Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Де бе, ко прв пат да се случува некој да падне во 90 мин и да троши време. Он од кај да знае дека е стварно повреден. Милион вакви случаи има, кога ќе падне покрај аут или корнер, па ги буткаат надвор да лежат за да продолжи одма играта.
Се фатија сите за најнебитната работа, место за срамната игра во второ полувреме.

Кажа Мартинели дека не сфатил колку е сериозна повредата, ама не ми е јасно што мислеше дека ке се случи, дури и да го истуркаше надвор од терен, дека одма играта ке продолжи? Обавезно настанува фаќање за гуша. Некои од овие фудбалери навистина немаат мозок.

Кукуреља рака му извади на играчот на Фулам, последен во одбрана, му дава црвен, се фаќа за глава 3 минути, као изненаден. Го гледам и овој Кин од Евертон. Ликот ладно го фати за коса играчот од Волфс, гледаа ВАР, и заслужено му дадоа црвен. Као, кај у мајката ти ке скрцаш со 720 камери на стадион, па се фаќа за глава као шокиран. Да биде апсурдот уште поголем, Евертон го обжалиле црвениот, и сега шокирани што не му го поништиле :pos: . Значи, колку треба да си глуп, да се жалиш дека судијата згрешил, откако овој отиде да гледа ВАР јеботе.

Озбилно? Мартинели гледа повреден играч и намерно му шутира прво топка, после се враќа и го гура надвор од терен. Човекот со носилки го изнесоја и као он нешто се извинувал? Хах. Демек ако не беше повреден Бредли реакцијата ќе беше океј?
Не се сите како играчите на Артета за се да глумат. Веројатно и од таму таа гадна реакција пошо учени се само да глумат па мислат дека и другите се како нив. Вакви работи за да не се повторуваат би требало да се казнуваат.
Ти кажал ли некој дека си ретко, бледо и лито типче?

• Љубов
Reactions: S.L
Добар е @S.L , будалите се во диклајн на подфорум фудбал, радлерот го нема, донев тука таму по некој пост, мора неќе нове клинце да има.

Единствено леко магаре кое не се прикажало на форумот е @Mondonico ,али другар ми е мора грб да му чувам.

кога сме кај фудалери без мозок работи кои се преќутуваат секогаш на штета на Манчестер Јунајтед :
Прегледај го приврзокот 466472

Па за самиот потег немаше намера, ја тргна ногата, плус му се извини на Доргу, а и тој се поздрави и си стана, не се вртеше како да му ја згазил трактор ногата, да било болно како што изгледа на сликата, цел тим ќе бараше црвен, плус Доргу ќе се вртеше 3-4 минути на терен.

Единствена штета е уствари што го постираше ова без никаква смисла.

Па за самиот потег немаше намера, ја тргна ногата, плус му се извини на Доргу, а и тој се поздрави и си стана, не се вртеше како да му ја згазил трактор ногата, да било болно како што изгледа на сликата, цел тим ќе бараше црвен, плус Доргу ќе се вртеше 3-4 минути на терен.

Koj вели дека треба да има намера, за да биде црвен? Доргу е премногу глуп за да "купи" црвен картон, чамуга. Вака да му направеше на Кукуреља, братов ке се превиткуваше до гол аут линијата.

Koj вели дека треба да има намера, за да биде црвен? Доргу е премногу глуп за да "купи" црвен картон, чамуга. Вака да му направеше на Кукуреља, братов ке се превиткуваше до гол аут линијата.
“Нема намера” е еден дел од целата моја реченица, и како целина со останатите активности, придонесува на ублажување на целата ситуација.

Сосема коректен однос и од двете страни, затоа остана незабележано. Ова повеќе го почитувам отколку вртењето и плачењето како да им пукале во нога.

Муабетот ми беше, дека да било за чист црвен, ќе било разгледувано, ќе имало жалби, поплаки, ВАР, дисциплински, судски, какви и да има други постапки.

Ова од членот погоре е чисто плачење ради реда, да се одржи просекот. Да беше 5:0 за Јунајтед, немаше ни да спомне, ама тешко е да играш против 19-тиот во лигата, па оттаму и резултатот.

Да де овој лежи на трева, овој со крампон гази врз играч ненамерно пошто топката сигурно ќе ја погодеше. Ова е со умисла и откако свати што направи проба да се извади со извинување. Чист црвен картон !!! Она да го направеше Каземиро, сега ќе се зборуваше како пробал да го убие играчот пошто не му се допаднал, ќе имаше по сите спортски медиуми, ќе беше казнет со 10 утакмици итн.
Пред некоја недела имаше ситуација каде го фатија Казмеро за врат, он за таква ситуација доби црвен и казна 3 натпревари. Секогаш се гледа различно кога игра Манечстер Јунајтед.

“Нема намера” е еден дел од целата моја реченица, и како целина со останатите активности, придонесува на ублажување на целата ситуација.

Сосема коректен однос и од двете страни, затоа остана незабележано. Ова повеќе го почитувам отколку вртењето и плачењето како да им пукале во нога.

Муабетот ми беше, дека да било за чист црвен, ќе било разгледувано, ќе имало жалби, поплаки, ВАР, дисциплински, судски, какви и да има други постапки.

Ова од членот погоре е чисто плачење ради реда, да се одржи просекот. Да беше 5:0 за Јунајтед, немаше ни да спомне, ама тешко е да играш против 19-тиот во лигата, па оттаму и резултатот.

Така да, немало намера, ок е да газиш играч дур лежи. Патем, никој не пиша дека заради ова изгубивме, туку дека како и секоја недела, има пропусти на судиите.

Тука ако не гледаш елементи да се вклучи ВАР, што друго да ги кажам освен тоа дека хејтот кон Јунајтед не ти дава да бидеш објективен. Едно време Де Геа го ругаше, кога овој беше топ 3 голман во светот.

Ако имаш да ми вратиш било што друго, океј... вака не гледам поента, искрено.
Мојот став може е малце иритантен и многу агресивен спрема Артета и неговата филозофија, ама не мора да ме регистрираш.
Затоа е форумов да си дадем свое мислење за одредена ситуација, играч, тренер, клуб или било шо. Сега дали сум у право или не знам, некогаш претерувам али тоа е.
Барем не се крием и кога го јадеме, како годинава пример.

Воа С.Л е ретко бледо типче.
Да додадам, ретко, бледо и ЛИТО типче :pos:
Ретко бледо и лито ликче е затоа :D
Мора на 1 месец да те откажиме од форумот малце да а повратиш бојата, многу си озрачен од мониторот. До тогаш си ретко, бледо и лито типче.
Ретко, лито и бледо типче.

Еве ти кажи му ако не...

Така да, немало намера, ок е да газиш играч дур лежи. Патем, никој не пиша дека заради ова изгубивме, туку дека како и секоја недела, има пропусти на судиите.

Тука ако не гледаш елементи да се вклучи ВАР, што друго да ги кажам освен тоа дека хејтот кон Јунајтед не ти дава да бидеш објективен. Едно време Де Геа го ругаше, кога овој беше топ 3 голман во светот.
Самата разврска на ситуацијата, односот меѓу играчите и реакцијата на останатите играчи (непостоечка), кажува за тоа дали е за црвен или не.

Тоа сакам јас да кажам, тебе на камера ти изгледа како да му скока од втор спрат на нога, на самиот Доргу му е “несмасен потег”.

Нема врска со Јунајтед, генерално ако така се заврши ситуацијата, истото ќе го кажам.

Не ме чепкајте за ДДГ, голман по форма, и голман на сите времиња има разлика. На форумов каков хајп се ствараше за него, за сега да е голман во 19-тата екипа во Серија А, а да не заборавиме, прајмот од 2-3 спектакуларни сезони (каде што беше одличен) го немаше во шампионски тим, освен ако сами не си го ставате клубот таму.

Сѐ додека се хајпате на спектакуларни голмански одбрани како единствен параметар за тоа некој голман дали е добар или не, ќе се палите на ДДГ, Онана и слични.

Ако има признание за голман со “најспектакуларни одбрани”, “најмногу вадење од гомна кога тимот бил тапа” - тогаш симнувам капа, стварно е број еден во тој поглед и не се зафркавам.

Едноставно, ДДГ е слаб на притисок, кога се очекува од него, кога влогот за првенството/натпреварувањето е голем. И не е само он таков, има еден куп голмани и играчи, трпаат по 10-15 гола на кој стигнат, доаѓа четврт-финале ЛШ, му се сечат нозе како да е дојден од селска лига. Така не се станува светски играч.

Во Шпанија му беше замена на Унаи Симон, па и се повлече порано од репрезентација, ама они не знаат што е и како е, ние знаеме.

Да не заборавиме дека една сезона (23/24) беше и тиктокер, и не можеше да најде клуб, а беше во “топ 3 голмани во светот.”

Арсенал, Челзи, Сити, Реал (освен тогаш со факс машината), Барса, Интер, Јуве, Милан, Наполи, ПСЖ, Баерн, Дортмунд немаа пројавено интерес, ниту беше поврзуван нешто посериозно ниту ништо. На крај отиде во Фиорентина, а сега таа истата да е 19-та. Не велам дека е он крив за тоа, ама да бил толку добар, ќе го потпишеа Интер, Наполи во најмала рака, наместо да им бранат слаби голмани како Мерет/Вања или Зомер.

Пола мислења од тоа време ми се избришами, бидејќи добивав хаха-реакции и одговори од Фрос-армијата во тоа време :)

Не велам дека не сум грешел и јас во проценките за некои голмани, ама вака кога ќе се навратам, на големата слика, повеќе испаднаа моите тврдења и теории.

Самата разврска на ситуацијата, односот меѓу играчите и реакцијата на останатите играчи (непостоечка), кажува за тоа дали е за црвен или не.

Тоа сакам јас да кажам, тебе на камера ти изгледа како да му скока од втор спрат на нога, на самиот Доргу му е “несмасен потег”.

Нема врска со Јунајтед, генерално ако така се заврши ситуацијата, истото ќе го кажам.

Не ме чепкајте за ДДГ, голман по форма, и голман на сите времиња има разлика. На форумов каков хајп се ствараше за него, за сега да е голман во 19-тата екипа во Серија А, а да не заборавиме, прајмот од 2-3 спектакуларни сезони (каде што беше одличен) го немаше во шампионски тим, освен ако сами не си го ставате клубот таму.

Сѐ додека се хајпате на спектакуларни голмански одбрани како единствен параметар за тоа некој голман дали е добар или не, ќе се палите на ДДГ, Онана и слични.

Ако има признание за голман со “најспектакуларни одбрани”, “најмногу вадење од гомна кога тимот бил тапа” - тогаш симнувам капа, стварно е број еден во тој поглед и не се зафркавам.

Едноставно, ДДГ е слаб на притисок, кога се очекува од него, кога влогот за првенството/натпреварувањето е голем. И не е само он таков, има еден куп голмани и играчи, трпаат по 10-15 гола на кој стигнат, доаѓа четврт-финале ЛШ, му се сечат нозе како да е дојден од селска лига. Така не се станува светски играч.

Во Шпанија му беше замена на Унаи Симон, па и се повлече порано од репрезентација, ама они не знаат што е и како е, ние знаеме.

Да не заборавиме дека една сезона (23/24) беше и тиктокер, и не можеше да најде клуб, а беше во “топ 3 голмани во светот.”

Арсенал, Челзи, Сити, Реал (освен тогаш со факс машината), Барса, Интер, Јуве, Милан, Наполи, ПСЖ, Баерн, Дортмунд немаа пројавено интерес, ниту беше поврзуван нешто посериозно ниту ништо. На крај отиде во Фиорентина, а сега таа истата да е 19-та. Не велам дека е он крив за тоа, ама да бил толку добар, ќе го потпишеа Интер, Наполи во најмала рака, наместо да им бранат слаби голмани како Мерет/Вања или Зомер.

Пола мислења од тоа време ми се избришами, бидејќи добивав хаха-реакции и одговори од Фрос-армијата во тоа време :)

Не велам дека не сум грешел и јас во проценките за некои голмани, ама вака кога ќе се навратам, на големата слика, повеќе испаднаа моите тврдења и теории.
Седи 1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom