Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ми рекоа да одам да го земам стариот документ 3 дена откако го земав указот.

За колку време би го добил пасошот ако се оди како што треба и на време? Значи мислам на започнување на процедура од нула.

dali za da go prodolzis bugarski pasos koj uste ti vazi i koga ce te slikaat seuste ti vazi do izleguvanjeto na noviot vo bugarija?Bidejci so nego ce se vleze vo Bugarija pa treba i da se izleze.Dali ti go ponistuvaat ili ti vazi se do noviot?

Здраво, дали се уште има шанса да се добие бугарски пасош без никакви документи за бугарско потекло? Пример како што беше порано, потпишуваш дека се осеќаш како бугарин и започнуваш процедура која резултира со државјанство за 4-5 години

Ова ќе звучи глупаво но, дали посредникот треба да е географски во близина? Затоа што има оставиле некои тука контакти од посредници кои се на другата страна од државата релативно на мене. Дали би ми препорачале да барам посредник во моја близина или се замарам со глупости?

Здраво, дали се уште има шанса да се добие бугарски пасош без никакви документи за бугарско потекло? Пример како што беше порано, потпишуваш дека се осеќаш како бугарин и започнуваш процедура која резултира со државјанство за 4-5 години
Не може мора да дадеш потекло, нема веќе на жими мајка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom