Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Мислеш дека ке се направе? Само на нелолку места остана жива и пумпам .. живата од резерваро се соедине со таа што е у цефката заглавената коа го испиштам воздухо па на неколку места остане ...

Sent from my iPhone by Tapatalk

Ако те сфатив добро помеѓу живата има воздух и затоа неможи да се спој. Пробај ништо не губиш, само пази да не ти падни па да му сфршиш работа.
Додуша и незнам воопшто дали треба да има воздух таму и од каде се нашол. Провери и да не е скршена. Се си мислам дека треба вакум да биди внатре.

Никој електронски апарат за мерење притисок, колку и да е скап,и колку и да е рекламиран и фален дури и од доктор, не може да го замени живиниот. Овој проблем го имав доста често во амбуланта. ке ја ставиш маншетната на раката и ќе пумпаш се додека не те стегне максимум и само од себе ќе се спојат двата одделени дела од живата, затоа што ќе нема на каде да оди повеќе,а потоа ќе го испуштиш воздухот. и види го резултатот, ако не успее обиди се втор и трет пат, мора да се спојат, ако не се спојат...му завршил векот.
пробај и пиши дали има резултат

Никој електронски апарат за мерење притисок, колку и да е скап,и колку и да е рекламиран и фален дури и од доктор, не може да го замени живиниот. Овој проблем го имав доста често во амбуланта. ке ја ставиш маншетната на раката и ќе пумпаш се додека не те стегне максимум и само од себе ќе се спојат двата одделени дела од живата, затоа што ќе нема на каде да оди повеќе,а потоа ќе го испуштиш воздухот. и види го резултатот, ако не успее обиди се втор и трет пат, мора да се спојат, ако не се спојат...му завршил векот.
пробај и пиши дали има резултат

Кажи ми каде да купам таков како што рече со жива и колку би се движеле цените? И дали се точни резултатите со него?

1600 denari najevtin mozes da go najdes rasprasaj se po aptekive, no nemoj nikako da podlegnes na nivnite ponudi za elektronski so baterii, kolku iu da e falen od niv, zemaat procent vo sekoj slucaj i mora da kazat najdobro, kako za ilustracija, najdi na nekoj prijatel takov aparat, izmeri si tri pati po red pritisok ke vidis deka ke ima razlika

Дали стварно електроските апарати за мерење притисок на горен дел од рака толку варираат? Имам германски апарат што покажува постојано различни резултати кои варираат дури и до 15,20 мерни единици... јасно е дека се преосетливи али вакво нешто не е нормално, никогаш нема да знае човек колку му е притисокот. На сервис ме „уверија“ дека се е во ред и дека според упатствата треба да се мери..
Сакав да чујам мислења од корисници. Факт е дека живините апарати се најдобри.

Дали стварно електроските апарати за мерење притисок на горен дел од рака толку варираат? Имам германски апарат што покажува постојано различни резултати кои варираат дури и до 15,20 мерни единици... јасно е дека се преосетливи али вакво нешто не е нормално, никогаш нема да знае човек колку му е притисокот. На сервис ме „уверија“ дека се е во ред и дека според упатствата треба да се мери..
Сакав да чујам мислења од корисници. Факт е дека живините апарати се најдобри.
Знам дека во амбуланта додека работев, строго беше забрането да работиме со такви, мислам и дека инспекција проверуваше кога ќе дојдеа, а и на факултет уште кога студирав, секој професор ни вечеше дека се ѓубре, да не се лажеме со електронски, на батерии или незнам ти какви. или живин или обичен на пумпање, ги има по 350 денари, и се точни.

Знам дека во амбуланта додека работев, строго беше забрането да работиме со такви, мислам и дека инспекција проверуваше кога ќе дојдеа, а и на факултет уште кога студирав, секој професор ни вечеше дека се ѓубре, да не се лажеме со електронски, на батерии или незнам ти какви. или живин или обичен на пумпање, ги има по 350 денари, и се точни.
Абе кога ке се заебе човек... памет за друг пат. Дали ти или било кој од форумов има предлог за солиден живин апарат, да не е кинески?
Фала

Абе кога ке се заебе човек... памет за друг пат. Дали ти или било кој од форумов има предлог за солиден живин апарат, да не е кинески?
Фала
не мора да биде живин имаш на пумпање доста апарати квалитетни, а не се поскапи од 500 денари, и што е најважно се точни. мој совет е таков да си земеш. квалитетен живан апарат е над 1800, а не е гаранција, дека нема да го удриш и да се скрши.

Најдов некои теми од пред 100 години со по 5-6 мислења во нив, никој нема да ми одговори таму. Затоа тука - не е препорака за доктор, туку за апарат: ми треба препорака за добар апарат за мерење крвен притисок и каде да го најдам.

Најдов некои теми од пред 100 години со по 5-6 мислења во нив, никој нема да ми одговори таму. Затоа тука - не е препорака за доктор, туку за апарат: ми треба препорака за добар апарат за мерење крвен притисок и каде да го најдам.

Гледај Auron. Имам еден 7-8 години дома маста му ја извадија. Али само оние дигитални што се ставаат на рака како алка без црева. Цревата се кинат по 2 години кога гумата ќе се исуши и можеш у канта да го фрлиш.

Сендо се добар бренд на апарати за притисок. Ги има по аптеките.

Инаку секогаш давам предност на аналогните апарати (оние со пумпа) пред дигиталните, па ако има кој да ти мери притисок мислам дека тие ти се најдобра опција.

Сендо се добар бренд на апарати за притисок. Ги има по аптеките.

Инаку секогаш давам предност на аналогните апарати (оние со пумпа) пред дигиталните, па ако има кој да ти мери притисок мислам дека тие ти се најдобра опција.
Конкретен модел?

Imam pishuvano vrti po temite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom