Гледам никој нема пишано....британците и јенките идат пак на варијанта на стокхолмски синдром у намера да ја контролираат Индија. Не сум нешто експерт околу Индија, ама ако Индија седела на два стола до сега, со оваа шарена револуција им ја фрлаат потполно у раце на Русија и Кина
Не знам со кого Бангладеш има некои отвор3ни пра по ања ???
Bangladesh’s Airpower Leap: Ten Eurofighter Typhoons and Six T-129 ATAK Attack Helicopters Set to Redefine South Asia’s Aerial Balance
Dhaka’s planned acquisition of Eurofighter Typhoon multirole fighters and Turkish T-129 ATAK attack helicopters marks a decisive shift toward Western-interoperable, network-centric airpower as Bangladesh repositions itself within an increasingly contested Indo-Pacific security environment.
Bangladesh plans to acquire Eurofighter Typhoon fighters and T-129 ATAK helicopters, reshaping its air force, deterrence posture, and South Asian airpower balance.
Според стандардите, Индија е моментално она што беше Кина во 1880-1910.
Индија е многу систематски е загноена со општествениот проблем на поделени касти и религиозни верувања кој се во тежок loop, со секоја нова генерација родена на Индијци.
Ќе треба да им се случи најмалку една тешка Културна Револуција низ која помина Кина со тешки маки, една тешка филтрација на политички хомоген систем низ кој поминуваше и поминува Кина од кралство во тежок комунизам до капиталистички социјализам.
Сум бил 4 пати во Индија, последниот пат бев во Август месец, ги знам каков народ се и многу се исти како Балканците, само што имаат просек понизок стандард и физички изглед. Нема хигиена, нема култура, башибозук се. Племе се буквално.
Индија зошто расте и е жешка точка е прво, најголемата ефтино работно население во цел свет, после Евреите, мислам и сигурен сум дека појако лоби и дијаспора се и од англо-саксонската сфера. Индијци ги држат најјаките директорски фирми во светот, меѓу најдобрите доктори и инженери се. Војската рапидно им се развива и веќе прераснаа во земја која произведува свое оружје, машинерија и плански гради големи градови под водство на Тата Моторс.
Не знам со кого Бангладеш има некои отвор3ни пра по ања ???
Bangladesh’s Airpower Leap: Ten Eurofighter Typhoons and Six T-129 ATAK Attack Helicopters Set to Redefine South Asia’s Aerial Balance
Dhaka’s planned acquisition of Eurofighter Typhoon multirole fighters and Turkish T-129 ATAK attack helicopters marks a decisive shift toward Western-interoperable, network-centric airpower as Bangladesh repositions itself within an increasingly contested Indo-Pacific security environment.
Bangladesh plans to acquire Eurofighter Typhoon fighters and T-129 ATAK helicopters, reshaping its air force, deterrence posture, and South Asian airpower balance.
тешко срање се Бангладеш, тоа ти е Косово на Балканот. Воено се засилуваат зошто Индија влегува во нова генерација на кормили
Најголем блиску центар на Индија е Калкута кој се доста неразвиени. Во Калкута има голем број од Бангладеш
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.