- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 4.326
- Поени од реакции
- 13.611
Сакам да кажам дека огромна улога во формирањето на моите ставови на темава има таа ситуација. Од таму тргнав, а не од некоја животна бајка.Edna lastovica ne ja pravi proletta. Na tvojata uspesna prikazna imas uste kojznae kolku neuspesni
Patem receno tvojot slucaj sto go prilozi nema vrska so toa sto jas prvobitno prasav. Tamu tie se zakonski starateli na deteto, go posvoile so obvrska deka ke se grizat i zatoa drzavata im go dala. Kako im go dala, taka moze i da im go zemi ako ne se odnesuvast adekvatno sprema nego.
Тоа што ти не правиш разлика меѓу биологија и човечност, е твој проблем со перцепцијата друже.Eh covece 3 dena da se zbori na kraj pak tvoeto ke si teras… imas 5-10 dobri primeri jas ke Ti dadam po 10 sekoj den losi primeri … ova foliranje nekoe u stil nacitana sum Go razbiram zivotot I kompliciranje bezvrska stanuva strasno … Aloo idat maz I zena da posvojat dete u nekoja ustanova I davaat kriteriumi sto kako sakaat I taa na salter prai po filter kao Kola da si kupuvaat pred toa neli proadjaat cela papirolja I si odat Doma Go sednuvaat deteto posle nekolku godini i mu vikaat slusaj nie nemozevme deca da imame Te posvoivme ama roditelska ljubov nema snajdi Se ponataka digame Race od tebe … Ili obratno cela ljubov da mu ja dadat do posleden Atom on moze na kraj da kaze idam majka mi i tatko mi da si gi najdam cao prijatno ne ste mi Roditeli vie … od tolku sto komplicirate na kraj gz preku glava vishe ne se znae koj jade koj pie… ZNACI DA RASCISTIME NE MU SE RODITELI GO CUVAAT DETETO SAMO NISTO VISHE KOJ TI KURAC EBATE …. Moze deteto ke gi saka sve ama na kraj ke saka da si znae Roditeli svoi makar I najlosi bile…ne funkcionira razbiras pogore Eden clen napisa za Marija Serifovic u stil novopecena elita e so pari i ke prai sto saka vie Go rastrgavte koj si ti da zboris Taka moze bolna e a poentata mu beshe skroz druga … ja neznam dali ovde Samo na Forumov zenskiov rod ste vakvi ili I privatno isto … ako ste privatno isto bidi sigurna nieden Maz nema da ve Trpi so ovie gluposti a da e normalen … u slucaj da ve I strpi poishe od 5 god ziti se upoznaj me so nego idol ke mi stane
Дете не се купува како кола. Посвојувањето е долг и макотрпен процес, баш за да не се случи тоа што го збориш, некој да крене раце по две години.
Тоа што детето сака да си ги знае корените е природно и тоа не значи дека кога ќе си ги најде биолошките родители автоматски треба да ги избрише оние што го одгледале и го воспитале.
Среќа па има мажи што не трпат во реалноста, на форумов не е потребна таква афирмација.