Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 13: @Io Sono Interista - Треба да се преземат строги мерки против пушењето на јавни места)

Дали си за или против новиот закон за забрана за пушење?

• За

• Против

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Овде е едноставно....треба да им се скратат финансиите и перењето на мозок од страна на медиумите и ќе исчезнат сами по себе. Колективниот Запад е под контрола на една елита која придонесува кон декаденција....културолошки и цивилизациски. Уште сум во дилема дали е производ на злото присутно у самиот неолиберален систем....по принцип, злото си го има семето на своето самоучиштување у себе или намерно се протерува со цел да се зарази популацијата со оваа болест.
Целава борба е спиритуална, го трансцендентира простор-времето тука и намерата е да се упропастат што повеќе индивидуи...каде е изворот на заразата времето ќе покаже.
Како и да е, овде ќе продолжи овој тренд...додека владее оваа елита тука ни нема спас.

Supervizorot Maximino bese uporen 4 meseci mu dadov da mi gi lize prstite na nozete za 200$ plus suveniri i jadenje mi plakase sekoj pat....
Ако не си можел да се соочиш со него подобро да си го насочил кон некој како него или да го пријавиш или отказ да си дадеш отколку да дозволиш таква наказа да ти прави такви работи.

Проблемот е многу повеќе комплексен од педери и тие трансови со цицки и перики.

Ако некој сака да се дупи во гз негова работа, мене ич не ми смета. Проблемот е кога во школо на 10 годишно дете го учат дека дупењето во гз е нормално. Јас би ги криминализирал овие накази, пропагандните педери, а не тие шо се дупат во приватност.
Автоматски споено мислење:

2013 Carnival magic, Kruz direktorot James jak active agresiven sakase da me roka, me fakase nasekade cel mesec kofa ke me videse... Go prijaviv vo HR mi rekoa, em sto ke si odis doma em ke se pogrizime ti da si go platis letot...
2015 Vision of the seas od 900 vraboteni nad 60 % bea Gay za tebe samo Indijka bez raka ili Indonezijka bez oko...Supervizorot Maximino bese uporen 4 meseci mu dadov da mi gi lize prstite na nozete za 200$ plus suveniri i jadenje mi plakase sekoj pat....
Djems Philipinecot Karaoke star pred da zamine doma mi rece im ja ispiv spermata na site tvoi Paizanovci samo uste ti ostana neostvarena zelba.

Taka so @FORZA ACM imam isto mislenje duri i poradikalno...

Ехх ај сеа не заебавај и ти. Секаде низ Европа каде што сум работел, кога потпишуваш договор прво шо ти кажуваат е дека за расно и сексуално вознемирување има нула толеранција.

Мислам дека лажеш за ова, има свашта на бродовите не викам не, ама тоа да ти го кажале од ХР не ми се верува.

Последно уредено:
Немам ништо против хомосексуалците. Како што веќе имам кажано имам другар кој е хомосексуалец и е многу коректен и паметен лик. Мислам дека секој има право да си живее како што сака, се додека не го нарушува животот или слободата на некој друг.

Тоа што ме нервира инаку е форсирањето на било каква интимност во јавност, ама тоа ме нервира и кај хетеросексуални парови. Мислам дека одредена доза на пристојност е must за сите.

Трансродови лица и небинарни категории сеуште се премногу либерални за моите лични и животни погледи. Така што тоа не го поддржувам.

И бидејќи е двосмислено напишана анкетава, мислам дека пак треба да бидам воздржана.

Ниеден од хомосексулаците кој ги познавам не изгледа ко ликовите на претходната страна, можам и јас да постирам слики но тоа често резултира со бришење на постој.
Вака изгледаат мажи на забава на Миконос.

1000058199.jpg

Најголем дел од хомосексуалците се хипер-сексуални. Ова се должи на премногу тестостерон. Ако ти имаш среќа да имаш 700-900 ng/dl тестостерон во крвта, тој има над 1000, а често и над 1200. Ова води до импулсивен нагон за секс, и не е еднаш ќе се изебаме ќе ни помини, туку е константно. Познавам ликој кој го дркале 4 часа. Агресивност, главоболка, промена на расположение се други симптоми на превисок тестостерон - затоа врските ни се толку 'успешни'. Во некои случаи тестостерон над 1000 ng/dl води дури и до стерилност, така да не мора да се грижите дали ќе се размножиме со стрејт жени ил не, природата го решила ова, ко што велите вие. Но факт е. Од антика до денес, во секое општество не има и се раѓаме, па ти биди стрејт колку сакаш, за твоите деца не гарантира никој како ќе се родат.
Некој општества ко Иран, максимално ги потиснуваат хомосите. Нивни лидер беше во Стенфорд во Калифорнија негде кај 2014та и славно (ил неславно) изјави Америка и Иран се толку различни, вие имате педери, а ние сите сме стрејт. Фелата во публика му се изнасмеа во лице, без да му се налути, го сожали.

Во стара Грција и Византија сме документирани најмногу. Никаква декаденција и пропаст на општеството, туку често големи воини и императори. Секое општество треба само да си одбери кој пат ќе го оди. Или ќе си Шпанија или Иран. Читам често се користи терминот Зло овде. Зли сме биле ние. Јас Шпанија би ја одбрал ко нација злато добра, во споредба со Иран, која е зло. И ова не заради пристапот кон хомосексуалноста кој го имаат двете земји, туку други прашања.
На прајд сум бил само еднаш. Летоска со љубениот. Имаше многу од овие шо сте ги постирале на претходната страна и еден куп стрејт луѓе. Јас имам човечко сочувство со нив, не секој мора да изгледа го мене или љубениот, а некој богами и профитира од сите тие организации кој стојат зад нив - имено ја користи нивната ранливост и ги фрла ко јагне за потсмев на светот. Ако некој удрил на лотаријата од Бога, не треба да ги мрази оние на кој Бог дал помалку. Гревота е. Него му беше роденден па за 30 минути заминавме во еден геј клуб. Таму, пак, сите беа ко овие на сликата во Миконос.
Во филмот америчка убавина, главниот антагонист е латентен педер, полн мржња кон самиот себе.
Има и стрејт жени кој го презираат овие од сликата погоре. Пошто си велат, види каков маж - а педер. Несвесна е таквата жена дека никогаш не би ги дофтасала неговите апетити во кревет, и дека сето тоа веројатно би и било едно огромно малтретирање. И не само тоа. Тестостеронот води до машка фасцинација и опседнатост со себе и својот пол. Факт е, ако тој е Хомо, него му е мерак за со мажи. Ова е уште од Платон документирано. Спарта била автократско општество. Не демократија ко Атина. Не кралство ко Македонија. Туку буквално режим. Во кој мажите биле опседнати со себе и често спиеле еден со друг. До тој степен што жените си ги стрижеле косите за да им се допаднат. Ова е толку непријатно за читање, а не пак за живеење.

На темата не гласам, не ме интересира во кој правец решило да се движи едно општество. Ама тезите пропаст, декаденција, скован план од Евреите, не држат вода. Ние имавме хомосексуалци пред да стапиме во контакт со Даниелите од Јудеја.
Во Атина, хомосексуалноста била оправдана ако активниот е постар брадест маж, а пасивниот помлад. Ама во нивната најчитана книга, Хомер запишал нешто друго.
Ахил бил млад воин, без брада. А Патрокло бил постар маж со брада.
Ахил десно, Патрокло лево.

1000058205.jpg

Ахил со Македонски сонца на рамената. Мирмидонец. Мариовците влечат потекло од овие.

1000058206.jpg

Во врската сите знајме кој бил активен, а кој пасивен. Оваа книга го скандализирала општеството на грчките Полиси. Оти задирнала за нив единствен прифатен концепт во кој хомосексуалноста е нормална. Ова ги натерало на полемики? Дали Патрокло бил вљубен во Ахил штом прифатил таква улога? Дали е можно и прифатливо да биле вљубени. Ахил како активен, исто бил и пасивен за Патрокло, Дали е ова прифатливо? Не можите ни да си замислите кој скандал било во стара Грција, Македонец да се бори на грчка страна, само заради љубовникот. Дали е прифатливо Мирмидонецот да оди во воња со Грците, против Троја, затоа што Хектор на грешка го убил Патрокло, без да знае чиј љубовник е?
Заради овие ликој не пропадна Грција. Напротив, цела стара слава и е на нив.

Последно уредено:
Проблемот е многу повеќе комплексен од педери и тие трансови со цицки и перики.

Ако некој сака да се дупи во гз негова работа, мене ич не ми смета. Проблемот е кога во школо на 10 годишно дете го учат дека дупењето во гз е нормално. Јас би ги криминализирал овие накази, пропагандните педери, а не тие шо се дупат во приватност.
Автоматски споено мислење:

Ехх ај сеа не заебавај и ти. Секаде низ Европа каде што сум работел, кога потпишуваш договор прво шо ти кажуваат е дека за расно и сексуално вознемирување има нула толеранција.

Мислам дека лажеш за ова, има свашта на бродовите не викам не, ама тоа да ти го кажале од ХР не ми се верува.
Ova e Galveston Texas, so HR najdobar prijatel na Kruz direktorot i assistent od Slovenija isto taka gay. Eden HRVAT mu udri boks na Kruz direktoorot poradi sledenje i zamaranje, Hrvatot pravo dobi otkaz. Tamu bese beter sistemot od nasite partiski vrski. Isto taka bev zatvoren 16 casa vo sala za obezbeduvanje, Indiec Headweiter me obvini deka sum siluval gostinka, poradi nekakvi okolnosti ne zavrsiv vo Texas vo zatvor, izmislena prikazna.....Ne sakam da navleguvam vo brodski temi posto ovde drugo diskutirame.... nema sto da lazam.....kondomite gi stavaa 6:00 vo hodnik 6:05 ne ostanuvase nieden....Pederana Full hause.

Во врската сите знајме кој бил активен, а кој пасивен. Оваа книга го скандализирала општеството на грчките Полиси. Оти задирнала за нив единствен прифатен концепт во кој хомосексуалноста е нормална. Ова ги натерало на полемики? Дали Патрокло бил вљубен во Ахил штом прифатил таква улога? Дали е можно и прифатливо да биле вљубени. Ахил како активен, исто бил и пасивен за Патрокло, Дали е ова прифатливо? Не можите ни да си замислите кој скандал било во стара Грција, Македонец да се бори на грчка страна, само заради љубовникот. Дали е прифатливо Мирмидонецот да оди во воња со Грците, против Троја, затоа што Хектор на грешка го убил Патрокло, без да знае чиј љубовник е?
Заради овие ликој не пропадна Грција. Напротив, цела стара слава и е на нив.

Има логика во ова.

Јас па мислам дека Ахил е бил слепо заљубен во Патрокло. За ваков воин да ја смени одлуката дека продолжуваат со војната до крај, а само ноќ пред Патрокло да биде убиен дал наредба дека си идат дома. Ова ако не е од љубов незнам шо друго би можело да биде. Која иронија, војна што почна заради жена, заврши заради машки дуп.

Иначе мене и овој Леонидис ми е доста сумљив. Имале извидници, знаеле каква сила доаѓа накај Спарта. Место да уживаат со фамилијата и да си ги дупат жените до крај, па потоа заедно да војуват цела Спарта, он собрал 300 спартанци и отишле таму у пичку матер да умрат. Мислам дека се имаат дупено до крај, па потоа се судриле со персијците и добиле славна смрт. Ем вечност, ем пуни дупови.

Скоро цела нивна историја е со вакви нелогичности, за Одисеј муабет да не правиме па после војната 20 и кусур години на тој бродот. Текнувало знае.:unsure:

Јас би можел да тврдам дека Евреите се против Хомосексуалноста.
Зошто го преправаат делото Илијада во холивудски филмој? Ако си храбар, снимај до крај како што е грчкиот (Европски) оригинал, а не пола вистина, пола бриши.
Ги гледавме сите Бред Пит и Бана (Хрват) како ги глумат Ахил и Хектор во Троја 2004та.
Хектор беше прикажан како крајно семеен човек и крајно вљубен во Анромаха Тројанска, супер за него.
Но за Ахил, рекоја дека решил да се бори во воњата за да стекни слава, вака беше прикажан во филмот. Што нема врска со делото Илијада. Ахил и Патрокло се прикажани како братучеди во филмот. Ти се чудиш како Ахил е херој, а Хектор антихерој според книгата?? кога едниов е лудак кој се бори за слава, а другиот си ја штити жената и градот Троја.
Едноставно е, Ахил бил вљубен во Патрокло, тој му бил најдобар другар, брат, фамилија се во едно - Патрокло бил единственото нешто што го имал Ахил во животот. Хектор ја имал Анромаха, бил прогален син на крал, а имале и деца со жената му. Сепак го убива Патрокло.
Затоа стара Грција колективно навива за Ахил кога го читаат делото, а тој е недвосмислено херојот во трагедијата. Пошто решава да ја одмазди љубовта на својот живот. И е трагичен од старт до крај. Имено Ахил умира заедно со Патрокло. Тој е веќе поразен и знае дека оди во смрт против тројанците. Без разлика дали е посилен воин од нив сите заедно. И сеедно дали можи да победи цела армија. Тој е веќе мртов. Батали ахилова пета, слабата ил смртта точка на Ахил е љубовта.

Бај д веј, Илијадата е напишана во стилот на она што ние денес го велиме словенска (Македонска) антитеза, а грците го викаат дупла негација. Прво во поемата иди една теза со прашање, пример дали е од небо паднат? И после тоа иди дупла негација - ниту е од небо паднат, ниту...и т.н. За тие кој сакаат да читаат.

Кога Григор Прличев го напиша Сердарот за битките на Мијаците (друго старо Македонско племе, слично на Мариовците) во Галичник и Река, против Шипојте, тие го нарекоа новиот Хомер.
Тие знаат подобро од нас кои сме.
И Сердарот е напишан во Словенска Антитеза.

Последно уредено:
Леонардо Да Винчи, Микеланџело Буонароти, Караваџо, Сер Френсис Бејкон ,Оскар Вајлд , Вирџинија Вулф , Марсел Пруст , Труман Капоти , Томас Ман , Федерико Гарсија Лорка , Фрида Кало ,Пол Верлен , Георг Фридрих Хендл, Чајковски , Камил Сен-Санс, Леонард Бернштајн , Мишел Фуко , Фридрих Ниче , Ролан Барт , Едвард II , Фридрих Велики , Сафо , Волт Витман , Алан Тјуринг ,Педро Алмодовар........и уште стотици.
Некој да има да каже што против ?

И Ханс Кристијан Андерсен бил геј такоџе. Затоа доста приказни се тажни.

Леонардо Да Винчи, Микеланџело Буонароти, Караваџо, Сер Френсис Бејкон ,Оскар Вајлд , Вирџинија Вулф , Марсел Пруст , Труман Капоти , Томас Ман , Федерико Гарсија Лорка , Фрида Кало ,Пол Верлен , Георг Фридрих Хендл, Чајковски , Камил Сен-Санс, Леонард Бернштајн , Мишел Фуко , Фридрих Ниче , Ролан Барт , Едвард II , Фридрих Велики , Сафо , Волт Витман , Алан Тјуринг ,Педро Алмодовар........и уште стотици.
Не е стварта у тоа што они се перкале у шупак, стварта е у тоа што постои едно налудничаво влијание кое натера мајки да мењаат пол на деца уште у претпубертетска возраст со амин на институциите, и уште десетина други криминални работи.

@Византиецот можеби ваквите јако десничарски шеријатски ставови ќе ве натераат ЛГБ да се разведете од трансовачите ТиКју+ срања побрзо?

...Азис

Сунѓерот Боб треба да се додаде во лситата ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom