Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Направив група за предвидување за плејофот, ако сака некој да си пробаме среќата :)

пасвордот е Kajgana (можеби да е кирилица? Кајгана? заборавив веќе :D пробајте со двете едното ќе функционира :D )

Направив група за предвидување за плејофот, ако сака некој да си пробаме среќата :)

пасвордот е Kajgana (можеби да е кирилица? Кајгана? заборавив веќе :D пробајте со двете едното ќе функционира :D )

Deka si stojam na zborot :), legion of doom 2.0

Да се навратам на муабетот од пред некој ден, нема шанси мислам да се донесе правило лидер на дивизија да не биде домаќин на плејоф утакмица. Премногу пари прават газдите на тие тимови од тоа, за да успеат да го изгласаат.
Од друга страна, tush push мислам ќе го снема летово, посебно со сите глупости што не беа свирени кога рипаше офанзивната линија на Иглс.

Superbowl prediction: Rams vs Bills и време е Ален да искористи што ги нема ни Махоумс ни Бароу во плејоф годинава. Мислам дека и тие и тие имаат сила да тепаат 3 во гости, посебно Ремси мислам дека без проблем ќе го направат тоа, премногу сите се истепани и повредени во НФЦ. Сиетл се повеќе од добри годинава ама Дарнолд е Дарнолд...Во АФЦ премногу нови екипи има, на искуство мислам дека Билси ќе ги поминат сите, ама пак очекувам многу добра утакмица против Џексонвил да биде.

Superbowl wish: Packers vs Steelers, мислам дека НФЛ ќе бидат најсреќни со овој мечап, ем топ 5 фан бази низ светот, ем има цела приказна да направат со Роџерс против неговите во последната утакмица у кариерата

Superbowl wish: Packers vs Steelers, мислам дека НФЛ ќе бидат најсреќни со овој мечап, ем топ 5 фан бази низ светот, ем има цела приказна да направат со Роџерс против неговите во последната утакмица у кариерата
That would be too good to be true... А баш сакам Стилерс да бидат прва екипа со 7 титули а и Аарон Роџерс заслужува да биде во исто друштво со Пејтон Менинг и Том Брејди, квотербекови кои освоиле титули со различни тимови. Во ваков случај со Роџерс ќе биде уште поинтересно бидејќи 2011 ги победи Стилерс а сега 15 години подоцна со Стилерс ќе ги победи Пекерс.

Не дека се жалам, ама засега Чикаго и Бен Џонсон посебно претеруваат со одење на четврти даун. Лав и цел напад без грешка досега, само да не се изгасат во второ полувреме како што знаеа неколку пати сезонава. Go Pack Go

Не дека се жалам, ама засега Чикаго и Бен Џонсон посебно претеруваат со одење на четврти даун. Лав и цел напад без грешка досега, само да не се изгасат во второ полувреме како што знаеа неколку пати сезонава. Go Pack Go
И се изгасија. Cloveland беше човекот за пресврт.

Од првата утакмица, Каролина многу добро и блиску до победа. Ако продолжи развојот на Брајс Јанг како што треба, има потенцијал екипата да се замешува во НФЦ битката. А општо, таа дивизија догодина треба да биде појака, пошто и Њу Орлеанс и Атланта треба да се подобри од годинава (што не го очекувам од Тампа).

Wow, гледам прво полувреме сабајлево, спремен бев пред саат време да јадам гомна за колку Bears се исто срање секоја година, Caleb нека продужи да си ги лакира ноктите исл, тотално надиграни беа, ама ај викам и второ да го догледам сепак е плеј оф... one hour later....

Screenshot-2026-01-11-at-1.20.00%E2%80%AFAM.png

:vozbud::vozbud::vozbud::ајнапиво::ајнапиво::ајнапиво:

Си го знам тимот, јебига...Мекманус лета сигурно после ова, Лефлур шо знам, има некои чудни потези во последно време ама почнува тимов многу да ме потсеќа на Стилерс, ќе се влезе во плејоф ама знаеш дека немаат шанси таму. Мада годинава ќе се вади со повредата на Парсонс и распад во одбрана, ама ова вчера не смееше да го прокоцка никако без разлика дали е тука Парсонс или не.

Matt Lafraud, Matt Lafired

Тешко да го преживее ова, незамисливо е да испуштиш 18 поени во плејоф против тим кој во ништо не е подобар, слушав синоќа 3 саати пост гејм шоу на Висконсин радио и од она што се збореше е дека веќе никој не верува дека со овој тренер Грин Беј може до супербоул. Можеби имаат добри резултати во регуларната сезона но 7 години еднаш само во НФЦ чемпионшип, многу малку е тоа за тим на кој градот од каде што доаѓа се нарекува Titletown.

Бафало преживеаа, Литл малку трагичар, од 54 промаши на крај од прво полувреме, а дечкото има нога за 70+.

Треба да се видат статистики на кикерите оваа година споредено со претходни 5 години пример. Мене перцепцијата ми е дека има многу промашени PATs и FGs до 50 јарди. Еве го и Елиот со промашен PAT.

Последно уредено:

God damn I am on fire :)

Attachments

• Screenshot_20260113_042509_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20260113_042509_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    192,8 KB · Прегледи: 5
Џизас Крајст, што беше ова у Питсбург...?
Уствари знам што беше, демолирање у 2 полувреме. На времето Стилерс демолираа у второ полувреме, сега се долги години без победа у плеј офф.
Мајк Томлин, дај премини у тв коментатори веќе еднаш, жиф ти сфе...

Џизас Крајст, што беше ова у Питсбург...?
Уствари знам што беше, демолирање у 2 полувреме. На времето Стилерс демолираа у второ полувреме, сега се долги години без победа у плеј офф.
Мајк Томлин, дај премини у тв коментатори веќе еднаш, жиф ти сфе...
Сам се повлекол Томлин. Вау...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom