев тие музички канали најнормално си работеа, верувам уште работат најнормално.

Телеком многу подобро ја работеше понудата на телевизијата па и да имаше проблеми со тв каналите си ставаат соопштение на самиот канал или брзо го решаваа тој проблем. Точно имаше и поголема понуда тв канали Телеком ама тоа и креваше цена. Многу тв пакети нормално ти крева цена на претплатата.

Последно уредено:
Прв пат закажувам програма да се снима на А1 XploreTV и никаде не најдов дали има опција да наместиш колку часа ќе снима.

Пример да снимам Оскари и да наместам да снима неколку минути или часа повеќе од тоа што е пишано во програмската шема.

Телеком на MaxTV има таква опција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom