Во сите конфронтации на форумов, највише уживам у оние у кои соговорникот ми кажуе што и кога да пишувам и како да пишувам.
На сите истото им го викам: жали се кај Злате, има шанси да ти удоволи и да ме банира од тема, како тоа што го напраи при Rings of Power.
Си има овде група на луѓе кои се трудат да не го приметуваат идеолошкото труње на филмовите и сериите и тврдат дека уживаат во делото игнорирајќи ги сите тие срања. Епа ја не сум таков и немам намера да не пишувам тоа што го гледам, само на вас делузијата да ви биде покомфорна.
Ја ќе пишувам тоа што мислам дека треба да го пишувам и само руководствово на форумов може да ме спречи со бан, забрана и слично.
Druze, 12 dusi sme na forumov od koi 3 profili se na kostic i dva na debeliot. Mislis deka ostanatite 7mina sme pro lgbtq pa da go drvis za istata rabota sekoj vtor post… da bevme na femina ili reddit ke razberev.
Druze, 12 dusi sme na forumov od koi 3 profili se na kostic i dva na debeliot. Mislis deka ostanatite 7mina sme pro lgbtq pa da go drvis za istata rabota sekoj vtor post… da bevme na femina ili reddit ke razberev.
ја кажувам тоа што гледам и тоа што сакам да го пишам
Тоа го има у серијата, кажувам јас како го доживувам тоа што го има, од аспект на некој кој е љубител на книгите и lore-от . Вие ако не го доживувате страшно идеолошкото сакатење lore-от (на ASOIAF, LOTR...), ја го доживувам.
Сфатете дека сосема ми е сеедно дали некој се потресол или му е досадно, или исти луѓе го читаат, или никој не го чита.
Решението е да се обратиш кон Злате, не апелирај на разбирање кај мене за оваа работа.
Злате е тој кој ги чисти темите од вакви како мене (и кој има ингеренции за тоа).
Кога форматот е микрокосмички и личен понесоодветно е има некаква си епска музика.
Ја музиката уопште не ни ја приметив. Стилизираната мелодија на GoT која се појавува, обично е во некаква функција и е комбинирана со некоја дешавка. На пример, ја пуштаат и ја спојуваат со серењето. Тука на некој начин го кршат четвртиот ѕид и комуницираат со нас, упатувајќи не да си знаеме со што си имаме работа.
Во врска со музиката, најнесоодветно ми беше кога Баратеон го направија буквално Гомез, што игра Мамушка. Можеа, наместо средноевропско-цигански-Адамас фемили стил, да стаат нешто посредновековно, како во GoT.
Со една епизода не можат да ја засерат серијава, а и мислам дека нема да ја засерат, така да, ова е неверојатно добра серија (минус флешбекот у 4-та), чие постоење е чудо у денешно време.
Со една епизода не можат да ја засерат серијава, а и мислам дека нема да ја засерат, така да, ова е неверојатно добра серија (минус флешбекот у 4-та), чие постоење е чудо у денешно време.
Кратки се новелите, толку е материјалот. За да бидат подолги епизодите треба дополнително да измислуваат настани, дијалози, ликови. Како тоа оди кога им се дава простор за "креативност" на ТВ сценаристи може да се види од другите 2 серии од истиот универзум. Фала, не фала.
Кратки се новелите, толку е материјалот. За да бидат подолги епизодите треба дополнително да измислуваат настани, дијалози, ликови. Како тоа оди кога им се дава простор за "креативност" на ТВ сценаристи може да се види од другите 2 серии од истиот универзум. Фала, не фала.
OK де, нека направат 3 епизоди тогаш, не 6. Или нека беше минисерија со 6 епизоди од по саат. А не вака, таман си седнал да гледаш, завршила. Па од ебаната Abbott Elementary подолго траат епизодите од ова.
OK де, нека направат 3 епизоди тогаш, не 6. Или нека беше минисерија со 6 епизоди од по саат. А не вака, таман си седнал да гледаш, завршила. Па од ебаната Abbott Elementary подолго траат епизодите од ова.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.