A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Битно ќе им се бројат како дел од понудата на тв канали. Тоа е најважно за А1. За нас - кој не прашва...
Каналите не се лоши. Уште да земат секој да прашуваат. Сите имаат различен вкус и треба да има избор за секој.

На А1 фалат повеќе HD канали и барем да ги пуштат во 4к каналите што ги има Телеком.

Дали на некој два од новите канали не ви работат или само кај мене е нешто ?

Битно ќе им се бројат како дел од понудата на тв канали. Тоа е најважно за А1. За нас - кој не прашва...
Не е баш за тука коментаров ама чисто за споредба на Телекабел ги пуштија Hits Melody,Ex Yu Melody,Riviera,SOS на место MTV шо ги исклучија...Ама толку неатрактивни канали,чисто да се пополни бројот на канали,гледам истото и на А1....а претплатата ја качија на 650 како за подобра понуда да има ама испадна само цената нагоре а понудата на полошо ...

Дали на некој два од новите канали не ви работат или само кај мене е нешто ?
Да некој не работат има црна слика. На Android боксот на тие што не работаат ми пишува дека има отсуство на авторски права.

Не ми работи и Mezzo Live а на Android боксот работи

Овие музичкиве Muzzik што сега ги додадоа ги има Телеком и не се лоши. Кај нас само неколку се достапни а има повеќе барем на сајтот на Muzzik има повеќе канали.

Но ако сакате уште подобро со комерцијални музички хитови ете го има Trace Urban на А1.

Пишав веќе фали на А1 повеќе HD и барем 4К да ги стават Eurosport и TravelXP.

Oпшто што фали во Македонија од тв канали е да имаме што повеќе тематски канали странски целосно локализирани или направени канали во самата држава како што имаат бугарите, хрватите, србите, грците, aлбанците.. Некој со повеќе пари да му текне да почне бизнис со тематски телевизии.

Пример во Бугарија имаш многу повеќе филмски канали со превод или надсихронизирани на нивниот јазик. Филмските им се одлични.

Последно уредено:
Овие нови музички канали се дел од MTS мрежата на канали. Србија растура моментално со телевизии и тв права.

Makedonija treba da zeme primer od Srbija za tv kanali kaj nas otkako se zatvori A1 televizija televiziskiot standard vo MKD e 0

Овие нови музички канали се дел од MTS мрежата на канали. Србија растура моментално со телевизии и тв права.
Мислам дека веќе не се дел од МТS.

Мислам дека каналиве се регистрирани како хрватски.

Колку што гледав понуда на MTS ги немаат каналиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom