KSC #355 - Најдобар текст на македонска рап песна

Интересно е што направив еднаш една листа Top 50 Macedonian Rap Songs, главен критериум ми беше баш лиричкиот момент, како прва на листата беше песнава што Гостин ја има поставено, еве јас со втората од мојата листа се пријавувам .

Oддамна не сум слушал македонски рап, ама од времето кога слушав овој аутобиографски текст ми беше прејак, иако не го сакам Слаткаристика, т. е. не го слушав многу тогаш.

Скопска ситуација, Сафра и Фатаморгана, се македонските хип хоп "Бели Мугри".
Ненадјебиви буквално до ден денес. Лирики што треба внимателно да се студираат. Без ни една залутана строфа колку да потпуни место.

Скопска ситуација, Сафра и Фатаморгана, се македонските хип хоп "Бели Мугри".
Ненадјебиви буквално до ден денес. Лирики што треба внимателно да се студираат. Без ни една залутана строфа колку да потпуни место.
Потполно си во право, имаше и еден коментар краток а многу моќен на Фатаморгана 15 години подоцна видеото на Јутуб : “Немаше толку да болат да не беа сите зборови вистина“

А мислам Пикисипи или Гоце (а може и двајцата) имаа изјавено нешто од типот: “Што да снимаме, кога ништо не е сменето, ќе треба само да се повторуваме“, на прашањето зошто нема нова песна или албум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom