Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Летото имаше некој таму,бавчанџија/си посадил нешто таму во внатрешниот дел.
Таа трошна куќа, онаа на партизанска спроти црквана Свети Никола, и џамијана спроти братсво под хитно рушење .....тие се срам за градот, нека им исплатит општината нешто и булдужери во акција.
taa kaj Sv.Nikola nefi ja zema uste pred nekoe vreme, garant zgrada ke e brzo

Трпе Инвест е македонскиот Нефи и за жал не е единствен. Локалната треба да си го стави прстот на чело и да си провери кому се дала дозволи за градба, инспекторите да си излезат на терен и да погледнат што им се случува пред очи, а не секоја полураспадната куќа да се претвора во зграда. На големо се купуваат плацови без маркица, а за неколку месеци се подигнуваат згради, без план за паркинг места, без план за канализации, без план дали просторот дозволува зграда на 5 спрата и сл.

Господ на помош.

Трпе Инвест е македонскиот Нефи и за жал не е единствен. Локалната треба да си го стави прстот на чело и да си провери кому се дала дозволи за градба, инспекторите да си излезат на терен и да погледнат што им се случува пред очи, а не секоја полураспадната куќа да се претвора во зграда. На големо се купуваат плацови без маркица, а за неколку месеци се подигнуваат згради, без план за паркинг места, без план за канализации, без план дали просторот дозволува зграда на 5 спрата и сл.

Господ на помош.
Трпе Инвест летоска лупаше од јутра до сутра во период кога имаше забрана за изведување градежни активности. Од 7 сабајле до 7 навечер, празник делник си работеа.
Све е удрено на мито и корупција.

Не сум знаел дека во Охрид има голф терен...Зачлени се во *ГОЛФ КЛУБ ОХРИД* и спортувај секој ден за само 1000 денари месечно.... па охриѓани играте ли голф, тежок спорт ли е, кој е најјак голфер, Климе, Номче ?:D

Трпе Инвест летоска лупаше од јутра до сутра во период кога имаше забрана за изведување градежни активности. Од 7 сабајле до 7 навечер, празник делник си работеа.
Све е удрено на мито и корупција.
Поголемите шо градат ко црева се поврзани,иако стојат нивни табли мислам дека тој и онај од х парк само ги земаат дозволите заради врските и после ги продаваат со 20-30 посто провизии и други ја продолжуваат зделката(затоа сегде каснат,а и цените растат ,многу прсти имат замешани во медот),

Ето Славески изјавил дек дански инвестициски фонд купил не знам колку стана во Скопје.
Сигурно и овде е слично, можит се Швеѓани ама Скандинавец си е Скандинавец.Нешто морат да имат чим купвет и чим гувернерот така рекол.Кој сме ние да им контраме на такви брилијантни умови?

Да препорачате некој добар архитект во Охрид?
Саше Румен....чесен...никој друг....еден од ретките чесни во охрид шо е во градежништво, канцеларија 50 м до чинарон старион пат за струга до опинчарот Беле

Последно уредено:
Ето Славески изјавил дек дански инвестициски фонд купил не знам колку стана во Скопје.
Сигурно и овде е слично, можит се Швеѓани ама Скандинавец си е Скандинавец.Нешто морат да имат чим купвет и чим гувернерот така рекол.Кој сме ние да им контраме на такви брилијантни умови?
Баш на темава дојдов да пишам за ова. Гледам цениве на станојве и си викам бравос, јас со шведска плата не можам да си дозволам да купам ни 30м2 во Охрид.
Кој ми е крив шо не сум богата како охриѓани.

Баш на темава дојдов да пишам за ова. Гледам цениве на станојве и си викам бравос, јас со шведска плата не можам да си дозволам да купам ни 30м2 во Охрид.

A всушност зошто ти е стан во Охрид ?

А зошто мислиш дека становите ги купуваат само охриѓани?

А зошто мислиш дека становите ги купуваат само охриѓани?
Дефинитивно не ги купуваат само Охриѓани, ама искрено не знам кој ги купува, т.е кој стандард може да си дозволи толку скап м2.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom