KSC #360 Твоја музичка плејлиста

• Креатор на темата Креатор на темата Смртта
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 октомври 2023
Мислења
281
Поени од реакции
683
Оваа недела, секој од вас треба да состави своја „мини-плејлиста“ која раскажува специфична приказна или е тематска.

Правила на игра:

1. Наслов

Морате да имате наслов на плејлистата. Насловот не мора да биде жанровски ко на пример "Панк", насловот може да ви биде нешто од типот: "Звукот на Скопје во 5 наутро" и да ставите плејлиста од песни што се пуштаат по џамии.

2. Број на песни.

Минимум 3, максимум 5 песни.

3. Опис (опционално):

Една до две реченици што ви е целта со плејлистата или за што ви е плејлистата...

Значи се гласа за цела плејлиста, не за песна, така што наслов мора да имате и минимум 3 песни што ќе ви се вклапаат во насловот.
Јас ќе ставам малку покасно, сега сум прилично зафатен.

Sonce, Pesok i Bas

Ovaa Afro House selekcija me potseka na moeto patuvanje od Kairo do Luksor minatoto leto, spusteni prozorci, sonce i pustina sto se protega beskrajno od dvete strani. Toa e magicniot horizont kade sto neboto i pustinata stanuvaat edno. Muzika sto ne ja slusas tuku ja dozivuvas!

Меланхолија во пет чина

Ова е музика за оние часови помеѓу ноќта и зората, кога тишината станува прегласна. Звучи како осаменост во густа шума, звучи како соголување до болка, звучи како есенско сонце — топло е, али знаеш дека доаѓа зима. Ова не е тага, туку наоѓање среќа во тагата.

Древна Македонија

Браво за идејата, требаше некој поразличен KSC, бидејќи по 3 пати почнаа да се повторуваат темите.

Funny how everything was roses when we held on to the guns

Можам да кажам дека овој албум (составен од 2 дела), ми ја смени целосно перцепцијата за нештата, се пронајдов себеси во него, почнав светот да го гледам со други очи. Го открив во средно образование и од тогаш до денес е мој омилен албум од било кој жанр. Во тој период кога го открив, чувствував некоја потреба да се прилагодам на светот, да не штрчам, да се адаптирам на интересите на моето опкружување, бидејќи стравот за да не бидам отфрлен беше поголем од потребата да бидам свој. Но, албумов како и низа дијалози со самиот себе, ми помогнаа да сфатам дека времето поминато со погрешни луѓе, на погрешни места е нешто највредно што можам да изгубам. Па по цена да останам сам, решив да сум свој и да не се прилагодувам веќе никаде, со никого. Денес сум опкружен со многу поблиски луѓе од било кога и што е најважно во мојата вистинска верзија, која ќе ти каже веднаш ако нештото не чини, па независно колку и да е директно и болно, а не со некоја верзија која само се прилагодува, адапатира и е камелеон.

Sex songs:

Почнува со стриптиз, па предигра, па галење, допири, сензуалност... Не можев да најдам песна за свршување, па затоа замислете дека сексот трае, и трае, и трае... до вечноста. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom