Фан Клуб: Интер

Еј играње фудбал последни две,три утакмици со сите салтанати браво, Димарко ке го замолам само да смањи доживљај како ланска година прва полусезона се испука за втора да го снема од мапа нека остаи нешо и за понатака, фала му.

Бони доминира, гол и 3 асистенции, тотал фудбал од него денес. На крај сумава платена за него и мала ќе испадне.

Одбранава делува подобрена со Аканџи, ама тоа ќе судиме на утакмици каде противникот има бар малце фудбал у нив, Рома рецимо.

Диуф евидентно е дека нема поим уште каде е и што треба да прави, слеп да си ќе го приметиш тоа, можда е добар фудбалер ама мене лично не ми делува дека воопшто ваков профил на играч требаше да се носи ова лето, али мислам дека е лимитиран, и дека дефинитивно не е за дел од терен каде играат оние од средина што се поофанзивни, можеби само каде што е Хакан и толку.

Јазик поим нема, нова средина, нов тим, нов систем, тотално изгубено делува и ќе треба многу време за да се адаптира и да си ги знае задачите на терен, Киву втор пат го става, втор пат на убедливо водство и поише е ова колку да осети минути на терен, дури мислам дека и позицијата му ја утнува и не се замара шо како ќе се дешава на терен и онака решени беа тие текми. Секако е задња опција за средина ама пак, тие 20м колку беше паметно да се инвестираат баш у него е голема енигма. Горе доле и за оној Енрике важи истово у контекст на тоа дека сеуште не е адаптиран на овој систем на игра, ама он веќе почнува да добива поише минути и со тек на време очекувам поголем импакт од него.

Ама ај на ваква утакмица и период глупо е за овие да се праи муабет, врзавме серија на добри утакмици и победи, али во мечеви каде после 2та порази у лига сите очекуваа 5 победи, 4 беа сигурни, со Сасуоло имаше мачење и не беа на ниво што до некаде и беше за очекување со оглед на лошата форма, али после тоа нагазија јако и све беше и рутина и убаво за око и доминантно.

Е сеа следи пауза, па Рома и Наполи гости, тука ќе се види на што сме со оглед дека се 2 дерби средби, и двете на гостински терен, ама влева оптимизам периодов, надежно со фул состав ќе влеземе тука и со репкиве нема да има некоја повреда на битните играчи.

Од друга страна, Пио и Бони се полн погодок, нешто што фалеше на тимов последниве 2-3 години, а тоа е импакт од клупата за нападот, и двајцата многу корисни сега за сега, али па и се очекуваше тоа, се глеа инстантно кај овие дека го имаат она потребното за да се тука, убаво е после многу години да се види како едно од децата на тимот добиваат шанса и клубот посериозно смета на нив.

Кај Диуф не е само што е чопав во нозете и му бега топката, туку и делува мрзелив.
Во случај кога требаше да се стрча кон топка и да изврши притисок откако претходно ја изгуби, он со едвај 10 минути на терен си џогираше и набљудуваше ситуација.

Кај Диуф не е само што е чопав во нозете и му бега топката, туку и делува мрзелив.
Во случај кога требаше да се стрча кон топка и да изврши притисок откако претходно ја изгуби, он со едвај 10 минути на терен си џогираше и набљудуваше ситуација.

Имаш Џофри Кондогбија ПТСД, уживај, не може во 10 минути игра да се оцени играч, поготово кога влага на 4-0...

Имаш Џофри Кондогбија ПТСД, уживај, не може во 10 минути игра да се оцени играч, поготово кога влага на 4-0...

Ако он после 10 минути игра не може да удри еден спринт да си ја поправи грешката, што ли ќе прави после 50-60 минути кога би играл прва постава?
Али да, во право си, треба да му се даде малку време како фанови иако тоа нема да го добие од Киву особено со вакви изданија.
Моја прогноза е дека наредно лето ќе му се бара клуб за позајмица. Пишав и тогаш кога го купија, добри млади играчи од француско не чекаат за трансфер до последен ден. Овој гарант ниту во Франција не бил нешто особено познат по своите фудбалски квалитети.

Инаку да, потсеќа на Кондогбија во начинот на кој ја води топката и колку е патрав во тоа нозете.
Оној Коне од Рома на пример, сега го гледам малце со повеќе фокус откако бевме заинтересирани за него и се гледа дека ќе биде топ везњак. Инаку Рома за него платила помалку отколку ние за овој Диуф.

Секој може да згреши, ама проблем е што наместо да трча и да даде се од себе да ја корегира грешката Диуф си по трчува како на тренинг.

Бони и Пио се надградба од неколку класи во споредба со минатата сезона. Средината е исто добра.

Штета што на овој тим не се донесе еден топ штопер место Ачерби (Во Италија најчесто одбраната носи скудето) и технички спремен играч дриблер и ќе бевме врв.

Жозе е малце неарен, му пишувал на Мкитаријан дека е камен и го терал да си иде од Јунајтед секој ден. :ROFLMAO:

Henrikh Mkhitaryan confirmed how Jose Mourinho begged him several times to leave Manchester United, and refused to speak to him during training sessions:"

He wrote of Mourinho: "I told him, you’ve been criticising me for a year-and-a-half now, ever since I arrived at Manchester United. "Mourinho told me I was ‘s***’ and I just lost my temper. ‘You are the s***. An enormous one.’ Jose replied: ‘Get out of here, I never want to see you again.’

During the training sessions, the coach said nothing to me, he remained at a religious level of silence, but every evening he’d send me a message via WhatsApp. ‘Miki, leave, please.’ "

The situation had become grotesque. I’d reply every time with the same copy and paste response. I will leave if I find the right team, otherwise I’ll wait for the summer. Towards the middle of January, the text changed slightly. ‘Miki, please leave, that way I can get Alexis Sanchez.’

Mino Raiola was working on this exchange with Arsenal. So my response mutated too. ‘I am not leaving just to do you a favour, and please stop writing to me. If you want, talk to Mino.’"

Pio so debi gol za repka, golema nadez se ima i detevo, neka tera samo vaka, ova e dobro i za negovata samodoverba, po debi golot za Inter sega i za repka pogodi.

I sin mi na dejo ne e los igrac, go gleav denes za srbive, so ogled deka za nistoto igra i trener mu e uste edno fudbalsko nisto, mozda jedini bese kaj srbive sto se istakna nekako, a kaj briz e veke apla nametnat, sve poglasni se spekulaciite deka inter ke ja iskoristi bajbek klauzulata od 20m evra, sto realno i ne e los dil so ogled deka bese daden za 10m.

Bastoni dobi zut sto znaci ne igra slednata so izrael, uste edna dobra vest za nas.

Pio so debi gol za repka, golema nadez se ima i detevo, neka tera samo vaka, ova e dobro i za negovata samodoverba, po debi golot za Inter sega i za repka pogodi.

I sin mi na dejo ne e los igrac, go gleav denes za srbive, so ogled deka za nistoto igra i trener mu e uste edno fudbalsko nisto, mozda jedini bese kaj srbive sto se istakna nekako, a kaj briz e veke apla nametnat, sve poglasni se spekulaciite deka inter ke ja iskoristi bajbek klauzulata od 20m evra, sto realno i ne e los dil so ogled deka bese daden za 10m.

Bastoni dobi zut sto znaci ne igra slednata so izrael, uste edna dobra vest za nas.
а лошите вести за Лаутаро и Турам дека можеби нема да играат не ги кажа? или не сакаш пред време да растураш расположение на ценетите форумџии :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom