Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Племето монголско скапано, се борат како да играат финале на светско првенство.

Овој Алиоски уште не се научи да центрира.

Добро бе да му ебам мајката, центаршут да не може да се погоди. Идиоти, сами се тепаа.

Да бидеме реални со овие играчи и ова е многу.

Барди секоја чест али освен од слободни за друго е тежок просек па ни тоа.

Елмас е просечен добар играч, солиден за било кој тим у јака лига за ротација али не покажал нешто повеќе. За на светско не може таков играч да ти е најдобар у тим.

Столе исто, брани како луд док не прими пацерски гол, така не се станува првотимец у топ тим.

Другите не ги ни спомињам, далеку се и од просек.

Не дека не тепаме па ги хејтам, реално супер одиграни квалификации според можностите, капа доле :oeoeoe:

И ете, ја направивме македонската :)
Не дека инаку ќе бевме први, ама барем ќе си правевме филмови до мечот со Велс.
Вака си се вративме на фабрички поставки ... денес излезе на виделина неиграњето на фудбалерите во своите клубови.
Две меча во три дена се тешки за фудбалери во топ форма, а не пак за нашите.
Спори движења, лоши центаршутеви, никаква пробивност. И пак имавме шанси, ама си ја потрошивме среќата на мечот со Белгија :).

Сепак ако гледаме со ладни глави, со каков ростер располагаме, второто место е премија.

Какви се калкулациите сега? :pos:
Neka ne tepa vels so 6 gola razlika sledna so bosite i idi na bod tamu i aaaajt, u sprotivno ke morame da odime na pobeda tamu, vaka a remi a pobeda denes nemase mnogu da smeni. Toa e kalkulacijata.

Psihicki ne sme spremni za vakvi natprevari, so grch igravme od prva minuta, so toa dzabe i koncept i sve, ako voopsto i imavme denes bilo kakov koncept, nula ideja u napad, samo od mrtva igra mozevme da dademe sto i bese slucaj, bravo za bardi.

Со победата на Белгија, скоро и ништо немаше да смени ако тепавме.
Велс ќе треба да го победи Лихтенштајн со 7 разлика за да им одговара нерешено против нас. Ова е тешко веројатно, така што нема потреба да се паѓа во депресии.
И да тепавме денес, пак ќе ни требаше минимум нерешено во Велс.

Со оглед на тоа што имавме многу тежок дуел пред 3 дена, очекував фека ќе биде бајаги тешко со Казахстан. Не пресече голот, а во тие моменти бевме подобар противник после лошите први 30-тина минути.
Мене ми беше океј Ристовски, влезе во 2-3 добри шанси и ги спаси противничкиот голман. Миовски веројатно влече некоја повреда штом два пати излегува прв.
А тоа што сите лаеме зошто овој не игра, оној не игра, најдобро не демантираше Трајковски. Десет класи паднал во играта, едвај оди. Спремен е за во ССК, само да стои, да се загради и да шутне во општинскиве лиги кај што се игра без трчање.
Среќа што ја здена Барди таа, инаку немаше никогаш да дадеме гол. Имавме бајаги шанси, загризаа за победа, ама тие се можностите.

Мене најголемо разочарување ми е Чурлинов. Многу се очекуваше од него, а камен невиден. Ништо не игра веќе неколку утакмици. Илиевски одигра за 10-ка, доста продорен беше и офанзивно, сто пати подобар учинок имаше од Чурлинов.

Тераме непоразени, штета што не тепавме за престиж, ама секако верувам дека Велс нема да тепа 0-7 во Лихтенштајн, 3 дена пред за нив клучната утакмица. Одиме на уште едно реми во Велс и второ место :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom