Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Кажаа на тв дека сме 14, ама мене не ми е јасно,,а Фарски острови и Австрија подобра гол разлика ??, така да ќе бидеме само пред Холандија, Чешка и Италија ????, значи 15ти ?

Кажаа на тв дека сме 14, ама мене не ми е јасно,,а Фарски острови и Австрија подобра гол разлика ??, така да ќе бидеме само пред Холандија, Чешка и Италија ????, значи 15ти ?
Прво се гледаат бодовите, после гол разлика.
Од третопласираните само ние и Фарски сме со 3 бода. Тие се со подобра гол разлика па се 13-ти.
Австрија, Холандија... се со по 2 бода

Сите се запнале за гол разликата, а бодовите не ги гледаат.
Од третопласираните, ние и Фарски острови имаме 3 бода, сите други имаат по 2.
Они имаат -10 гол разлика, ние -11, затоа се 13-ти, а ние 14-ти. Сите други третопласирани според гол разликата си следуваат после нас.

Зошто мислам дека ќе ни падне некој од ''слабиве'' во баражот и ќе не истреси?

Тешко,у бараж сме гадни,ете Фарски игра супер модерен ракомет,па у Борис ги покакаа гаќите.
Една утакмица се слагам можда би не опнале ама вака у двомеч тешко.

Тешко,у бараж сме гадни,ете Фарски игра супер модерен ракомет,па у Борис ги покакаа гаќите.
Една утакмица се слагам можда би не опнале ама вака у двомеч тешко.
Абе онака да го примиме курката на гости со 3-4, па демек дома сме јаки ништо не е тоа и да изиграме нешто слично ко вчера. Окс, тогаш би биле поодморени ама нз...

Dvomec e. Gostinskata utakmica e sekogas teska za nas. Ako izgubime tamu do 6 razlika, golemi se sansite da projdeme. Vo Boris (pa i Jane) atmosferata e zestoka. Na nitu eden rakometar i sega i porano ne mu e lesno da igra vo Skopje. Postoi golem psiholoski pritisok. Kolku i nie da ne se gledame taka, bidejki tesko e da se vidis sam sebe, golema stravopocit ima kon nas, a uste poveke koga igrame doma.

Кузмановски трет најдобар стрелец по групната фаза на ЕП, но и најдобар пеналџија!​

Червар: Лазаров добро ја проучил мојата книга, Македонија играше одбрана како никој досега!​

Червар: Лазаров добро ја проучил мојата книга, Македонија играше одбрана како никој досега!

Не се знае кој е поголем егоист од овие двајца :)

Фитиљот 100 проценти од 7м , не знам може некој пиша. Се надевам не е врвот на првенствата за него.

Ристовски: На Лазаров треба да му се оддаде признание за сè што направил и прави за македонскиот ракомет​

За Лазаров велеа дека не знае да плива во длабокото, но тој и неговите момци препливаа океан​

Gledam Svajcarija Hrvatska pa mi tekna na nasata utakmica protiv Svajcarcite na EP 2024 na koja pobedivme.
Togas se penzionirase Endi Smidt, ja zema reprezentacijata kako selektor, ja smeni celosno, podmladi se sto mozese. Imaa i so sto da rabotat, ama i nie isto imavme so kogo da rabotime niz godinive. Za samo 2 godini stignaa od poraz protiv nas i nereseno so Francija do vtora faza. I na SP lani igraa vtora faza i vo grupata ne bea losi. Se na se bez razlika na rezultatot denes, deckite igraat vtora faza isto kako lani. Jasno e deka imaat cela baza za mladinski rakomet so site mozni uslovi i uciliste. Tocno e deka se investira. No kaj nas ne se investira?

Sakam da gi pogledneme kako pozitiven primer na reprezentacija koja se smeni brzo i od ekipa koja gubi od Makedonija vo tim sto igra vtora faza. Nesto za sto nie sonuvame i ako go napravime ke bide najgolem uspeh. Da vidime deka mozelo i taka, a ne deka ova sto se pravi kaj nas bilo najdobroto i ne mozelo poinaku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom