мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 21.453
- Поени од реакции
- 27.256
Mene ni ovaj status ne me fakja, izmegju sum nesto@мкд владе Не сум сигурен дали ти прашуваше дали можеш да возиш ако имаш изречена забрана ама дека не ти е впишана ама и да не беше муабетот со тебе нека стои тука
![]()
Што ќе се случи со оние кои имаат забрана за управување на моторно возило, но самоволно не ја предале возачката?
Се почесто возачи управуваат возила со забрана, потврдуваат од МВР. Од институциите информираат дека непочитување на законите, како и непредавање...newz24live.com
.Imam sudska odluka koja ne mi e vracena za da ja odnesam za da mi ja vpisat vo vozackata. Znaci ne deka mi ja vracile pa odbivam, tuku voopsto ne mi e ni vracena. Toa ti idi nekako da kao osuden sum na kazna zatvor od 3 meseci, no ne mi e stignato resenieto da se javam za odsluzuvanje. Tehnicki ni sum vo begstvo, ni odbivam da odam. Samo ne znam koga treba da se javam na kapija, a normalno sam sigurno nema da se nacrtam pred zatvor neli.
Bilo kako bilo, da vi ja resam dilemata, pojdov vnatresni, vaka vaka i vaka. Aha, salter 3 , tamu znaat sto i kako. Na salter 3, vaka i vaka. Daj vozackata da vidam, imate aktivna zabrana od togas i togas ama ne vi e vpisana oti ne ste dobile izvestuvanje. Ete popolni go ova i ke vi se javat koga treba da ja donesite i da ve slikaat. Ok, a dottogas so da pram. Nisto, vozi si duri ne ti se javat. I si vozam.
P.s da znaev ne ni odev sam da se prijavam posto osven sto sam si go nacukav, kao go primiv izvestuvanheto, drugo nisto posebno ne se sluci. Pak mozam da vozam isto kako i dosega posto ne mi e vpisana. Ete se nadevam pomognav nekomu. Znaci ako imate zabrana a ne ste dobile resenie od sudot ili od vnatresni za da si ja odnesite vozackata, terajte ko nisto da ne bilo.