Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
секогаш,ама секогаш друг ни е виновен за Се,посебно за вакви трагедии

граѓаните се должни да пријавуваат неправилности,потоа да ги бојкотираат ,избегнуваат неправилностите во општеството.......конкретно шталата се полнела со младина до рани зори таму сигурно не се образовала туку се заведувала на алкохол,дрога,проституција,врски се фаќале кој да влези,дали полнолетен или малолетник......се случи за жал содома и гомора,голема трагедија за која сите сме виновни каков менталитет добивме како општество

а сега отпосле животите и здравјето на повредените тешко се враќа,не е само физичкото,ами и менталното

а во какви истражни и судски лавиринти сето ова може да заглави којзнае , пошто сите знаеме дека не чинат ни закони,само не ни е ни гајле до кога ќе ги осетиме на своја кожа

а сум против на испишување на трогателни текстови и содржини баш сега во предизборие пошто се ЗЛОУПОТРЕБЕНИ ,наликуваат на соросоидни,оддалеку се осеќа реата на шарените кои ја продадоа државата,истите тие кои внесуваа немир и во србија до некни,повод настрешницата и настраданите
Не не ,ова е една од најглупите работи што ги имам чуено,љ многу често се користи при вакви ситуации.

Виновниците се со име и презиме. Газдата,бендот,управител, инспектори,функционери,полицајци и уште многу други.

Нема што ја да сум крив за ова. Мојата должност како граѓанин на РСМ ја исполнувам со плаќање даноци,почитување на законите и правилниците. Плаќам здравствено,пензиско итн итн.

Менталитет на еден народ се гради со примери од страна на властодржците ,односно функционерите. Кај нас типови ко Павле Трајанов и слични нему ни се 30 години во политика и тие се првите кои зборат за корупцијата.

Имаш примери у Јапан каде се даваат оставки ако касни воз,или во Шведска каде министер си даде оставка пошо купила Тоблероне на некој аеродром со службена картица.
Автоматски споено мислење:

секогаш,ама секогаш друг ни е виновен за Се,посебно за вакви трагедии

граѓаните се должни да пријавуваат неправилности,потоа да ги бојкотираат ,избегнуваат неправилностите во општеството.......конкретно шталата се полнела со младина до рани зори таму сигурно не се образовала туку се заведувала на алкохол,дрога,проституција,врски се фаќале кој да влези,дали полнолетен или малолетник......се случи за жал содома и гомора,голема трагедија за која сите сме виновни каков менталитет добивме како општество

а сега отпосле животите и здравјето на повредените тешко се враќа,не е само физичкото,ами и менталното

а во какви истражни и судски лавиринти сето ова може да заглави којзнае , пошто сите знаеме дека не чинат ни закони,само не ни е ни гајле до кога ќе ги осетиме на своја кожа

а сум против на испишување на трогателни текстови и содржини баш сега во предизборие пошто се ЗЛОУПОТРЕБЕНИ ,наликуваат на соросоидни,оддалеку се осеќа реата на шарените кои ја продадоа државата,истите тие кои внесуваа немир и во србија до некни,повод настрешницата и настраданите
Не не ,ова е една од најглупите работи што ги имам чуено,љ многу често се користи при вакви ситуации.

Виновниците се со име и презиме. Газдата,бендот,управител, инспектори,функционери,полицајци и уште многу други.

Нема што ја да сум крив за ова. Мојата должност како граѓанин на РСМ ја исполнувам со плаќање даноци,почитување на законите и правилниците. Плаќам здравствено,пензиско итн итн.

Менталитет на еден народ се гради со примери од страна на властодржците ,односно функционерите. Кај нас типови ко Павле Трајанов и слични нему ни се 30 години во политика и тие се првите кои зборат за корупцијата.

Имаш примери у Јапан каде се даваат оставки ако касни воз,или во Шведска каде министер си даде оставка пошо купила Тоблероне на некој аеродром со службена картица.

Последно уредено:
Задната врата се користеше за криење на малолетници кога имаше инспекција

Ok vo pravo ste, bravos, otkrivte topla voda, republikata ni se davi vo mito i korupcija.
I resenie nekoe prakticno koe bi dalo efekt imate ili se vi se svedva na detski muabeti ?
P.s i da, obezbeduvanjeto treba da snosi odgovornost i toa poprilicna pokraj drugite. Celo vreme citam gi amnestirate, stvarno ne znam od koja pricina. Vo najmala raka bi trebalo da gi obvinat za ubistvo od nebreznost.

Задната врата се користеше за криење на малолетници кога имаше инспекција
Koj gi kriese ?

Секако дека и тие треба да сносат одговорност иако само го слушале тој шлајм од газда што и како ќе им каже, знаеш како одат тие работи кај нас сепак ти е газда и што ќе ти каже така ќе правиш ако не чао пријатно. А тебе Владе врмро тебе пријателе треба да ти се избрише профилот со шкиптарското знаме на профил со години и забрани пристап тука. Не ми е јасно што ти прогледуваат низ прсти ти задоенко на државна цицка. Х’к - Пу.

.s i da, obezbeduvanjeto treba da snosi odgovornost
Каква одговорност треба да има обезбедувањето? Локалот изгоре комплет со еден куп луѓе внатре. Обезбедувањето требаше да го спречи пожарот или што? Ете и да не пуштале малолетни лица, немаше да има пожар и жртви?

Од сите партиски лебарки со прст што не помрднале, од сите фалш документи, лиценци, и што уште не, за обезбедувањето се фати. Дај човек не ја смрди темава жити Господ

Ти државен твору за твоја информација последен пат на гласање сум бил далечната 2014 година и не верувам дека ќе излезам на гласање во блиска иднина. Ни за твоите, а уште помалку за левица или шарените педери. За разлика од тебе јас имам излегувано против едните и против другите без партиска книшка и мавтање знамиња. Мојата политичка партија е Македонија и мојата определба ја покажувам каде што треба за разлика од тебе ти партиски боту. Спремајте се по штабови и одете од куќа во куќа и молете за гласови клошарчиња ни едни.
Толку ти е важна Македонија што несакаш да се мрднеш од пред компјутер, дозволуваш ботовите да гласаат и одлучуваат место тебе.

Толку ти е важна Македонија што несакаш да се мрднеш од пред компјутер, дозволуваш ботовите да гласаат и одлучуваат место тебе.
Ovaj pa ovaj.
Da ti gi cita postovite nekoj tamu od 2016 2017, 2018, pa posebno ovaj soveti so mu davas , na kukjniot prag ke te odlezi.
Patem receno @Македонија 1932 bas ovaj i takvite ko nego se direktno krivi oti si severdjan vo slucaj da ne znaese.
Jas najmal problem ti sum.

Последно уредено од модератор:
Да де компјутерот е причината што не излегувам да гласам. После априлските случувања и намештаљката за која што и ден денес лежат во затвор луѓе да идам на гласање? Од своите си патиме затоа не гледам потреба да гласам кога ни од едните ни од другите немам видено корист туку обратното. Секој пат изиграни и доволно имам преостанати мозочни ќелии да одлучам дали треба да гласам или не. Дека мојот глас ќе промени нешто или ќе ја оправи ситуацијата. Треба да сум глуп како велосипед или кандидат за советник од на шкиптаров што ме реплицира партијата, кога ќе паднам на тој левел можеби и ќе излезам да гласам.
E golem kur si napravil, pravo da ti kazam.
Prodolzi taka, nemoj slucajno da si izlegol na izbori.
Ebate trkaloto glupo, nema cenzus za parlamentarni i lokalni izbori, ama vaka pak i ko ke razmisli covek malce, pa i ne treba sekoja budala da ima pravo da glas.
I torko daj odluci se, za VMRO sum ili za DUI posto neli siptаrsko zname imam na profil.

Ovaj pa ovaj.
Da ti gi cita postovite nekoj tamu od 2016 2017, 2018, pa posebno ovaj soveti so mu davas , na kukjniot prag ke te odlezi.
Patem receno @Македонија 1932 bas ovaj i takvite ko nego se direktno krivi oti si severdjan vo slucaj da ne znaese.
Jas najmal problem ti sum.
Еве зошто нема цензус бе пријател. Ова воедно е и последна реплика до тебе партиски твору, а ако нешто не ти е јасно побарај ме. Врмро си секако партиски боту со коалициените партнери знамето.
IMG_1646.jpeg

Ne samo za ovezbeduvanjeto tuku i za obezbeduvanjeto pokraj site drugi. Nema ama tuka. Sakate pravna drzava, pocituvanje na zakonite doslovno, sto e problemot togas?
Site sto se krivi treba da odgovaraat prema krivicata sto si ja snosat po zakon. Nemam jas drugarce obezbeduvsnje pa da gi pravdam i relativiziram, za parce leb, gazdata im rekol i ne znam sto tamu. Treba tie da si odgovaraat vo najmala raka za ubistvo od nebreznost vekje ako ne moze za predizvikuvanje opsta opasnost so smrtni posledici. Tie bile obezbeduvanje na objektot, od niv zavisela bezbednosta za koja ociglecno debelo potfrlile i epilogot site go znaeme. Za so bile tie tamu, za ukras ?
I da ne se sfatime pogresno, uste eden kup drugi se krivi, ama indirektno i treba da snosat odgovornost sprema postoeckite zakoni na republikata, no ovie slobodno mozis da gi stavis vo direktno involvirani zatoa sto bile na lice mesto i bile zadolzitelni za bezbednosta na gostite. Sto velis ti, dobro si ja vrsile rabotata ?
Еве пак да те прашам, за што да одговара обезбедувањето? Што можеше да промени обезбедувањето во конкретниот случај? Немаше да има пожар?

Не верглај, не тупи, кратко и јасно

Љубител на Заев? Да ви наполнам се женско и на тебе и на него во фамилија. Да Бог да се распадне таа партија и последни избори на кои настапуваат да им бидат. По менталниот склоп и главата што ја имаш, а и твоите постови уште се чудам како не си еден од нив. Мада ништо чудно да си скриен позади шкиптарско знаме, а во позадина да се крие некој ЛГБТQ+ левак. Дај да се најдеме да те препарирам и сменам личен изглед ти партиски куртону и да ти покажам која е мојата партија.
А никот е Македонија 1932( Џорче ) ама толку си писмен и освен врмро и што ни кажат од штаб за друго не сме писмени и не ни фаќа кликерот. Ајт гитла
Aj aj sega, pamti forumot so imas treskano. Ne mora mene da mi veruvaat na zbor, koj saka i go interesira neka si proveri sam. I ne samo na Zaev, i Apasijata baagji go ljubis.
A za smena na licen opis koga sakas i kade sakas. Koga se vrakjas od tamu kaj so si istreben. Treba jas do Gjorce da idam ili ti navamu ke naminis ?

Еве пак да те прашам, за што да одговара обезбедувањето? Што можеше да промени обезбедувањето во конкретниот случај? Немаше да има пожар?

Не верглај, не тупи, кратко и јасно
Prvo i osnovno ke se osigurase deka site vlezovi se slobodni i proodni, kakvi i da se tie.
Vtoro nemase da dozvoli da ima mnogukratno povekje ljuge od propisanoto so sto direktno ja zagrozija dinamikata pri napustanjeto na objektot itn itn. Da ti nabrojuvam uste ili dovolno e za kratko i jasno ?

Последно уредено:
Со учк владе џабе дискутирате, типот е прост селанец вработен под државна цицка, затоа и е присутен 24/7 на форумов да си ги брани работодавците.

Ама ми падна у око и оваа другата вмровка Дарлинг со тоа "обезбедувањето"....

Ок и они се криви и треба да си одговараат, ама не се само они криви, ова им е вљда најнова инструкција од штаб.

Не е криво мвр, не се криви министри, инспектори и остал џган што за ситни пари и едно сепаре ја оставиле шталана да биде дискотека туку обезбедувањето е криво....

Со учк владе џабе дискутирате, типот е прост селанец вработен под државна цицка, затоа и е присутен 24/7 на форумов да си ги брани работодавците.

Ама ми падна у око и оваа другата вмровка Дарлинг со тоа "обезбедувањето"....

Ок и они се криви и треба да си одговараат, ама не се само они криви, ова им е вљда најнова инструкција од штаб.

Не е криво мвр, не се криви министри, инспектори и остал џган што за ситни пари и едно сепаре ја оставиле шталана да биде дискотека туку обезбедувањето е криво....
Не се криви баки, Да, тие се зборовите кои ги искористив :pos:

Ne samo za ovezbeduvanjeto tuku i za obezbeduvanjeto pokraj site drugi. Nema ama tuka. Sakate pravna drzava, pocituvanje na zakonite doslovno, sto e problemot togas?
Site sto se krivi treba da odgovaraat prema krivicata sto si ja snosat po zakon. Nemam jas drugarce obezbeduvsnje pa da gi pravdam i relativiziram, za parce leb, gazdata im rekol i ne znam sto tamu. Treba tie da si odgovaraat vo najmala raka za ubistvo od nebreznost vekje ako ne moze za predizvikuvanje opsta opasnost so smrtni posledici. Tie bile obezbeduvanje na objektot, od niv zavisela bezbednosta za koja ociglecno debelo potfrlile i epilogot site go znaeme. Za so bile tie tamu, za ukras ?
I da ne se sfatime pogresno, uste eden kup drugi se krivi, ama indirektno i treba da snosat odgovornost sprema postoeckite zakoni na republikata, no ovie slobodno mozis da gi stavis vo direktno involvirani zatoa sto bile na lice mesto i bile zadolzitelni za bezbednosta na gostite. Sto velis ti, dobro si ja vrsile rabotata ?
Нема ама тука, се сложувам..Правдата треба секого да го стигне... Ајде сега, од тебе барам конкретни одговори, а не вртење по тавани:

Во ред е Даци Жути УЈП да е на слобода и уште повеќе сеуште да работи како инспектор до пред некој ден (пред да се сними емисијава), ако не се снимеше немаше ни да знаеме за него и за неговата поврзаност, ниту пак ќе одговараше, (а знак прашалник е дали сега ќе одговара) само затоа што е брат на првенката на дпне, претседателката на Основен кривичен суд Скопје Даниела Димовска, а обезбедувањето кисне по притвори оти добило инструкции да пушта малолетници внатре?? Да си има одговорност обезбедувањето, одговорниот што им рекол да пуштаат малолетници итн.

Тој даночниот контролор, тој мисирот што си барал часовник за поткуп.. И да, Македонија е мала, се знаат кои се и што се, кои се, политичка припадност итн, ама двата се дпмнејци затоа за нив ни збор да пишиш, ги ставаш во множина „абе види сите треба да одговараат“ а за обезбедувањето се изнапиша реферати.....Кој се тие сите, со име презиме?? Кои???

И многу ми се јаки овие слугите на дпне, што пробуваат да го девалвираат ИРЛ, земале пари од ваму од таму, а никако да земат со факти да ја демантираат сторијата што ја сними ИРЛ. Ете ИРЛ ако грешава, излези и речи тука, тука, тука не се во право, ова не е така, а не ставени во тесно, одма пичкици....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom