Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Вртев, на кирилица. Не најдов твое мислење.
Aj sea povrti i na Latinica :D

Moja preporaka M300+ Manscheta shto e na slikata od M400 (Ne mora da ja centrirash na Vena, meri vo sekoja pozicija)
Mozhish i da go kalibrirash.

ili M400 kaj nego avtomatski doajga taa manzheta i ima i Bluetooth

Ili Beurer BM 53

Site 3 se Vrv vo kvalitet. Se drugo e cista srejcha i poslabo od ovie

Screenshot 2026-01-14 at 22-05-50 Blutdruckmessgerät Omron M300.png

Screenshot 2026-01-14 at 22-09-43 Omron M400 Intelli IT Blutdruckmessgerät Messung am Oberarm ...png

Screenshot 2026-01-14 at 22-11-54 Beurer BM 53 Oberarm-Blutdruckmessgerät klinisch validiert E...png

Aj sea povrti i na Latinica :D

Moja preporaka M300+ Manscheta shto e na slikata od M400 (Ne mora da ja centrirash na Vena, meri vo sekoja pozicija)
Mozhish i da go kalibrirash.

ili M400 kaj nego avtomatski doajga taa manzheta i ima i Bluetooth

Ili Beurer BM 53

Site 3 se Vrv vo kvalitet. Se drugo e cista srejcha i poslabo od ovie

Прегледај го приврзокот 466806

Прегледај го приврзокот 466807

Прегледај го приврзокот 466808
Пробав и на латиница и секакви нешта ми излегоа. Пр. shejker е ова:

14.jpg

а шеќер е ова:

seker.jpg

Nма разлика. ;)

Фала за предлогот, патем. Ќе разгледам дали можам да го најдам кај нас.

Пробав и на латиница и секакви нешта ми излегоа. Пр. shejker е ова:

Прегледај го приврзокот 466809

а шеќер е ова:

Прегледај го приврзокот 466810

Nма разлика. ;)

Фала за предлогот, патем. Ќе разгледам дали можам да го најдам кај нас.
A vidi ova :D

Sum Pishuval za M500 koj e vrv zatoa shto meri vo edno pumpanje duri 6Pati!
Ama e i salam skap.

A vidi ova :D

Sum Pishuval za M500 koj e vrv zatoa shto meri vo edno pumpanje duri 6Pati!
Ama e i salam skap.
Ама изгледа ги нема тука ни еден. Omron M3 Comfort има во Зегин. И некој Omron M2 што е поевтин и веројатно послаб. Тој Beuer го нема воопшто.

Ама изгледа ги нема тука ни еден. Omron M3 Comfort има во Зегин. И некој Omron M2 што е поевтин и веројатно послаб. Тој Beuer го нема воопшто.

Da tie se basic modeli i ne se loshi ama daleku od M300-400 500
Ako imash edno 130-150€ za M500 (Ili poevtino ca. 50-60€ M300-M400) neka ti donesi nekoj od gemanija. ima mnogumina na forumov shto cesto se gore dolu

Da tie se basic modeli i ne se loshi ama daleku od M300-400 500
Ako imash edno 130-150€ za M500 (Ili poevtino ca. 50-60€ M300-M400) neka ti donesi nekoj od gemanija. ima mnogumina na forumov shto cesto se gore dolu
Абе не е до парите, ми треба да купам некој итно, сега, утре, задутре. А не да чекам со месеци да ми стигне. Не е битна цена, само да го има кај нас за брзо да го купам.

Абе не е до парите, ми треба да купам некој итно, сега, утре, задутре. А не да чекам со месеци да ми стигне. Не е битна цена, само да го има кај нас за брзо да го купам.
Citaj ovde (Nemam jas pishuvano :D )

Pa gledaj ovde, M500+Bluetooth=M7

Најдов некои теми од пред 100 години со по 5-6 мислења во нив, никој нема да ми одговори таму. Затоа тука - не е препорака за доктор, туку за апарат: ми треба препорака за добар апарат за мерење крвен притисок и каде да го најдам.
Само Omron.
Овие другиве се нежни. И дајбоже, што помалку да го користите.

... никако, субјективен слух, а со тоа и резултат, лесно се расипува манометарот, пациент сам не може да измери, пумпа се расипува, овој апарат иде во историја,

... само дигитален на надлактица, без разлика од вознемиреноста на пациентот поради покачен притисок може сам да го измери нема зависност од друга особа и покажува точно притисок според регистрирани удари.

Citaj ovde (Nemam jas pishuvano :D )

Pa gledaj ovde, M500+Bluetooth=M7

... ги гледаш ли цените за наш стандард? Дигитален апарат испод 1500 ден и ништо повеќе.
Само Omron.
Овие другиве се нежни. И дајбоже, што помалку да го користите.
... не е точно, јас користам Панасоник дигитален апарат и сум задоволна, Оморон се софистицирани, ама и ,,нежни,, при мерење ако ги нема сите услови покажува само ,,ерор,, и само уште повеќе ќе го вознемири пациентот шти не ќе може да измери.

Последно уредено:

Во 2018 имав купено апарат од алиекспрес за некои 800 денари, сосема во ред работеше, спореден со живин манометер неколку пати, сосема коректни вредности. Можеше да се поврзува и со микро усб како адаптер, а работеше и со батерии.
Лани моите најдоа ист таков и преку овие на инстаграм што продаваат кинезарија преку карго, два такви апарати за 1000 денари, или некоја слична цена. Исти се буквално, исто споредени вредности со живин, и во тие граници дава вредности.

Инаку имавме купено и AURON апарат дигитален. ЦЕЛОСНО НЕГАТИВНО искуство, скроз различни вредности дава споредено со живиниот апарат, неточни. Пациентот имаше висок притисок, АУРОН цело време даваше низок, за малку ќе се направеше беља.

Attachments

• Screenshot 2026-01-15 143732.png
    Screenshot 2026-01-15 143732.png
    145,3 KB · Прегледи: 6
Во 2018 имав купено апарат од алиекспрес за некои 800 денари, сосема во ред работеше, спореден со живин манометер неколку пати, сосема коректни вредности. Можеше да се поврзува и со микро усб како адаптер, а работеше и со батерии.
Лани моите најдоа ист таков и преку овие на инстаграм што продаваат кинезарија преку карго, два такви апарати за 1000 денари, или некоја слична цена. Исти се буквално, исто споредени вредности со живин, и во тие граници дава вредности.

Инаку имавме купено и AURON апарат дигитален. ЦЕЛОСНО НЕГАТИВНО искуство, скроз различни вредности дава споредено со живиниот апарат, неточни. Пациентот имаше висок притисок, АУРОН цело време даваше низок, за малку ќе се направеше беља.

јас имам аурон и сум задоволен. Висок притисок и се осеќа. Кога се осеќа секогаш вади 130-140. Кога ти е нормален вади 120-110. Пулсот го имам споредено со смартвоч и дава скоро идентични резултати.

Ne ! za tie pari!
Zemi si M7 i uzhivaj, rezultati na mobilen.
I vo edno pumpanje meri 6 pati kolku e pritisokot.
Nema promashaj .
I ete ti linkovi ispod 100€ e

I da ve podsetam! Ovie aparati ne se samo za toa da vi izmerad 100/70 ili 200/140 tuku predupreduva dokolku srceto cuka nepravilno,Атријална фибрилација,
klinicki proveren, posebno namenet za lica so shejkrna bolest,

@bijons
Imam i jas vo Makedonija Panasonic i go kupiv zatoa shto togash koga mi trebashe podobar aparat vo prilep nemashe. I Panasonic kako Panasonic pravi vrvni aparati ama Omron e Omron. Za precizna Elektronika, I Elektronika za merenje vo Medicina i Industrija nenadminat. Djabe ne e Made in Japan (Kako i Panasonic)

Последно уредено:
Ne ! za tie pari!
Zemi si M7 i uzhivaj, rezultati na mobilen.
I vo edno pumpanje meri 6 pati kolku e pritisokot.
Nema promashaj .
I ete ti linkovi ispod 100€ e

I da ve podsetam! Ovie aparati ne se samo za toa da vi izmerad 100/70 ili 200/140 tuku predupreduva dokolku srceto cuka nepravilno,Атријална фибрилација,
klinicki proveren, posebno namenet za lica so shejkrna bolest,

@bijons
Imam i jas vo Makedonija Panasonic i go kupiv zatoa shto togash koga mi trebashe podobar aparat vo prilep nemashe. I Panasonic kako Panasonic pravi vrvni aparati ama Omron e Omron. Za precizna Elektronika, I Elektronika za merenje vo Medicina i Industrija nenadminat. Djabe ne e Made in Japan (Kako i Panasonic)
... види, ти си во ЕУ, ние сме тука на Балкан, ист апарат за мерење на крвен притисок ист бренд еве нека биде Омрон како фирма, производителот има класа во изработка со фалинка која не се приметува и совршени изработени, еее тие со фалинки се праќаат на Балкан и кај да е по одреден број мерења исто како штампач по број на фотокопии ќе трокира и ќе биде проблематично мерењето, затоа да не ни биде криво и џабе фрлени пари се иде на цена до 1500 ден да речеме, а да се плати 3000 - 7000 ден, па по месец да се иде со гарантен лист, па на сервисер тури му пепел, истото се случува и со апаратите за мерење на шеќер во крвта, Министерство за здравство има проблем со нив, цели серии неисправни, не па обичен пациент без разлика од цена и звучно бренд име.
да се префрлиме тука,

или тука да не бидеме офф топик :)

... види, ти си во ЕУ, ние сме тука на Балкан, ист апарат за мерење на крвен притисок ист бренд еве нека биде Омрон како фирма, производителот има класа во изработка со фалинка која не се приметува и совршени изработени, еее тие со фалинки се праќаат на Балкан и кај да е по одреден број мерења исто како штампач по број на фотокопии ќе трокира и ќе биде проблематично мерењето, затоа да не ни биде криво и џабе фрлени пари се иде на цена до 1500 ден да речеме, а да се плати 3000 - 7000 ден, па по месец да се иде со гарантен лист, па на сервисер тури му пепел, истото се случува и со апаратите за мерење на шеќер во крвта, Министерство за здравство има проблем со нив, цели серии неисправни, не па обичен пациент без разлика од цена и звучно бренд име.
да се префрлиме тука,

или тука да не бидеме офф топик :)
1000032649.jpg
1000032651.jpg

Znaci koga ce dodajs carina se ist cena.
E sea ovde ti bilo skapo. Pa taka e so se.

A i ovaj glupiov primer so Thermometer nema vrska, zhiva vo EU e zabraneta 30 godini. A deka treba silno da gi maftash veruvam zatoa shto i mojot Thermometer e takov.
Zatoa si kupiv digitalen, nema pajgajne rakata od maftanje.

A kvalitetot e ist
Zatoa shto tie niz Makedonija se importirani od EU.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom