Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Toa grok znači mask, nešto zeznal vo algoritmot
Грок рекол дека Маск шири дезинформации, ерго, така е. Нема што тука ние да се сомневаме.

Јебо вас и грок и чат џи-пи-ти. Шеријатски закон е за вас само. И добро е што го прифаќаат на Запад оберучке тоа.

Пингвините живеат на јужната хемисфера. И оние на Еквадор.

Ебати неедуцираните суштества кои кројат глобална политика.
Епа мечка ако држел за рака скроз погрешно ќе беше сватено. Боље пингвин. :LOL:

Овие ајс рокнаа уште еден во Минеаполис.

images.jpg

Сега пред да испаднат детални снимки дека направил нешто ретардирано глупо (како таа лгбт активистката), корисниве ќе се утепаат од јадење бурек за полициска бруталност.

Еј 10 до заби вооружени џандари те држат на земја, ти ќе се инаетиш и ќе се фаќаш за џеб (гарант така нешто било). :facepalm:

Bidejki ne gledam snimki bi go zamolil vanlok ili nekoj drug vnimatelno da ja analizira situacijata i da ne informira što se sluči. I dali ice se ušte e imigrantska služba ili veke prejde vo svojata naredna SA razvojna faza
Абе колега, ти ако при свои очи од други чекаш да ти кажат што се гледа и што е реалноста... „Информиран“ ќе бидеш колку што реално (не) си. :-/

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Сега разбирам зошто Сад се загрижени за правата на вахабите во Иран. Само у Сад смее да се пуца.
Иран не смее. Ајмооо борци за човекови права навалете.

Мала дигресија ама нема Вахабисти во Иран. :)

Toa се активисти што промовираат самоубиствена идеологија која стои зад нормализирањето во јавниот наратив на: расизмот кон белците, исламизацијата, анти-христијанството, прикриена и отворена педофилија и сатанизам, раскинување со разумот на повеќе нивоа и ред други глупости, кои треба јавноста да ги прифати здраво за готово.

Многумина, со право, ќе си помислат дека можеби и не е така лошо да ги нема таквите.

Мала дигресија ама нема Вахабисти во Иран. :)
Според експертиве Иран се вахабисти, муџи, Исис и се што може да се залепи етикета. Џулиани пример е умерен :pos:

Абе колега, ти ако при свои очи од други чекаш да ти кажат што се гледа и што е реалноста... „Информиран“ ќе бидеш колку што реално (не) си. :-/
?
A ubavo te zamoliv

Автоматски споено мислење:

?
A ubavo te zamoliv
Џандари (повеќе нив, значи гужва и нема добра прегледност) се обидуваат да апсат цивил кој дава активен отпор. Не се гледа убаво дали цивилот извадил оружје ама така изгледа затоа што сите се обидуваат да земат нешто. Во гужвата убаво се гледа како еден џандар одзема оружје од цивилот и се оддалечува. Во истиот момент цивилот некако успева да се подисправи, се слуша истрел и и џандарите го пукаат. Додатни истрели кога цивилот веќе е паднат долу, и тоа од најспорите да извадат оружје од холстер.

Moja субјективна проценка: FAFO.
Moja (субјективна) емотивна проценка: Не мораа да го доутепаат на крај, ама и тоа ние отстрана го заклучуваме. Којзнае како изгледало сето тоа во живо, од прво лице, и во тепачка.
Moja објективна проценка: Во рамки на судски прифатливите причини за употреба на смртоносна сила. Самите џандари со недели се мета на крвнички напади од толпа надвор од контрола.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom