Да сте на власт, што би промениле ?

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување
Ке га врату име.
Породилно ке га напрау да е 18 месеца.
Ке уведу и за мушки 1 месец породилно.За да ву помогне на сопругу док да пркне колко толко бебе.

И да, ке ги прату сфи пензионери у планину. Hehehehehehe
ти како не надежен кумановец може да одиш во Ирак,Авганистан каде што нема интернет и таму да останеш, зш твојата глупоќа нема крај ....

ти како не надежен кумановец може да одиш во Ирак,Авганистан каде што нема интернет и таму да останеш, зш твојата глупоќа нема крај ....
Образложи зшто ме вреѓаш?
Ја кд викам на некога на форум дека е глуп, не га вреѓам, него само му даам инфо дека е глуп. И плус образложу.

Завршти тој време на Ирак или Афганистан.Нешто си заостанат сс простор и време.

Што те изнервира, мој дијалект или дека баба ти ке е на Јакупицу и не ке може да ти даде стотче од пензију?

Прво и најважно: насмеани тетки и чичковци позади шалтерите, а после се друго. Кога јас можам после сто саати работа да ти бидам насмеана и културно да те прашам нешто, можеш и ти културно да ме сослушаш и да ми одговориш.

Кире Гаврилоски-Јане (1918-1944)
Илија Игески-Цветан (1920-1944)
Орде Чопела (1912-1942)
Борка Талески (1921-1942).
Кузман Јосифоски-Питу (1915-1944)
Мирче Ацев (1915-1943)
Борка Велески-Левата (1912-1942)
Рампо Левката (1909-1942)
Лазо Филипоски-Лазовски (1918-1942)
Круме Волнароски (1909-1944)

Нека трептат Левичарите овде.
Ќе оставам годината на раѓање и смрт да говори за тоа што направиле.
А ако ме налути Фашистот Форца (гарант љубител и на Мелони и се фаши италијанско и бугарско) ќе се распостирам и за делата на ВМАРО и Тодор Александров - меѓу кои и убиството на Ѓорче Петров на пример. Па да видиме кој табор со што можи да се пофали.
Грозни одвратни фашистички бугарофили.
Абе пичката да ти ја ебам педерска, ти реков тогашните левичари немаат врска со вас денешните ретардирани створења се да ви ебам, уште дотолку поверојатно е да се превртуваат в гроб заради вас кои ја продадовте државата и нацијата за материјални богатства.
СЕмката расипана, да ти ги ебам бугарите и бугарофилите, гнасна уста погана, секој кој е против југокомунистите бугарофил бил, пичката крастава да ти ја ебам, јас сум за сите да ве стрелам и бугари и југословени колишевисти србомани, ако не знаеше сите се под иста капа против Македонија и татарите и сврбите и ѓупците грчки и арнаутите и сите се македонски непријатели, продолжи да му ги гланцаш мадињата на четниците кои колеле и набивале на колец Македонци семката србоманска да ти ја изнаебам, ако некој не е е србоман и е против подмолните четници бугар бил, да ви се помочам на србоманскиот наратив. Види твоите сакани југословени и комунисти каков крај му скроија на Ченто, Брашнаров, Шатев, Чулев и илјадници други македонски дејци и основоположници на современата македонска држава. Продолжи да му ги пушиш на оние кои ги прогонуваа, затвораа и убиваа македонските дејци кои се залагаа за самостојна и независна Македонија. Токму тоа и ви смета и ден денес ви смета на вас гнасните србомани и бугарофили, идејата за независна македонска држава која не е под контрола ни на едните ни на другите. Дај напраете уште една војна за Македонија вие србите и татарите и истребете се од лицето на земјата да ви ебам племето гнасно вештачко. Вие сте вештачки народи, вештачки нации создадени од европските кралства за да бидите слуги и полтрони и корисни пиони, тоа е реалноста да ви ебам пичката вештачка.

Не го спомнувај и не го погани ВМРО со твојата гнасна педерска уста, ВМРО и Илинден се темел, столб на македонската држава, македонските партизани се надоврзувале на континуитетот на ВМРО и на вмровските револуционери пичката крастава да ти ја изнаебам, колку партизански одреди ги носеле имињата на македонските великани бе педере србомански, колку од нив се викале Гоце Делчев, Јане Сандански, Даме Груев, Пере Тошев, Сава Михајлов, абе оди не се мешај во историја оди прај си го она за кое најмногу те бива а тоа е пушење курој и оди пуши му го и нека те ебат српските педери гнасо, наказо се да ти ебам. За тоа ВМРО вие србите се здруживте со бугарите да го уништите бидејќи ви сметаше во плановите за поделба на Македонија и денес ќе дојди еден педер, србоман, левичар гнасен неедуциран и ќе дроби дека ВМРО било бугарско и ќе се моча врз жртвата и борбата на македонските великани, абе копиле гнасно српско малце е стрелање за вас, да се мачите треба да посакате да умрите самите.

1. Ќе ги укинам сите политички партии, нема да има избори и ќе се прогласам себеси за вечен владетел.
Велам вечен, а не доживотен затоа што после смртта, свеста ќе ми се трансферира во компјутер, односно робот и ќе продолжам вечно да владеам.

2. Секој криминал или непослушност ќе се казнува со смрт.

3. Образование и здравство ќе има за сите. Притоа ќе бидат комплетно реформирани.

4. Бездомници и социјални случаи ќе добијат од оние капсули(куќарки) за живот, и оброк. Притоа ќе работат за државата на одредени проекти. Секој кој ќе фаќа кривини - точка 2.
Тие кои не се во можност да работат, ќе имаат бесплатно живеалиште,оброк и здравство. Секој кој ќе проба тоа да го злоупотреби - точка 2.

5. Сите кои имаат многу пари ќе бидат принудени да финансираат разни општествено корисни проекти. Одбивање или бегање од државата = точка 2.

6. Згради, куќи, улици, дворови, затоа тоа ќе треба да се одржува перфектно од самите граѓани или претпријатија кои ќе бидат платени и ангажирани. Градови, села, населби итн не личат на ништо и тоа ќе мора да се смени.

7. Спорт - за ова ќе отворам посебна тема за брзо. Накратко - инфраструктура, спортски друштва, спонзорства, експерти за работа со млади спортисти и реорганизација на лигашките формати и начинот на функционирање на клубовите.

Сите морални величини тука сте се собрале, па да некој репрезентира просечниот граѓанин и политичар. Да сум на власт би ги променил сите закони поради кои би можеле да ме тргнат од власт и затворат, потоа би украл сѐ што може да се украде и би продал сѐ за што има купувач. Триплирани даноци за сите што не живеат во Скопје, да си дојдат на купа како што личи. Сите фабрики би ги натерал да се преселат во круг околу Скопје, инаку рекет. За секое второ дете би вовел данок. Би ја разоружал полицијата а со собраните пари од казни би си финансирал странци како платена војска за да не му дојде идеја на некој да ми протестира во пејсажот достапен од мојот поглед на водно. Една ноќ ќе е дозволено purge. Зошто да не видам до кај може да се оди наместо вака малку по малку? Да оставам легаси или ич да не се ебавам, ме заболе кур за со вака одврзани раце да забранувам зборови како вмро или лгтвбтц2. Уствари, би го променил знамето одма вака само за да таргетирам поединец кој сега го носи:

IMG_1029.jpeg

Прво и најважно: насмеани тетки и чичковци позади шалтерите, а после се друго. Кога јас можам после сто саати работа да ти бидам насмеана и културно да те прашам нешто, можеш и ти културно да ме сослушаш и да ми одговориш.
Уф, да. Фала. И ова! Би ги натерал сите секогаш да се смеат, ако некој биде фатен без насмевка ќе го плати тоа со губење заб, што и не е толку лошо, кој друг има 32 пати шанса за поправен?

1. Ревидирање на социјалната помош. Ова треба да е привремена поддршка на работоспособното население додека не најде работа, за останатите категории немам проблем (тука се уживаат и други права, ама да не одиме многу во детали). Меѓутоа не е допустливо дел од нив да ги уживаат овие плодови и да работат на црно, дел само да ги уживаат овие плодови, а притоа да носиме работници од земјите од третиот свет. Во последно време популарна дестинација стана Непал. И тие не остануваат долго, но зошто државата да има реален трошок, кога некој од овие околу 100.000 невработени кои активно бараат работа, можат да ги извршуваат и овие работни задаачи. Не сите се корисници на социјална помош, тоа е точно, но дел се. Работа има, нека работат.

2. Ограничување на правото на бебоубиство. Ова ми е една од најгласните работи кои се станати нормализирани. Не зборувам за исклучителните ситуации, кои се промил, туку за оние 99%, а притоа има механизми за превенција на самата бременост. Државата мора да го штити ова право, заштитено и со Устанот, и со законот и со меѓународни конвенции. Притоа, и една од функциите на јавното здравство е заштитата на ова право.

3. Укинување на функцијата “Претседател на државата“. Најголемиот дел од меѓународните ингеренции ги делат со владините претставници (океј, има, за одреден степен и повисоки овластувања). На внатрешен план, поевидентни се: право на вето и врховен командант на вооружени сили, исто може да биде делегирано на одреден министер или претседател на влада. Крајно бескорисна фигура која доживотно ја плаќаме.

4. Забрана за сите невладини организации, со исклучок на оние од сферата на образование, спорт и култура. Ако се обеинети околу некоја друга кауза, замислена цел, нека формираат партија, па потоа нека си ја проследат својата реална тежина.

5. Бришење на одредени членови од кривичниот законик, како на пример 394-г (ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем) и 407-а (одобрување или оправување на геноцид, злосторства против човечноста или воени злосторства). Законот ми забранува дури и аргументирано да спорам одредени сегменти од наведените членови од ст. (1) од овој член! Според мене е крајно ретардирано, иако конвенцијата не го штити овој сегмент од слободата на говор (т.е. овој член е во коорелација со истата).

6. Намалување на бројот на пратениците. Парламентот не е куќата на законот, на правото, сега е бојлер преку кои владата ги носи законите. Најголем предлагач на законите е истата, каде Собранието, ќе исклучок, ги усвојува. Се над 100 е премногу. Дури и нема потреба да се избираат пратеници за Европа, Австралија и САД. Си имаат дипломатски и конзуларни претставништва кои ќе им ги решаваат проблемите. Среќа во несреќа тука имаше свовиден политички компромис. Би вовел една изборна единица.

7. Се согласувам и со мерката за намалување на бројот на општини. Премногу се, дел крајно нефункционални и живеат од дотации и позајмици. Што општина е тоа која не може да собере средства преку локалните даноци за да ја покрие локалната администрација? Останатите проблеми, која треба да биде сервис, не се битни, затоа што пари нема. Треба општа консолидација, притоа помалите градови да не бидат оштетени. Истиот став во имам и за Чучер-Сандево, Студеничани, Илинден, Сопиште, Арачиново и Зелениково. Сите во една.

...

Сите морални величини тука сте се собрале, па да некој репрезентира просечниот граѓанин и политичар. Да сум на власт би ги променил сите закони поради кои би можеле да ме тргнат од власт и затворат, потоа би украл сѐ што може да се украде и би продал сѐ за што има купувач. Триплирани даноци за сите што не живеат во Скопје, да си дојдат на купа како што личи. Сите фабрики би ги натерал да се преселат во круг околу Скопје, инаку рекет. За секое второ дете би вовел данок. Би ја разоружал полицијата а со собраните пари од казни би си финансирал странци како платена војска за да не му дојде идеја на некој да ми протестира во пејсажот достапен од мојот поглед на водно. Една ноќ ќе е дозволено purge. Зошто да не видам до кај може да се оди наместо вака малку по малку? Да оставам легаси или ич да не се ебавам, ме заболе кур за со вака одврзани раце да забранувам зборови како вмро или лгтвбтц2. Уствари, би го променил знамето одма вака само за да таргетирам поединец кој сега го носи:

Прегледај го приврзокот 468015

Уф, да. Фала. И ова! Би ги натерал сите секогаш да се смеат, ако некој биде фатен без насмевка ќе го плати тоа со губење заб, што и не е толку лошо, кој друг има 32 пати шанса за поправен?
Уште првиот месец ќе ти се случи Гадафи сценарио од нашите стратешки партнери. Забораваш дека се што се случува кај нас е под диктат на Калето.
Инаку јас би направил обратно од тебе- би ја децентрализирал Македонија, само што со ова темпо на градење на станови во Скопје, тешко тоа, поминал возот.

колку од нив се викале Гоце Делчев, Јане Сандански, Даме Груев, Пере Тошев, Сава Михајлов,

Боли вистината, затоа така те тригернав. Мислам тебе секој втор те тригернува, имам чувство дека секој фашистички говор е проследен со мини инфаркт.
Пола од овие шо ги напиша овде, биле толку начисто со себе и со Македонизмот, колку и извесен @Matt Bevilaqua и слични самопрогласени дупли агенти овде. Над гла да ви свршам.

Тие моите, кој јас ги постирав - биле тотално на чисто со себе, затоа се умрени во 44та. Еден Борка Талески никогаш ама ДАЛИ МЕ РАЗБРА??? НИКОГАШ!!! НИКОГАШ! НИКОГАШ! - нема да крени споменик на Тодор Александров. Како партијата твоја мочана.
Да ти ебам фашистичкиот гадур. Сето на Голи Оток би ве начукал.

Уште првиот месец ќе ти се случи Гадафи сценарио од нашите стратешки партнери. Забораваш дека се што се случува кај нас е под диктат на Калето.
Држава без жртва не се опоравува! Можеби заеднички непријател како мене и колективно страдање од мене би го обединел овој народ еднаш за нешто. Не би било најлошото да влезат со сват тим и ме обесат на 70 години. Нека кажат после на папир дека они ќе не водат некое време, за да ресетираме судство, здравство, олигархии поради моето крајно усерување… не многу земји имаат втора шанса за земја ионака.

Повеќето се ок, ама 9ката има да се злоупотребува јако од неколку малцински заедници, да не кажам и 6ки ќе раѓаат за дупли пензии.
Ќе ти требаат шест дупли пензии за шест деца.

Боли вистината, затоа така те тригернав. Мислам тебе секој втор те тригернува, имам чувство дека секој фашистички говор е проследен со мини инфаркт.
Пола од овие шо ги напиша овде, биле толку начисто со себе и со Македонизмот, колку и извесен @Matt Bevilaqua и слични самопрогласени дупли агенти овде. Над гла да ви свршам.

Тие моите, кој јас ги постирав - биле тотално на чисто со себе, затоа се умрени во 44та. Еден Борка Талески никогаш ама ДАЛИ МЕ РАЗБРА??? НИКОГАШ!!! НИКОГАШ! НИКОГАШ! - нема да крени споменик на Тодор Александров. Како партијата твоја мочана.
Да ти ебам фашистичкиот гадур. Сето на Голи Оток би ве начукал.
Ајде пробај да ме носиш на голи оток, па да видиме како ќе завршиш со 7,62 мм во твојата педерска гла.

Ајде пробај да ме носиш на голи оток, па да видиме како ќе завршиш со 7,62 мм во твојата педерска гла.
Веројатноста е дека јас со моите 193цм тебе би те смачкал ко пикавец во место. Без куршум. Со показалецот.
Автоматски споено мислење:

Во превод: ќе добие кур по чело.
И дефинитивно ќе е во 7 милиметри, а не солидните 19ет Византиски центиметри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom