Serie A 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    110
  • Гласањето е завршено на .
Види ако му дозволеа судиите на Перин да стави мрежички меѓу нозе немаше ниеден гол да прими денеска, ама ги местат.

Така е бро, тука ја мислам дека најмногу ве одраа судиите, иначе ...

Прегледај го приврзокот 470767
Неее се прави наудрен со сила. И сам си свесен ако ја гледаше. Не мора да бидеш фан на Јувентус за да видиш дека беа оштетени со непостоечки црвен картон и ради тоа беа приморани да бркаат негатива со играч помалку 80 минути.
Јилмаз се фрлаше ко Барела, па никому ништо.
Тореира заслужи црвен, повторно никому ништо. Нејасно е како за пеналот не доби ни жолт.

Тоа е тоа, следна со Рома. Познавајќи ги Фигц, за инат ќе ја закажат у Сабота со надеж дека со што помалку одмор ќе гостуваат во Рим.

За италијанско првенство, може да се каже дека е интересно поради неколку причини, може во некои сезони да биде поинтересно и од шпанското, од германско и француско многу почесто.

Но, доколку збориме за квалитет, тоа е далеку од топ ниво. И не е само поради квалитетот на играчите, кој што е видлив за секој што барем малку разбира нешто од фудбал.

Во Италија секоја екипа се распаѓа кога треба да игра два озбилни натпревари неделно. Од Комо кој што е претставен како нешто најмодерно, најнапредно во Италија, кој и без Европа знае да падне на овој испит кога ќе му се погоди таков распоред, до Интер, кој што е најозбилен тим од сите во Италија, а меѓудругото овој последен неуспех, интерешиве го примија како "утеха" и поради ова причина и сега се тешат, како се е во ред, таман ќе имаат сила да победат против овој Милан кој заостанува 10 бодови и има еден бод освоен со Кремонезе, Пиза и Парма на домашен терен, на страна што ваков Милан има и полош распоред до крај.

Навистина е потребна целосна будност, демек ваков Милан е поголема закана за Интер и од што е Сити за Арсенал.

Последно уредено:
Неее се прави наудрен со сила. И сам си свесен ако ја гледаше. Не мора да бидеш фан на Јувентус за да видиш дека беа оштетени со непостоечки црвен картон и ради тоа беа приморани да бркаат негатива со играч помалку 80 минути.
Јилмаз се фрлаше ко Барела, па никому ништо.
Тореира заслужи црвен, повторно никому ништо. Нејасно е како за пеналот не доби ни жолт.

Тоа е тоа, следна со Рома. Познавајќи ги Фигц, за инат ќе ја закажат у Сабота со надеж дека со што помалку одмор ќе гостуваат во Рим.
Бате ти на кој универзум живееш мене не ми е јасно. Човекот го повика во вар да го поништи жолтиот и да даде директен црвен. Ти излегуваш поголем судија од оние 5 со лиценца на натпреварот.

Смешќи невидени.

Комо играше во средата вечерта 20:45ч. со Милан, каде се убија од трчање и освоија бод, па со вас во сабота од 15:00ч. и ве тепаа значи за не цели 66 часа односно не цели 3 дена гостуваа во Милано, па потоа во Торино.. ова у прилог и на @Hm_Hm што рече дека Комо знаеле да паднат ако имаат две утакмици у неделата.. не викам дека нема да паѓаат, ама ете баш минатата недела импресионираа.. јас бев убеден дека после нерешеното со Милан, Јуве ќе ги убие со 2-3 гола разлика.

И да, Рома-Јуве се игра од недела од 20:45ч. незнам што плачеш без врска..

Бате ти на кој универзум живееш мене не ми е јасно. Човекот го повика во вар да го поништи жолтиот и да даде директен црвен. Ти излегуваш поголем судија од оние 5 со лиценца на натпреварот.

Смешќи невидени.
Судијата треба да се самозапали за црвениот. Како можеше да гледа снимка и да даде црвен? Па по таа логика штом некој скокне ти легни под него и нормално ќе те нагази за црвен. Кели беше усмерен на скокот по топка и природно доскокна. Да не требаше да остане да лебди за да не го нагази?

Судијата треба да се самозапали за црвениот. Како можеше да гледа снимка и да даде црвен? Па по таа логика штом некој скокне ти легни под него и нормално ќе те нагази за црвен. Кели беше усмерен на скокот по топка и природно доскокна. Да не требаше да остане да лебди за да не го нагази?
Sudijata dade zolt i ajt, tolku, vtor mu bese, gledase video samo za da znae dali da si ostane zoltiot, sto pak znacese crven i nisto nemase da smeni toa na teren, ili da lupne direkten crven, sto znaci pogolema suspenzija. Taka da sto vas vi menjase dali mu e vtor zut, ili direkten crven?

I ova ne bese obicno nagazuvanje, mozese da mu ja poebe cela sezona, da mu iskine sve u tetiva, bese okarakterizirano ko opasen start i zatoa i gledase VAR, zasto toa e direkten crven. Ama pak ke recam, eve da ne gledase VAR, i? Ke ostanese na sila vtoriot zolt, sto pak vas nisto ne vi menuvase na teren, istoto ke bese.

E sea ako mislite i deka zolt karton tuka ne zasluzil, togas izlisno e bilo sto da se diskutira, terajte si taka.

Sudijata dade zolt i ajt, tolku, vtor mu bese, gledase video samo za da znae dali da si ostane zoltiot, sto pak znacese crven i nisto nemase da smeni toa na teren, ili da lupne direkten crven, sto znaci pogolema suspenzija. Taka da sto vas vi menjase dali mu e vtor zut, ili direkten crven?

I ova ne bese obicno nagazuvanje, mozese da mu ja poebe cela sezona, da mu iskine sve u tetiva, bese okarakterizirano ko opasen start i zatoa i gledase VAR, zasto toa e direkten crven. Ama pak ke recam, eve da ne gledase VAR, i? Ke ostanese na sila vtoriot zolt, sto pak vas nisto ne vi menuvase na teren, istoto ke bese.

E sea ako mislite i deka zolt karton tuka ne zasluzil, togas izlisno e bilo sto da se diskutira, terajte si taka.
Едно 80% од ваша фан база го смета црвениот за Весино од 2018 за непостоечки, а беше многу сличен, дури и со повеќе намера од оној вчера, па еве уште сме сите живи и здрави.

Инаку чист црвен беше она на Кели, да не се разбереме погрешно. Директен и тоа, одлична беше одлуката на судијата.
Јас имам замерка само на тоа што Тореира го заврши мечот без картон. Како прво на пеналот мораше да му даде жолт, а и после тоа имаше барем 2 старта, ама ептен го поштеди.

Juventusovih poslednjih sedam učešća u Ligi šampiona:

• 2019 - ispali od Ajaksa
•⁠ 2020 - ispali od Liona
•⁠ 2021 - ispali od Porta
•⁠ 2022 - ispali od Viljareala
• 2023 - ispali u grupnoj fazi
•⁠ 2025 - ispali od PSV-a
•⁠ 2026 - ispali od Galatasaraja

Едно 80% од ваша фан база го смета црвениот за Весино од 2018 за непостоечки, а беше многу сличен, дури и со повеќе намера од оној вчера, па еве уште сме сите живи и здрави.

Инаку чист црвен беше она на Кели, да не се разбереме погрешно. Директен и тоа, одлична беше одлуката на судијата.
Јас имам замерка само на тоа што Тореира го заврши мечот без картон. Како прво на пеналот мораше да му даде жолт, а и после тоа имаше барем 2 старта, ама ептен го поштеди.
Не Монде праведник, туку едно 100% од нормалниот свет го смета пва на Пјаниќ за директен црвен, а он не ни доби втор жолт на истиот натпревар, па тогаш мајмунот Киелини ќутеше... Нека ве избушат и Рома викендов па ни ЛШ да не видите и да плачете демек судиите се криви.1000012682.jpg

Rominih poslednjih sedam učešća u Ligi šampiona:

• 2019
•⁠ 2020
•⁠ 2021
•⁠ 2022
• 2023
•⁠ 2025
•⁠ 2026

Може и директен црвен за старт со две нозе од позади.

112347129_2720784301476981_7533982268394615897_n.jpg

и поради ова причина и сега се тешат

Навистина е потребна целосна будност, демек ваков Милан е поголема закана за Интер и од што е Сити за Арсенал.

Неможите да се ставите во кожата на фанови на Интер затоа вака размислувате.

Интер е многу напатен и лузерски клуб реално, и секогаш кога биле во мртва трка за титула секогаш подклекнуваат поради некакви сплет на околности ама генерално самите се виновени.

И после многу години конечно дочекаа Јувентус да е за никаде за да истапат како прв фаворит за освојување на скудето и во 5 години само 2 пати успеаа да ја освојат титулата што е катастрофален скор за клуб што секоја година е прв фаворит .

Со оглед на тоа дека две титули чоукнаа во тесна битка тоа ја прави ситуацијата уште подраматична и полоша за клубот во целост , и секоја наредна година доколку не освојат домашно првенство притисокот ќе биди огромен во ситуација кога даваат најголеми плати за фудбалерите..барем ги задржуваат најбитните и најклучните играчи од екипата за таа цел.

Затоа Сериа А е најголем приоритет и верувам така се однесуваат и во клубот , додека ЛШ е некако бонус и колку пари ќе извадат ќе биди плус бидејќи мислам барем дека се свесни дека немаат доволен фонд на играчи за да одат до крај во ЛШ.

Да сумаризирам, Интер нема доволен фонд на играчи за на повеќе фронта да перформира најоптимално за ростерот што го имаат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom