мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.386
- Поени од реакции
- 25.746
Ne e be, kade imam napisano deka e vo red. Uste na pocetokot napisav site so snosat odgovornost, od portir pa nagore. Vie ste tie so se zalagate za selektivna pravda, ne jas.Нема ама тука, се сложувам..Правдата треба секого да го стигне... Ајде сега, од тебе барам конкретни одговори, а не вртење по тавани:
Во ред е Даци Жути УЈП да е на слобода и уште повеќе сеуште да работи како инспектор до пред некој ден (пред да се сними емисијава), ако не се снимеше немаше ни да знаеме за него и за неговата поврзаност, ниту пак ќе одговараше, (а знак прашалник е дали сега ќе одговара) само затоа што е брат на првенката на дпне, претседателката на Основен кривичен суд Скопје Даниела Димовска, а обезбедувањето кисне по притвори оти добило инструкции да пушта малолетници внатре?? Да си има одговорност обезбедувањето, одговорниот што им рекол да пуштаат малолетници итн.
Тој даночниот контролор, тој мисирот што си барал часовник за поткуп.. И да, Македонија е мала, се знаат кои се и што се, кои се, политичка припадност итн, ама двата се дпмнејци затоа за нив ни збор да пишиш, ги ставаш во множина „абе види сите треба да одговараат“ а за обезбедувањето се изнапиша реферати.....Кој се тие сите, со име презиме?? Кои???
И многу ми се јаки овие слугите на дпне, што пробуваат да го девалвираат ИРЛ, земале пари од ваму од таму, а никако да земат со факти да ја демантираат сторијата што ја сними ИРЛ. Ете ИРЛ ако грешава, излези и речи тука, тука, тука не се во право, ова не е така, а не ставени во тесно, одма пичкици....
Na onoj sefot mu rekol, ovaj za parce leb, tretiot za ne znam so.
I pravi direktna i indirektna involviranost. Ako tebe sefot ti rekol da vozis neispravno vozilo so koe si napravil soobrakjajka kade ima zrtvi, Ti taka ke se vadis na sud, abe za parce leb , taka sefot mi rece? Koj ke go jadi povekje Ti ili sefot vo toj slucaj ?