Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Последен пост за годинава. Каква и да ви била 2025 готова е, уште малку завршува.

2026 нека ви е бујна како Ноне. Пуни раце среќа, здравје и љубов. Како Ноне.:love::love::love:

IMG_1808.jpeg

Кајги прв пат да ти пишувам што знам задоволен сум од животот се што човек може да посака, пишувам онака па до следна година ако не те заборавам.

Фала ЕВН што нѐ остаи без струја.
Среќа спремна сум од денската.
Ќе се шминка некој на свеќи.. мрдната работа
Кај веќе не догледувам уште да се утепам по темнициве.

Дарвин пишал дека не преживувале најинтелигентните, ни најсилните, ни оние најиздржливите. Преживувале оние кои ќе се прилагодат на промените. Мене 2025 за жал ми донесе многу промени. Турбулентна беше и на семеен, и на професионален план и се случија неколку неубави работи меѓу кои и загубата на драга личност од фамилијата. :( Но еве ме, преживеав се, а на промените уште се обидувам да се прилагодам. Па така, единствено што посакувам од 2026, секако освен здравје и среќа за сите, е да не ми создава толку искушенија и сопки на патот. А 2025, една од најлошите години во животов - да не се повтори!

Убав помин на сите вечерва. И само убавини во 2026!

ДК,

Да си го напишам традиционалниот пост. Прво, и основно, на сите ви покасувам многу среќа, добро здравје, љубов, успех, реализација на зацртаните цели и остварување на посакуваните соништа. Догодина најмалку во ова, па и во проширено, друштво.

За себе се надевам дека ќе имам помалку стресна и нервозна година. Дел од минатогодишните цели зацртани за овогодишното остварување ги реализирав. Нешто што многу ми недостасуваше беше мојата прва љубов, книгата. Нашата разделба беше од привремен карактер и не се должеше на недостаток на слободно време, туку недостаток на квалитетно слободно време. Знај дека не сме раскинале, бејби, уште сме заедно! Порано ми беше страст, сега ми е повеќе хоби. Верувам дека и предизвиците ќе ми бидат мотивација и повеќе ќе се дружиме во тоа катче.

Секоја година се лажам дека ќе почнам да трчам и никако да почнам. Компензирам со секојдневно пешачење, така трчањето е шкртнато со листата на цели. Веројатно, трајно. Во план ми е и реализација на еден домашен проект, кој го одолговлекувам со години, имам голем простор кој се користи исклучиво како остава, а истиот со мала инвестиција може да прерасне во прекрасна соба. На професионален план ми остана уште едно скалило за искачување, ќе размислам дали би се нафатил на овој чекор, сепак ќе ми одземе многу време и енергија, а притоа нема да има никаков ефект, сем можеби некоја внатрешна сатисфакција. Хартијата е доживотна, така, можеби, не знам.

За мене празниците, кои се пред нас, имаат непроценлива вредност. Дел од потесното семејство ми е раштракано низ светот, но секоја година наоѓаат начин и време да се соберат на купче. Така е и за овие престојни празници. :love:

Животинчињата ми се прибрани, внатре и на топло, сега слободно нека пукаат педарди и нека лета огномет.

Среќна Нова и до следно читање!

Ej ne sum pisal ovde sigurno 7-8 godini ako ne i vishe ama ne e bitno.
Da ste site zivi i zdravi, da ne ve boli kur za nisto osven za vas i najbliskite zosto tie ke ostanat pokraj vas, da se smeete mnogu i da ziveete maks do jaja.
2026 da vi bide na site edno ubavo iskustvo, da vi se ispolni se ama i normalno da se raboti na toa, bidejki se sto doagja zasluzeno e uste poslatko i samo rock n roll!
Ziveli do 100 i nazad!

ДК Среќна Нова
new-year-clock-gifts-festive-design-hanging-red-ribbons-snowflakes-gift-boxes-perfect-vector-illustration-holiday-403033543.jpg

Среќна Нова Година, 2026та, кајганџии!
Да имате здравје, љубов и среќа во новата година. И да ја искорените мизогинијата ако сакате да се спасите од таа male loneliness epidemic!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom