Апсолутно сум против. Дополнително влијание на мојот глас има и тоа што за некој месец и самиот ќе станам родител. Мада, јас сигурно нема да летам во првите година-две со дете, дури не пркне малку.
Да образолжам дополнително зошто сум против, низ два примери од лично искуство.
Пример број еден: пред година и пол летав преку океан, значи некој 13-14 часа лет со трансфери со чуда. На летот имаше и неколку деца на 4-5 годишна возраст, дури и некои помали. Освен некое кенкање и плачење и тоа тек повремено, буквално глас не им се слушна. А јас успеав да фатам добра дремка и да изгледам серија, без пречка, без шетање и дерење низ авион.
Пример број два: лет на пократка дестинација, некој 2 саати макс. Ама доцен вечерен лет после цел ден шетање и лутање. На аеродром си реков ајде макар тие два саати малку ќе одморам, колку е можно. Кур мој одмор. На истиот лет имаше некој недоквакани волови, негде на возраст од 40-50+ на кој што веројатно тоа им беше прв лет + беа малку и под гас. Не допреа со муабет, ама онака муабет гласно да ги чуе и пилотот во кабина. И нормално, со пуштање на најглупите шеги од типот, на татко ти му влегол смок во газ. Абе мислиш на панаѓур беа. Ама јебига, платиле исто како и јас и тоа е тоа, ќе ги трпиш, ќе ги слушаш, пошто е јавен превоз.
Плус, ти имаш луѓе што патуваат со авион со деца од икс причини, некогаш и здравствени за жал, па затоа и не гледам причина зошто би се забранило летање на деца.
Проблемот што Дел Бој го опиша во своето мислење е повеќе до родителите отколку до самите деца.