ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ne sum u pravo? :D. Pamtis koga osvoi nadal 22 grand slema i koga cinicno se smeese i pravese forsovi od tipot 22 > 20? Za na kraj ovoj koga ima 24 grend slema, bukvalno da naogjas maani za igrata na djokovic i kako nikad u tvoite oci nema da bide najdobar. Klasicen coper, si najde zamena na nadal, ti dojde ovoj kako kec na desetka pogotovo sega u vreme na tenisot kaj sto ti u odelo da igras ke drobis se zivo i divo :D
Ако може да ми го посочиш постот кај што викам дека у моите очи нема да е најдобар?

Јас имам на темава пишано после РГ 2022 дека Новак е најдобар иако тогаш немаше 24 титули зашо го сруши Надал на РГ, во неговиот дом, нешто што не му успеа на Надал на АО против него. Толку имам да ти кажам во врска со тоа, а ти ако имаш вечност повели барај кај сум рекол така пошо таков пост не постои.

Секогаш ќе бидам за Надал, но тоа секако не ми забранува да имам нов омилен тенисер. Алкараз го пратам од 15 години кога се појави на сцената, поточно после првиот негов меч против Синер. Да, тоа е мојот прв негов изгледан меч, а тоа се деси зашо го следев Синер тогаш кој дојде после освоен Челенџер и беше огромен фаворит во мечот. Си доби по муцки Синер уште тогаш, така да те молам не ми натегнувај и набивај муабети демек против Новак сум, каков Надаловец вака така. Бог да чува и да брани, божем поразов ќе смени нешто во ГОАТ дебатата.

А вие што се брукате со муабетите за ерите ве жалам и само да ви кажам дека тенисот нема да згасне со пензионирањето на тројката, ќе постои и после нив.

Federer, Nadal and Alcaraz all won their first Australian Open at:

⌛️ 22 years old
5️⃣ In their fifth appearance
In their first final
️ All on the date February 1st

#AustralianOpen

Ок. :D

Џабе овие Арена што пуштија канал Арена Тенис кога ни еден турнир не даваат,оваа недела се играат два турнири од категорија 500 и една 250 ни еден пренос:(.
Моментално даваат Алкараз Зверев снимка од Акапулко од 2024,а деновиве само WTA мечеви,од машки тенис нема абер.Колку фали само СпортКлуб за тенисот штета голема.

Џабе овие Арена што пуштија канал Арена Тенис кога ни еден турнир не даваат,оваа недела се играат два турнири од категорија 500 и една 250 ни еден пренос:(.
Моментално даваат Алкараз Зверев снимка од Акапулко од 2024,а деновиве само WTA мечеви,од машки тенис нема абер.Колку фали само СпортКлуб за тенисот штета голема.

Им требаат 5 канали за тенис само за да даваат се како СК. Порастеретено е кај хрватите, Бундеслига и Евролига им се така појаки натпреварувања што зафаќаат термини. Другото кај нив е све некои глупости.

Алкараз е минимум класа над Синер, можда и две кога игра во гоут мод. Не гледам јас во иднина никакво тесно ривалство овде како шо имаше помеѓу тројката Ноле Надал Федерер.

Бројките тек ќе дојдат до израз.

Реално и мене ми така изгледа дека Алкараз е покомплетен играч од Синер.
Ментално е појак, а и физички поиздржлив.
Синер има проблеми со физичка издржливост, лани на УС опен во неколку ситуации задникот му беше испотен а која е причината е тоа е енигма. Толку испотен во мечеви во кои не беше одиграл ниту цел прв сет.
Има некои проблеми, бргу се испотува, да многу е жешко во Њујорк ама тие се условите и за Алкараз.

Од ситуација на дуопол во тенисот меѓу Алкараз и Синер, може да дојде до монопол и Алкараз да доминира.
Автоматски споено мислење:

Никад нема победено Синер кога играл поише од 4 саати нека трепка тоа тука.

Има некои проблеми со физичка издржливост Синер, и лани на УС опен задникот му беше полн со зној, а тоа беа мечеви од првите неколку рунди каде немаше ниту цел прв сет одиграно.

Искрено се надевам дека Меншик ќе се наметне како тој трет играч што ќе им праи фрки.Многу е рано да се збори, крајот на 2026 ќе покаже.

Алкараз на секој меч во Доха имаше топ 20 потези. Надреално ниво презентираше, особено вчера каде за 50 минути го испрати Филс во вечните тениски ловишта. Моментално е недопирлив и ако го послужи здравје може да сведочиме на легендарна сезона.

Едино лошо што прави Карлос е што се форсира секој турнир да го игра. Иста грешка ко Рафа на млади години и после повреди го убија. Ако не се повреди и со ваква игра лагано сите 4 ги зима годинава. Едноставно нема конкуренција, нема одрбана од ваква игра, нема маана. Едино би рекол дека некогаш претерува со излегувањето на мрежа, ама и тој сегмент го поправи годинава.

Едино лошо што прави Карлос е што се форсира секој турнир да го игра. Иста грешка ко Рафа на млади години и после повреди го убија. Ако не се повреди и со ваква игра лагано сите 4 ги зима годинава. Едноставно нема конкуренција, нема одрбана од ваква игра, нема маана. Едино би рекол дека некогаш претерува со излегувањето на мрежа, ама и тој сегмент го поправи годинава.
За 5 дена ќе бидеме месец март, а човекот има одиграно 2 турнири сезонава, и двата ги освои. Каде е форсирањето тука?

Да зима по 2 слема годишно Алкараз топ е.
Е сеа прв пат да отвори со АО во неговата кариера може и да се лета во облаци малце. 4 слема не верувам , но 3 не е толку неостварливо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom