Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
@мкд владе Не сум сигурен дали ти прашуваше дали можеш да возиш ако имаш изречена забрана ама дека не ти е впишана ама и да не беше муабетот со тебе нека стои тука
Mene ni ovaj status ne me fakja, izmegju sum nesto :D.
Imam sudska odluka koja ne mi e vracena za da ja odnesam za da mi ja vpisat vo vozackata. Znaci ne deka mi ja vracile pa odbivam, tuku voopsto ne mi e ni vracena. Toa ti idi nekako da kao osuden sum na kazna zatvor od 3 meseci, no ne mi e stignato resenieto da se javam za odsluzuvanje. Tehnicki ni sum vo begstvo, ni odbivam da odam. Samo ne znam koga treba da se javam na kapija, a normalno sam sigurno nema da se nacrtam pred zatvor neli.
Bilo kako bilo, da vi ja resam dilemata, pojdov vnatresni, vaka vaka i vaka. Aha, salter 3 , tamu znaat sto i kako. Na salter 3, vaka i vaka. Daj vozackata da vidam, imate aktivna zabrana od togas i togas ama ne vi e vpisana oti ne ste dobile izvestuvanje. Ete popolni go ova i ke vi se javat koga treba da ja donesite i da ve slikaat. Ok, a dottogas so da pram. Nisto, vozi si duri ne ti se javat. I si vozam.
P.s da znaev ne ni odev sam da se prijavam posto osven sto sam si go nacukav, kao go primiv izvestuvanheto, drugo nisto posebno ne se sluci. Pak mozam da vozam isto kako i dosega posto ne mi e vpisana. Ete se nadevam pomognav nekomu. Znaci ako imate zabrana a ne ste dobile resenie od sudot ili od vnatresni za da si ja odnesite vozackata, terajte ko nisto da ne bilo.

Mene ni ovaj status ne me fakja, izmegju sum nesto :D.
Imam sudska odluka koja ne mi e vracena za da ja odnesam za da mi ja vpisat vo vozackata. Znaci ne deka mi ja vracile pa odbivam, tuku voopsto ne mi e ni vracena. Toa ti idi nekako da kao osuden sum na kazna zatvor od 3 meseci, no ne mi e stignato resenieto da se javam za odsluzuvanje. Tehnicki ni sum vo begstvo, ni odbivam da odam. Samo ne znam koga treba da se javam na kapija, a normalno sam sigurno nema da se nacrtam pred zatvor neli.
Bilo kako bilo, da vi ja resam dilemata, pojdov vnatresni, vaka vaka i vaka. Aha, salter 3 , tamu znaat sto i kako. Na salter 3, vaka i vaka. Daj vozackata da vidam, imate aktivna zabrana od togas i togas ama ne vi e vpisana oti ne ste dobile izvestuvanje. Ete popolni go ova i ke vi se javat koga treba da ja donesite i da ve slikaat. Ok, a dottogas so da pram. Nisto, vozi si duri ne ti se javat. I si vozam.
P.s da znaev ne ni odev sam da se prijavam posto osven sto sam si go nacukav, kao go primiv izvestuvanheto, drugo nisto posebno ne se sluci. Pak mozam da vozam isto kako i dosega posto ne mi e vpisana. Ete se nadevam pomognav nekomu. Znaci ako imate zabrana a ne ste dobile resenie od sudot ili od vnatresni za da si ja odnesite vozackata, terajte ko nisto da ne bilo.
I od koga kje te pobaraat moes da si vozis zasto nema data koga da ja odneses. Dur ne ti ja pisat ne ti e aktivna. A nema da ti ja pisat dur ne ja smenis vozackata ili sam ne otides. Posle 5 godini zastaruva.

I od koga kje te pobaraat moes da si vozis zasto nema data koga da ja odneses. Dur ne ti ja pisat ne ti e aktivna. A nema da ti ja pisat dur ne ja smenis vozackata ili sam ne otides. Posle 5 godini zastaruva.
Ne bas. Od ko ke ti se javat imas rok od nekolku dena da ja odnesis, 8 mislam bese. Posle racinaj kako vpisana da ti e i ti teci posto si izvesten.
Razlikata e sto pred ova, ako te zastaneja i te provereja, na lice mesto ke ti ja zemeja vozackata taka da se isplakjase rizikot. Sega i vozackata i kolata.
Zastarva posle 4 godini ako ne smenija nesto vo megjuvreme.

Ne bas. Od ko ke ti se javat imas rok od nekolku dena da ja odnesis, 8 mislam bese. Posle racinaj kako vpisana da ti e i ti teci posto si izvesten.
Razlikata e sto pred ova, ako te zastaneja i te provereja, na lice mesto ke ti ja zemeja vozackata taka da se isplakjase rizikot. Sega i vozackata i kolata.
Zastarva posle 4 godini ako ne smenija nesto vo megjuvreme.
Toa e nova promena togas. Rok nemase, duri i koga me zastanuvale ne proveruvale. Dur ne ti ja pisat, vozis so vozacka i po toa ne mozhat da ti ja odzemat kolata il ida ti pisat kazna za bez vozacka..

мислам дека му доакаа и на оваа,
демек курирот те бара 2-3 пати не си дома врајча тоа документот судијата носи одлука се става на огласна табла во тоа судот и там стои 8 дена и се смета за доставено...
Така да ако си им на пик лесно те пакуваат.

Повеќето имплусивно се излетаа да бидат за сејф сити, ама ќе дојде денот кога истите ќе го јадат а нема да се криви, со оглед дека некад ова знае да има дефекти и да работи дефектно, избагувано, да рачуна преголема брзина што не е точна, или ко примерот со моторот денес што се врти на нет, мотор вози побрзо од тебе, нема регистрација напред, камерата тебе те регистрира ...

И ќе дојде моментот за приговор, и тогаш ќе ти текне чекај бе па Македонија е ова, забегана вукојебина со декади, како можеш да воведеш нешто, а притоа ако истото погреши, да влагаш у лавиринтиве наши административни да губиш драгоцено време и работно, и за деца, фамилија, и на крај пак никаков епилог да нема тоа зашто идиотите патетични и малоумни не искалкулирале дека ќе дојдат и такви кои ќе имаат основа да приговараат за да не платат казна, без разлика колкава е истата. Дечково со моторот се влече 6 дена за ова, и уште без епилог ко што гледам.

Ако веќе воведуваш нешто, треба сите опции да ти се скоцкани типтоп а изгледа тука фокусот им паднал само на тоа како да ти земат пари (вааув какво изненадување), воопшто не се замарале со опцијата дека ќе има луѓе кои ќе имаат основа да приговараат за да не платат.

100% точност нема веќе е повеќе од јасно, да, во најголемиот дел од случајите е точно, ама гледам има доста што тврдат дека возеле прописно а тоа им израчунало поголема брзина, или регистрирало друго моторно возило што се движело побрзо од нив. И со оглед дека постои видео доказ, технички, во нормална земја, ова лесно може да се докаже и исправи, ама кај нас и наједноставните работи на крај делуваат многу комплицирано, така да ова или нека си го средат ко што треба или ќе им се најдат будали што ќе им ги исечат пола од монтираниве камери и ќе им ебат 100 мајки ко у Бугарија што имаа направено ако не се лажам.

На хартија многу работи делувале топ, така треба, нек се воведат, ама после у пракса гледаме дека нештата не функционираат ко што треба и цел товар паѓа на наш грб ко и увек.

да се укине сејф сити, ааааааааааааааааааааааааааааа!!!! :kafence:
„Безбеден...„ е само почеток за постепено дигитално поробување и контролирање на населението „во полн опсег„, кое нашата власт полека го наметнува.

Нема да биде укинат „сејфот„, туку полека ни се наметнуваат и други начини на котролирање. Не случајно правоверните публицисти го користат изразот “дигитален конц-логор“ во кој посепено се претвораат практично сите држави, некои побрзо, некои побавно.

„Безбеден...„ е само почеток за постепено дигитално поробување и контролирање на населението „во полн опсег„, кое нашата власт полека го наметнува.

Нема да биде укинат „сејфот„, туку полека ни се наметнуваат и други начини на котролирање. Не случајно правоверните публицисти го користат изразот “дигитален конц-логор“ во кој посепено се претвораат практично сите држави, некои побрзо, некои побавно.

Па никој не вели дека камери на секој чекор е нешто позитивно. Но кога карактерот на народот последниве 15 години еволуира у срање, тие камери стануваат basic necessity.

Па никој не вели дека камери на секој чекор е нешто позитивно. Но кога карактерот на народот последниве 15 години еволуира у срање, тие камери стануваат basic necessity.
„Карактерот„ од народот, познат и под името „менталитет„ никаде и никогаш не еволуириал, без добро образование и воспитание, уште помналку без државна присила поткрепена со закон и казни.

Така, поевтино е да се инвестира во образование и воспитание, преку кои ќе ги научиш народот, т.е. дел од него, не сите, дека законите треба да се почитуваат и без казнување, оти само со казнување, народот нема да го промени карактерот и ќе си „тера по свое„, а една сорта од народот непрекидно ќе ги полни џебоите...без мотика и без пот, наплаќајќи казни од нечии заработени пари.

„Карактерот„ од народот, познат и под името „менталитет„ никаде и никогаш не еволуириал, без добро образование и воспитание, уште помналку без државна присила поткрепена со закон и казни.

Така, поевтино е да се инвестира во образование и воспитание, преку кои ќе ги научиш народот, т.е. дел од него, не сите, дека законите треба да се почитуваат и без казнување, оти само со казнување, народот нема да го промени карактерот и ќе си „тера по свое„, а една сорта од народот непрекидно ќе ги полни џебоите...без мотика и без пот, наплаќајќи казни од нечии заработени пари.

Кое образование друже. Ќе образуваш луѓе што се у Шумахер филм и се престројуваат ко луди по булевари, или пак цигани што уште не откриле што е тоа возачка?

Последно уредено:

Џабе е целото образование/воспитание на светот ако нема казни.
Еден куп од нашите необразовани/невоспитани луѓе автоматски стануваат воспитани кога се во странство. Таму не возат брзо, не фрлаат ѓубре кај што ќе им текне, дури и го сортираат. Се тоа заради казните.
Истото важи и во обратна насока. Донеси некој од запад тука, нека поживее неколку години, па ќе видиш како му се менува менталитетот одма и почнува да тера по нашите стандарди :D

Стравот лозјето го чува.

Во однос на вториот дел, да ги тргнеме сите проблематични случаи на страна (ти се расипала колата, си се поттргнал за брза помош итн) во кои можеш да бидеш казнет по грешка. За овие случаи верувам дека ќе се најде начин (ако веќе нема) да се скине казната.

Зошто мислиш дека е проблем државата да ги "полни џебовите" од луѓето кои го кршат законот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom