Самата разврска на ситуацијата, односот меѓу играчите и реакцијата на останатите играчи (непостоечка), кажува за тоа дали е за црвен или не.
Тоа сакам јас да кажам, тебе на камера ти изгледа како да му скока од втор спрат на нога, на самиот Доргу му е “несмасен потег”.
Нема врска со Јунајтед, генерално ако така се заврши ситуацијата, истото ќе го кажам.
Не ме чепкајте за ДДГ, голман по форма, и голман на сите времиња има разлика. На форумов каков хајп се ствараше за него, за сега да е голман во 19-тата екипа во Серија А, а да не заборавиме, прајмот од 2-3 спектакуларни сезони (каде што беше одличен) го немаше во шампионски тим, освен ако сами не си го ставате клубот таму.
Сѐ додека се хајпате на спектакуларни голмански одбрани како единствен параметар за тоа некој голман дали е добар или не, ќе се палите на ДДГ, Онана и слични.
Ако има признание за голман со “најспектакуларни одбрани”, “најмногу вадење од гомна кога тимот бил тапа” - тогаш симнувам капа, стварно е број еден во тој поглед и не се зафркавам.
Едноставно, ДДГ е слаб на притисок, кога се очекува од него, кога влогот за првенството/натпреварувањето е голем. И не е само он таков, има еден куп голмани и играчи, трпаат по 10-15 гола на кој стигнат, доаѓа четврт-финале ЛШ, му се сечат нозе како да е дојден од селска лига. Така не се станува светски играч.
Во Шпанија му беше замена на Унаи Симон, па и се повлече порано од репрезентација, ама они не знаат што е и како е, ние знаеме.
Да не заборавиме дека една сезона (23/24) беше и тиктокер, и не можеше да најде клуб, а беше во “топ 3 голмани во светот.”
Арсенал, Челзи, Сити, Реал (освен тогаш со факс машината), Барса, Интер, Јуве, Милан, Наполи, ПСЖ, Баерн, Дортмунд немаа пројавено интерес, ниту беше поврзуван нешто посериозно ниту ништо. На крај отиде во Фиорентина, а сега таа истата да е 19-та. Не велам дека е он крив за тоа, ама да бил толку добар, ќе го потпишеа Интер, Наполи во најмала рака, наместо да им бранат слаби голмани како Мерет/Вања или Зомер.
Пола мислења од тоа време ми се избришами, бидејќи добивав хаха-реакции и одговори од Фрос-армијата во тоа време
Не велам дека не сум грешел и јас во проценките за некои голмани, ама вака кога ќе се навратам, на големата слика, повеќе испаднаа моите тврдења и теории.