Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 15: @Del Boy - Забрана за лет со авион на деца помали од 5 години)

Забрана за лет со авион за деца помали од 5 години?

• За

• Против

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Што сме примиле од 2001ва навака, сиктер, поготово Албанци, ама сместа депортација.
Значи буквално у државава да останат Македонци, сите да се вратат од кај и да се.
Мене за ова ми треба мапата од Вот. И јажето!

Ајде, јас сум Против. Зошто? Затоа што и ти за се ми одиш контра, па малку да видиш како е!

Пресекот е 2001 г., океј, тие настани ги иницираа луѓе родени пред 2001 г.!
Убијците на Никола Саздовски, родени пред 2001 г.
Сторителите на убиствата на Смилковско езеро, родени пред 2001 г.
Дечкото што го уби Ангел Петковски, роден пред 2001 г.
Не гледам патент за 2001!

Ништо нема да се постигне со една хомогена држава кога имаш премногу мешани двојки, односно парови, а со самото тоа и деца. Дури и тезата ти е базирана на чувство, така, сите Шиптaри, можат да се пишат како било што, пример, Македонци и пак ќе имаш, горе-доле, хомогена држава, нешто што се правеше со балансерот заради правичната застапеност во државниот и јавниот сектор. Еднаш пукна афера за поранешниот градоначалник на општина Бутел, каде си ја вработил снаата како Шиптaрка! Тоа е чуство на припадност, кон заедница. Им се познава по суратот, не викам не, ама е чувство.

Друг проблем, Ромите немаат своја држава (или ќе ги пратиме во Романија), ако одиме по твојата втора теза. Власите, исто. Нив каде, во Израел? Ќе штедат во еврејските банки. И да ја имплементираш Големата преселба на народите, сегментално, што ќе правиш со државите каде што немаш национална свест (пр. Белгија) и фејк државите (пр. САД или Австралија) кои стануваат држави благодарение на натурализацијата? Дури и имаш комплекси држави (федерации и конфедерации) кои некогаш, можеби, биле независни, а денес се во склоп на друга држава.

После, имаш села и во Македонија кои со векови биле населени со некое малцинство, нели, државната рамка не е чисто етничка рамка, дали и нив ќе ги прогониш? И нема да влезам во економската теорија, креирањето и мобилноста на капиталот, затоа што тука ќе се загубиме во дебатата. Те збунив? Ако не, имам уште примери и идеи.

Ај, чим ме бркаш ќе си се вратам од кај што сум си дошол, нема да се откажам од етничката припадност, за мене е реалност. :noze:
Сеа вака сите ве сакам.
Очиглено мене не ме сакаш! :(

Проблемот со Шиптaрите лежи во нашите политички фактори. Преку ноќ можат да ги остават без власт. Нема централна власт, а затоа што не плаќаат локални даноци, нема дотации, немаат ни ресурси да ги водат своите локални заедници. Ние се караме за глупости, они за речиси се имаат политички консензус и сложно гласаат за нивните унифицирани политики. Најмалку што можеш да направиш е да им ја исклучиш струјата. Не плаќаш, чао. Проблемот не е црно-бел, ама можеш малку да ја свртиш масата, можеш да бидеш уценувачот, а не уценуваниот. Проблемот е во тоа што не сакаат, а кој ги избира, ние, граѓаните. :)

Не само за Македонија.
Цел свет.
Секој по своја држава.
Ова значи јас да си одам од Швајцарија? Назад за Македонија. Кој ќе дупам таму е вистинското прашање. Кај нас нема педери.

Не, од себична причина што не би се вратила во Мк. Да ми рече некој сеа пакувај се утре се враќаш во Мк мислам дека ќе се шлогирам. Мене конкретно толку многу ми сметаа други аспекти од животот во Мк што ова е мислам можеби на дното од листата причини зошто сум заминала.

Тука имам пријатели од цел свет, тимот на работа ми е сочинет од колеги од сите краишта на светот и навистина ми е интересно колку пример културолошки сме поблиски до Бразилците или некои народи од Азија отколку со Германци или Швеѓани. Секој ден учам нешто ново за светот, колку е голем а сепак навиките на луѓето се толку слични.

Да беше Мк пожелна земја за живеење на глобално ниво, и да имаше повисока стапка на имиграција од покултурни држави :D, мислам дека на многумина би им се променило мислењето околу “интернационализацијата”.

Ова значи јас да си одам од Швајцарија? Назад за Македонија. Кој ќе дупам таму е вистинското прашање. Кај нас нема педери.
Не е моја работа тоа. А веруј ми има повеќе од што мислиш. За нас жените да не снема се секирам...
Мене за ова ми треба мапата од Вот. И јажето!

Ајде, јас сум Против. Зошто? Затоа што и ти за се ми одиш контра, па малку да видиш како е!

Пресекот е 2001 г., океј, тие настани ги иницираа луѓе родени пред 2001 г.!
Убијците на Никола Саздовски, родени пред 2001 г.
Сторителите на убиствата на Смилковско езеро, родени пред 2001 г.
Дечкото што го уби Ангел Петковски, роден пред 2001 г.
Не гледам патент за 2001!

Ништо нема да се постигне со една хомогена држава кога имаш премногу мешани двојки, односно парови, а со самото тоа и деца. Дури и тезата ти е базирана на чувство, така, сите Шиптaри, можат да се пишат како било што, пример, Македонци и пак ќе имаш, горе-доле, хомогена држава, нешто што се правеше со балансерот заради правичната застапеност во државниот и јавниот сектор. Еднаш пукна афера за поранешниот градоначалник на општина Бутел, каде си ја вработил снаата како Шиптaрка! Тоа е чуство на припадност, кон заедница. Им се познава по суратот, не викам не, ама е чувство.

Друг проблем, Ромите немаат своја држава (или ќе ги пратиме во Романија), ако одиме по твојата втора теза. Власите, исто. Нив каде, во Израел? Ќе штедат во еврејските банки. И да ја имплементираш Големата преселба на народите, сегментално, што ќе правиш со државите каде што немаш национална свест (пр. Белгија) и фејк државите (пр. САД или Австралија) кои стануваат држави благодарение на натурализацијата? Дури и имаш комплекси држави (федерации и конфедерации) кои некогаш, можеби, биле независни, а денес се во склоп на друга држава.

После, имаш села и во Македонија кои со векови биле населени со некое малцинство, нели, државната рамка не е чисто етничка рамка, дали и нив ќе ги прогониш? И нема да влезам во економската теорија, креирањето и мобилноста на капиталот, затоа што тука ќе се загубиме во дебатата. Те збунив? Ако не, имам уште примери и идеи.

Ај, чим ме бркаш ќе си се вратам од кај што сум си дошол, нема да се откажам од етничката припадност, за мене е реалност. :noze:

Очиглено мене не ме сакаш! :(

Проблемот со Шиптaрите лежи во нашите политички фактори. Преку ноќ можат да ги остават без власт. Нема централна власт, а затоа што не плаќаат локални даноци, нема дотации, немаат ни ресурси да ги водат своите локални заедници. Ние се караме за глупости, они за речиси се имаат политички консензус и сложно гласаат за нивните унифицирани политики. Најмалку што можеш да направиш е да им ја исклучиш струјата. Не плаќаш, чао. Проблемот не е црно-бел, ама можеш малку да ја свртиш масата, можеш да бидеш уценувачот, а не уценуваниот. Проблемот е во тоа што не сакаат, а кој ги избира, ние, граѓаните. :)
2001 го велам пресек бидејќи тогаш се запечатија доста работи со Рамковниот.
Прво ние ко Македонци зановетаме против многу народи, темана Соживот цвета, па и од мене. Ама јас еве се изјаснувам.
Македонци во Македонија, Грци во Грчка, е само Кинезите како ќе ги напикаме назад у Кина, не знам, нивен проблем.
Нека си функционира пак сѐ меѓународно, само да нема селење.
Уште во првото мислење пишав. Секоја држава да напраи услови граѓаните да живеат таму ака да неќат да се селат. И да си седиме мадро. Пошто сѐ нешо не чини.

Остај да видимо, као експеримент, да видимо како би гурале сами.
Не бриши док не дојде некој рамкован.

Можда е и боље што иамо паразитски џган, за да се вадимо дека не е до нас.

2001 го велам пресек бидејќи тогаш се запечатија доста работи со Рамковниот.
Прво ние ко Македонци зановетаме против многу народи, темана Соживот цвета, па и од мене. Ама јас еве се изјаснувам.
Македонци во Македонија, Грци во Грчка, е само Кинезите како ќе ги напикаме назад у Кина, не знам, нивен проблем.
Нека си функционира пак сѐ меѓународно, само да нема селење.
Уште во првото мислење пишав. Секоја држава да напраи услови граѓаните да живеат таму ака да неќат да се селат. И да си седиме мадро. Пошто сѐ нешо не чини.
Океј...ако си за пресек 2001 г. (рамковно, кој не се имплементираше истата година), нема да го решиш проблемот. Пак ќе си го имаш Љуфе, пак ќе си паркира ауто на сред пут да си го пие чај и пак нема да го плаќа струја. Вака си правиш двоен проблем. Сечи од корен и чао. Ете, и јас ќе ти останам во првата теза. Со втората ме бркаш! :noze:
Ама родум бе.
Не си читал еден наш кривичар, професор, никој не знае од каде ги копал зборовите, уште помалку какво значење имаат. Родум, постои како збор, не ме нервирај! :icon_mrgr:

Што е битна вероисповед?
Не су сфи програмирани да бидеф потчинети на верски ритуали или да веруеф у религиски патерни.
Едноставно тој е интимно и индивидуално.
Да се родеше Рон у шиптаpску фамилију у Чаир, ке се викаше Ронзљим и ке се клањаше на педофила.Место печеницу ке имаше сеченицу.
Вера и нација не е исто.
Иди ова кажи им го на торбешине, бошњацине, коптине, пакистанцине .

Од Топанско е. Видоа циганиве пари и збеснаа.
Е овие кај да ги телепортираме

Не, од себична причина што не би се вратила во Мк. Да ми рече некој сеа пакувај се утре се враќаш во Мк мислам дека ќе се шлогирам. Мене конкретно толку многу ми сметаа други аспекти од животот во Мк што ова е мислам можеби на дното од листата причини зошто сум заминала.

Тука имам пријатели од цел свет, тимот на работа ми е сочинет од колеги од сите краишта на светот и навистина ми е интересно колку пример културолошки сме поблиски до Бразилците или некои народи од Азија отколку со Германци или Швеѓани. Секој ден учам нешто ново за светот, колку е голем а сепак навиките на луѓето се толку слични.

Да беше Мк пожелна земја за живеење на глобално ниво, и да имаше повисока стапка на имиграција од покултурни држави :D, мислам дека на многумина би им се променило мислењето околу “интернационализацијата”.
Треба да се забрани да коментираат за квалитет на живот на лица што работат во ИТ :D
Нормално дека ќе имаш понормални колеги и ќе работиш во понормална работна атмосфера отколку во било која друга професија. Ако не се лажам беше во Шведска. Шведска ја знам од многу поинаква перспектива од твојата. Барем делот каде што се повеќето македонци - Малме. Не сум сигурен баш дека уживаат во соживотот во последниве години. Внуците ми ги напаѓаат со ножеви по влезови, ги ограбија 100 пати во неколку години. Кај тетка ми во зграда каде што имаш 3 сигурносни врати додека дојдеш до станот (буквално како затвор е), стигнаа да и крадат точаци врзани за вратата од станот. Базенот го затворија дека сомалијците мочаа внатре. Швеѓаните избегаа по периферијата, а градот е крш. Последно кога бев ги фатов кога протестираше канцерот секој ден за Палестина. Секој ден има убиства, се пукаат меѓусебно разни арапски/муслимански групи за превласт на улиците.
Ќе заигра маца на вратанца и таму, може не за твојата генерација, ама за вашите деца сигурно.

П.с. би ти забранил да коментираш и од причина што Охрид си го сменила за факинг -100 степени, дождови и депресија во Шведистан :D

niti e izvodlivo, niti ja sfakjam poentata.

prvenstveno ok, ke gi deportirame onie koi sto dobile drzavljanstvo togas pri beganje od Kosovo, no sto ke pravime so nivnite deca koi sto imaat drzavljanstvo makedonsko so obzir deka se rodeni tuka?

istotaka albancite imaat haos golema dijaspora, pogotovo albancite od Makedonija i nevozmozno e istite da gi vratis nazad i da im odzemes drzavljanstva.

sto e so nedvizninite, biznisite itn, ke gi nacionalizirame li?

mislam deka makedonecot seuste ja bara vinata za situacijata vo drzavava kaj albancite i drugite malcinstva, iako samo makedonecot e kriv sto im dozvoli raznorazni privilegii na etnicka osnova, ne gi kazni pravno teroristite vo 2001 i e direktno odgovoren za situacijata vo drzavata, zatoa sto makedonski politicari najmnogu ja donesoa ovaa drzava vo situacija kakva sto sme, i finansiski, i geopoliticki, i politicki, i socijalno i na sekakov moze nacin.

od mene ne od pricina sto e neizvodlivo, problematicno, neodgovorno i trazenje vina kaj drugi, kako i toa sto vakov cekor bi predizvikalo seriozni vnatresni i geopoliticki problemi.

posteniot albanec rabotnik mene mi e poblizok od bilo koj politicar makedonec.

niti e izvodlivo, niti ja sfakjam poentata.

prvenstveno ok, ke gi deportirame onie koi sto dobile drzavljanstvo togas pri beganje od Kosovo, no sto ke pravime so nivnite deca koi sto imaat drzavljanstvo makedonsko so obzir deka se rodeni tuka?

istotaka albancite imaat haos golema dijaspora, pogotovo albancite od Makedonija i nevozmozno e istite da gi vratis nazad i da im odzemes drzavljanstva.

sto e so nedvizninite, biznisite itn, ke gi nacionalizirame li?

mislam deka makedonecot seuste ja bara vinata za situacijata vo drzavava kaj albancite i drugite malcinstva, iako samo makedonecot e kriv sto im dozvoli raznorazni privilegii na etnicka osnova, ne gi kazni pravno teroristite vo 2001 i e direktno odgovoren za situacijata vo drzavata, zatoa sto makedonski politicari najmnogu ja donesoa ovaa drzava vo situacija kakva sto sme, i finansiski, i geopoliticki, i politicki, i socijalno i na sekakov moze nacin.

od mene ne od pricina sto e neizvodlivo, problematicno, neodgovorno i trazenje vina kaj drugi, kako i toa sto vakov cekor bi predizvikalo seriozni vnatresni i geopoliticki problemi.

posteniot albanec rabotnik mene mi e poblizok od bilo koj politicar makedonec.
Чоек сѐ си функционира само си живееш овде.
Не само шпанци. И нашите назад. Ја стварно мислев секој назад од сегде.

Моево е повеќе утопично знам. Ама немам контроверни ставови. Едино за Бг пасош ама досадно е и беше веќе.

Проституција не почитувам. Ако ви се збори за тоа место ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom