Пресвртница во Данска

• Креатор на темата Креатор на темата PticaSelica
  • Време на започнување Време на започнување

Дали САД ќе му направат аншлус на Гренланд?

• Да, и НАТО ќе ќутат како п*чки.

Гласови: 58 80,6%
  • Не, Дони тропа глупости.

Гласови: 14 19,4%

• Вкупно гласачи
    72
Не е точно ова. Нема вистински информации. А и Кина никогаш не би продала таков софистициран авион на земја блиска до непријателите.
Не знам дали е точно.

Знам дека САД губи многу поддржувачи во Франција однапред некој ден.

Не бе неможе да е реалност ова. Ги повлекле војниците Германциве. Аауауауауау каква окупирана земја. Ха, па што останува за Македонија бре. Викајте Трамп најбољи да не не јаде бубата.

Јбг забораваат дека освен Америчко Лнг и нешто од Катар, немаат енергенси. Резервите на гас им се на најниско ниво евер поради студената зима. Ако продолжи вака до крајот на Фебруари ќе бидат на 10%.

Али важно зелените и СПД ги испукаа со уништување на Северен тек оти гасот Руски зол бил, а нуклеарките им биле штетни :pos:Епа седи сега како мисир. Мислам дека Јапонија, Ј.Кореа и Германија се земјите со нула независност мометално.
Јбг лошо е кога губиш војни.Уште полошо е цела политичка фела да ти се продадени души. Мастермајнд потези моментално.

Искрено мислев дека ова е луда идеја на Трамп дури и така гласав, ама очигледно им е сериозен план на сегашново раководство. Патем не им е од вчера идеата, само што сега решиле да го реализираат. Со ваква ЕУ, нека се моли Норвешка тие островите на север да не ги загубат, Расмусен и Столтенгберг на апаратима.

Последно уредено:

Таму само дронови и роботи, студи многу

Се` беше масло на клетите Руси, познато е од поодамна.

'Europe is at a total loss': Russia gloats over Greenland tensions

...

"If Trump annexes Greenland by July 4 2026, when America celebrates the 250th anniversary of the Declaration of Independence, he will go down in history as a figure who asserted the greatness of the United States," writes Rossiyskaya Gazeta.

"With Greenland, the US becomes the second largest country in the world after Russia, surpassing Canada in area. For Americans, that's on par with such planetary events as the abolition of slavery by Abraham Lincoln in 1862 or the territorial conquests of the Napoleonic Wars.

"If, thanks to Trump, Greenland becomes part of America...for sure the American people will not forget such an achievement."

...

Се` беше масло на клетите Руси, познато е од поодамна.

'Europe is at a total loss': Russia gloats over Greenland tensions

...

"If Trump annexes Greenland by July 4 2026, when America celebrates the 250th anniversary of the Declaration of Independence, he will go down in history as a figure who asserted the greatness of the United States," writes Rossiyskaya Gazeta.

"With Greenland, the US becomes the second largest country in the world after Russia, surpassing Canada in area. For Americans, that's on par with such planetary events as the abolition of slavery by Abraham Lincoln in 1862 or the territorial conquests of the Napoleonic Wars.

"If, thanks to Trump, Greenland becomes part of America...for sure the American people will not forget such an achievement."

...
Апла е очигледно дека Трамп е асет на Русија и дека го имаат на лента како ебе деца.

Затоа мора и кај Израел да пуши Мосад исто ги има снимките.

русите аплаудираат на Трамп, сакаат и подалеку да иде исланд да го земе.

Американска база постои на Гренланд од 1951 година наваму. Трамп смета дека Данците не инвестираат ниту развиваат ништо таму, туку чекаат други да го направат тоа наместо нив. Тој пак, не сака САД да градат и развиваат стратешки и економски важни капацитети за на крај да ги користи некој друг. Токму затоа Гренланд му е важен да биди под САД, и од стратешки, и од економски аспект.

Европа се однесува како шеф, а во реалност целата безбедност на континентот ја гарантираат САД. Лесно е сега да се исмеваат со Америка, ќе видиме како ќе биде кога ќе мора сами да си ја плаќаат армијата и оружјето.

Европа се однесува како шеф, а во реалност целата безбедност на континентот ја гарантираат САД. Лесно е сега да се исмеваат со Америка, ќе видиме како ќе биде кога ќе мора сами да си ја плаќаат армијата и оружјето.
A вaka до сега не си ја плаќаме сами армијата и оружјето ? Зборам за нас гордите натовци.

Колку што имам прочитано не сум приметил некој да плаќал во Варшавскиот Пакт.

Американска база постои на Гренланд од 1951 година наваму. Трамп смета дека Данците не инвестираат ниту развиваат ништо таму, туку чекаат други да го направат тоа наместо нив. Тој пак, не сака САД да градат и развиваат стратешки и економски важни капацитети за на крај да ги користи некој друг. Токму затоа Гренланд му е важен да биди под САД, и од стратешки, и од економски аспект.

Дека до сега Гренланд, Данска и ЕУ беа под капа на Клингонци :pos:

Приказниве се леле мамо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom