Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 21: @џимеј - Мажи над 30 години не смеат да се радуваат на родендени и да ги слават)

Мажи над 30 години не смеат да се радуваат на родендени и да ги слават

• Вкупно гласачи
    59
Мене ми изгледа дека моќта на Николче престанала во моментот кога жена му одлучила така. Или се лажам? Прости ми, сепак сум женско па не знам да размислувам логично како вас.
Значи за (многу од) вас е логика и сила да фати некој алфа селандер кој ја толчи од ќотек секој ден и она седи и мисли дека ќе го смени или он ќе се смени, нека е.
Иначе Владе тоа што го кажува си е баш така, имаме различен мозок и на друг начин работи. Гледај ги работите еволутивно, мажот гледал да се размножи со што повеќе жени, а жената сакала да има дете со алфа мажот/мажите. Потоа стратегијата на бета мажите еволуирала и почнале подароци во форми на храна нормално, многу назад е ова и сме стигнале до моногамијата. Значи не дека бета мажите се различни од алфите во мозокот ама не стигале до жена и до потомство. Е сега, сме стигнале до моногамија но има истражување дека сите имаме гени на 10% од мажите историски, што значи бетата добил брак и потомство, ама чувал туѓо потомство, толку од историската верност на жената. До ден денес нашиот лизард бреин се уште си ги има инстиктите, разликата е што не се дејствува на него, сепак сме еволуирале подалеку од лизард бреин, но сепак си е тука.
А тоа дека и кај вас логиката отишла и сте стадо менталитет, си е вистина и ете фактите:
main-qimg-a81232975e55ae953a4f7be3aa537543-pjlq.jpg
ете жив пример дека жените идат против природата, природата направила да има еквалибриум за да има за секој по нешто, жените поради платформите си изградиле нереални очекувања и идат против природата.

https://medium.com/@worstonlinedate...ably-better-off-not-wasting-your-2ddf370a6e9a

Така да така си е, некој лепотан ќе ве исфилма и толку е од моралите и принципите што нас ни ги набивате у глава.

Attachments

• main-qimg-a81232975e55ae953a4f7be3aa537543-pjlq.jpg
    main-qimg-a81232975e55ae953a4f7be3aa537543-pjlq.jpg
    40,4 KB · Прегледи: 4
Да, конечно уба тема.
Место да учат и да се градат ко луѓе тогаш кога е најбитно, тогаш кога мозокот работи и впива се ко сунѓер, тие ќе гледаат ингфуенсертсво и глупости.
До 18се би забранил пристап на мрежи.

Kurov moj znajs ama aj neka ti bidi.
I ne mesaj situacija i kjotek :sneaky:
Автоматски споено мислење:

Malo si ti uste, nazad ti e zimata tebe :D
Ne mi odgovori na prasanjeto.

Bi prostil li ebachina bez emocii ne mora da e prostitutka zhena ti, eve imala one night stand so nekoj se opnale i tolku nit go videla posle toa ni nisho, josh jedan u nizu, ni zamisluvala svadba ni nishto, strogo mashki bez emocii?

Pak kje kazham hipotetichki e tebe na ovie godini ne ti se isplati za malce da se zhenish nego samo si prais bajram na umot po forumi, shta bi bilo kad bi bilo a ustvari jedini dodir so zheni ti se gjupkite u Przho. Ja za takvi ko tebe bi vovel i subvencii za prostitutki oti realno greota ste, isto ko shto se greoti invalidi i hendikepirani pa drzhavata im isplaka invalidski penzii, tugja nega mobilnost itn Sepak chovechki e da se pomaga na unesrekjenite

Poshto bev spomnat i ako ne e kasno,
Dali ste da se zabranat socijalnite mrezhi zu deca po primerot na avstralija.
Имаме нова тема. Завршивме со темата за проституцијата. Наслов и анкета ќе бидат поставени брзо. Оф-топици ќе бидат избришани.

Резултати од анкетата:

анкета проституција.jpg
Автоматски споено мислење:

@vouager додадов „под 16 години“ за да е јасно што е примерот од Австралија.

Последно уредено:
Се согласувам, бидејќи забраната ќе ги натера, од најмали години, да научат како технички функционира интернетот и како може да го изиграат системот. А таа писменост ќе биде многу битна во свет полн со кланкери секаде околу нас.

Би пошол и чекор подалеку, забрана за социјални мрежи за под 16 и за 65+.

Дополнително на тие 65+, би им закачил задолжителни курсеви да се научат што е што, што лага, што вистина, што фишинг.

Се согласувам, бидејќи забраната ќе ги натера, од најмали години, да научат како технички функционира интернетот и како може да го изиграат системот. А таа писменост ќе биде многу битна во свет полн со кланкери секаде околу нас.
Поминаа тие времиња каде што можеше лесно да се изигра системот :D
Сеа ќе донесат закон за KYC и тоа е тоа, никој испод 16 нема да може да креира акаунт. Ќе треба да купуваат акаунти на црниот пазар.
Многу потешко од порано, кога единствената заштита беше: "Внеси го датумот на кој си роден, ако имаш повеќе од Х години, терај" :D

Целосна забрана НЕ. Доволно е само забрана на телефон во училиште и можеби дневен лимит на седење на телефон.
И ние сме имале социјални мрежи и ние сме дремеле на интернет, па искочивме сосема го ред. Немав Инстаграм ама имав мирц и месенџер и тоа беше еден вид социјална мреж. Сепак треба да одржаваш контакт со луѓето кога не си со нив.

Главниот проблем е што сега се им е достапно и не го користат интернет просторот на правилен начин. Најголем дел од малите само знаат да гледаат рилс. Не истажуваат, не учат ништо од него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom