Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој искуство со МСМ таблетите или па ако го конзумирал во прав?
Се мислам да го земам.

Може да ја пријавиш биџонс во етичката комисија на лекарската комора за откривање на лекарска тајна.
Во Лекарска комора може да се пријави лекар. Шарлатаните што се претставуваат како такви се во надлежност на Мвр.

Da...a sto vrska ima toa so ova?
... оралната МСМ форма како суплемент (Methylsulfonylmethane) може да реагира (интеракција) со аспирин и лекови против згрутчување на крвта, инаку со суплементи не можеш да направиш регенерација на телото, ниту можеш да излечиш некоја постоечка болест со нив како додаток на храна, недоволно или ич клинички испитани, доволно да се оптоварат јетрата и бубрезите со мисла дека правиш добро на телото, а финасинскиот дел нема да го спомнам, тоа сакав да ти напишам!

Немав поим каде да прашам ова, не е за нова тема, ама не е ни за некој којзнае каков здравствен проблем. Ајде нека стои тука, па ако има интерес и се развие дискусија, може да отвориме нова тема.

Во последните неколку месеци многу агресивен маркетинг има за тие српските Норо траки за нос. Пошто насекаде гледам реклами (не знам како алгоритмите ме бираат баш мене за тоа), реков да видам за што се работи. Читав коментари и гледав youtube видеа од луѓе што користеле и сите имаат многу позитивни искуства, викаат дека почнале да спијат подобро, престанале да 'рчат, чувствувале повеќе енергија и им помагале многу на оние кои вежбале за да дишат поубаво додека вежбаат. Има некакви искуства од луѓе на форумов? Некој ги користел? Вистина е се тоа што читам или маркетиншки трикови?

Немав поим каде да прашам ова, не е за нова тема, ама не е ни за некој којзнае каков здравствен проблем. Ајде нека стои тука, па ако има интерес и се развие дискусија, може да отвориме нова тема.

Во последните неколку месеци многу агресивен маркетинг има за тие српските Норо траки за нос. Пошто насекаде гледам реклами (не знам како алгоритмите ме бираат баш мене за тоа), реков да видам за што се работи. Читав коментари и гледав youtube видеа од луѓе што користеле и сите имаат многу позитивни искуства, викаат дека почнале да спијат подобро, престанале да 'рчат, чувствувале повеќе енергија и им помагале многу на оние кои вежбале за да дишат поубаво додека вежбаат. Има некакви искуства од луѓе на форумов? Некој ги користел? Вистина е се тоа што читам или маркетиншки трикови?
... па подобро отвори нова тема или постави го постот тука :

Ова повеќе ќе ти помогне

Па не прашувам јас за 'рчење, немам проблем со 'рчење.
Па не прашувам јас за 'рчење, немам проблем со 'рчење.
Има ли кај нас во аптеки такви траки или треба дa se odi Srbija ili Kosovo ?
Видов, има Зегин за бебиња, ама 80 денари трака, башка таа е мала за возрасен...
Имало и за возрасни, малку поскапи?, 5х5 см

Последно уредено:
... да те прашам вака твое мислење, што прави „таа трака или лента“ кога ќе ја поставиш на носот, а тебе ти е потребна, па дури ќе идеш до странство?

12-1.pngDSCF6003-scaled.jpgWhatsApp-Image-2025-05-17-at-10.08.50_1f685c8e.jpgDSCF6598-scaled.jpg

Последно уредено:
Видов, има Зегин за бебиња, ама 80 денари трака, башка таа 3 мала за возрасен...
Тие другите демек не помагале, такви коментари читав. Овие Норо српските биле не знам колку револуционерни. Мислам дека може да се нарачаат онлајн со достава во Македонија. Ако не се лажам, 30 парчиња се 1000 денари, 90 парчиња 2000 плус некакво изненадување и бесплатна достава.

... да те прашам вака твое мислење, што прави „таа трака или лента“ кога ќе ја поставиш на носот, а тебе ти е потребна, па дури ќе идеш до странство?
Прво ќе барам тука...имам проблем , висока алергија а не дишам на уста кога спијам, уште 66 оперирав 3 крајник и после само на нос дишам, ама проблем е ако се затне, а ние имаме долга традиција на Незнаење и Неписменост; на времето идиотот од фабричка амбуланта кога ќе почнеа алергиите во јуни ми даваше кристал пеницилин и инекции кортико, ми го уништи здравјето; кажи барем ако немаше во ехЈу лекови за алергија, имаше во Германија, дихалар...а ОРЛ моронот во Јане Сандански ги гледаше снимките од синусите и ми кажува алергичен синусит, ама не смеам да напишам, забранета дијагноза...па кажи ми усно, Југославија беше, беќар бев, оди пресели се во Сплит...а можев лесно...

Читав позитивни коментари и за некои BreatheRight, мислам дека австралиски, ама тие оди па најди ги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom