Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Нема ама тука, се сложувам..Правдата треба секого да го стигне... Ајде сега, од тебе барам конкретни одговори, а не вртење по тавани:

Во ред е Даци Жути УЈП да е на слобода и уште повеќе сеуште да работи како инспектор до пред некој ден (пред да се сними емисијава), ако не се снимеше немаше ни да знаеме за него и за неговата поврзаност, ниту пак ќе одговараше, (а знак прашалник е дали сега ќе одговара) само затоа што е брат на првенката на дпне, претседателката на Основен кривичен суд Скопје Даниела Димовска, а обезбедувањето кисне по притвори оти добило инструкции да пушта малолетници внатре?? Да си има одговорност обезбедувањето, одговорниот што им рекол да пуштаат малолетници итн.

Тој даночниот контролор, тој мисирот што си барал часовник за поткуп.. И да, Македонија е мала, се знаат кои се и што се, кои се, политичка припадност итн, ама двата се дпмнејци затоа за нив ни збор да пишиш, ги ставаш во множина „абе види сите треба да одговараат“ а за обезбедувањето се изнапиша реферати.....Кој се тие сите, со име презиме?? Кои???

И многу ми се јаки овие слугите на дпне, што пробуваат да го девалвираат ИРЛ, земале пари од ваму од таму, а никако да земат со факти да ја демантираат сторијата што ја сними ИРЛ. Ете ИРЛ ако грешава, излези и речи тука, тука, тука не се во право, ова не е така, а не ставени во тесно, одма пичкици....
Ne e be, kade imam napisano deka e vo red. Uste na pocetokot napisav site so snosat odgovornost, od portir pa nagore. Vie ste tie so se zalagate za selektivna pravda, ne jas.
Na onoj sefot mu rekol, ovaj za parce leb, tretiot za ne znam so.
I pravi direktna i indirektna involviranost. Ako tebe sefot ti rekol da vozis neispravno vozilo so koe si napravil soobrakjajka kade ima zrtvi, Ti taka ke se vadis na sud, abe za parce leb , taka sefot mi rece? Koj ke go jadi povekje Ti ili sefot vo toj slucaj ?

Ok vo pravo ste, bravos, otkrivte topla voda, republikata ni se davi vo mito i korupcija.
I resenie nekoe prakticno koe bi dalo efekt imate ili se vi se svedva na detski muabeti ?
P.s i da, obezbeduvanjeto treba da snosi odgovornost i toa poprilicna pokraj drugite. Celo vreme citam gi amnestirate, stvarno ne znam od koja pricina. Vo najmala raka bi trebalo da gi obvinat za ubistvo od nebreznost.
Автоматски споено мислење:

Koj gi kriese ?
Нема решение . Државава е толку пропадната во криминал и корупција што враќање назад е многу тешко ,скоро невозможно во скоро време.

Нема решение . Државава е толку пропадната во криминал и корупција што враќање назад е многу тешко ,скоро невозможно во скоро време.
Ami so se penjavime tuka celo vreme koga nema resenie. Kao otkrivme topla voda, sega sfativme deka sme karikatura od demokratija.
I ima resenie, koj rece deka nema samo cekam nekoj pravilno da posoci kade e praviot problem, a ne da lecime simptomi. Deka ima mito i korupcija site znaeme, ne e toa nekoja tajna pa kao site tuka iznenadeni i zaprepasteni.

Ami so se penjavime tuka celo vreme koga nema resenie. Kao otkrivme topla voda, sega sfativme deka sme karikatura od demokratija.
I ima resenie, koj rece deka nema samo cekam nekoj pravilno da posoci kade e praviot problem, a ne da lecime simptomi. Deka ima mito i korupcija site znaeme, ne e toa nekoja tajna pa kao site tuka iznenadeni i zaprepasteni.
Чим ти го имаш решението дај кажи. Зборуваме за реално решение ,не празни муабети.

Според тебе кој е првиот демолратски чекор што треба да се преземе?

Македонија е како метастазирано човечко тело, нема орган кој не е зафатен. За тоа за жал едноставно нема спас.

Епа сам си кажуваш кај е проблемот што ти треба да ти посочи некој? Реално ако гледаме, во нас е проблемот (т.е не е во мене пошто не сум партиски пацов) ама бидејќи се сметам за дел од народот - во нас е. Пошто ги гласаме овие куртони да ни водат држава. Ние директно им отвараме врата да се збогатат и да станат милионери.

Исто проблем е што имаме минимум 300к проста раја, дебили, смотани возрасни луѓе кои не знаат за ништо повеќе од партија.
А имаме уште минимум 100к обичен народ, „селски“, кои апла не се запознаени со новиот свет и живеат во времето уште пред Тито. Ни сами не знаат дали се комунисти или нешто друго. Модерниов свет им дава интернет и ги гледаш по соц.мрежи колку уствари се они „неедуцирани“ (да не кажам прости).
Додади уште минимум 200к диви орки, неандерталци кои еволуција не ги стигнала и живеат планински/пештерски живот, закон и ред не ги дира, корупција и криминал is the king. Сметка за струја вода не знаат како изгледа пошто никој у фамилија не им плаќал.

Е тоа е проблемот.

Да не се осети никој навреден ама тоа ни е државата. Имаме граѓани од 40 до 50/55 кои се тотално забегани бидејќи зависат од партија, и цела фамилија/семејство им зависи од тоа кој е на власт - пошто се некомпетентни за ништо во животот.
И имаш уште една класа од 50+ до кај 75/80 кои се тотално неписмени и не знаат во кој правец оди светот или државата. За нив светиња е Вмро/Сдс (небитно) и Путин. Толку знаат, крај.

И кај со ваков народ ќе дојдеш до нзс? Од старт имаш 35/40+% од вкупно население на Македонија кое ти е со некаков дефект. А политичарите ова многу добро го знаат и не сакаат ништо да променат пошто им одговара. Да се фокусирале на закон и ред, на едукација, на култура... друга песна сега ќе беше. 30 години државава место да оди напред барем во една категорија, нас не вратија 100 години назад.
Образование и едукација 0, политика 0, етика и морал на државни функционери 0, култура и национални вредности 0, закон и право 0...

Затоа пола Европа не не сака како систем, пошто ни е трул (плус лестно подмитливи, не знаат какви морони сме и си играат курташак. Заев ќерка си продаде на емисија во живо само за да смени име. Овие од ујп се шиткаат за саат од 100 евра , заев за 1 милијарда, тоа е...)

Чим ти го имаш решението дај кажи. Зборуваме за реално решение ,не празни муабети.

Според тебе кој е првиот демолратски чекор што треба да се преземе?

Македонија е како метастазирано човечко тело, нема орган кој не е зафатен. За тоа за жал едноставно нема спас.
Sudstvoto be druze, sudstvoto.
Ako toa ne cini, nisto drugo ne cini i ne mozi da cini :toe:

Епа сам си кажуваш кај е проблемот што ти треба да ти посочи некој? Реално ако гледаме, во нас е проблемот (т.е не е во мене пошто не сум партиски пацов) ама бидејќи се сметам за дел од народот - во нас е. Пошто ги гласаме овие куртони да ни водат држава. Ние директно им отвараме врата да се збогатат и да станат милионери.

Исто проблем е што имаме минимум 300к проста раја, дебили, смотани возрасни луѓе кои не знаат за ништо повеќе од партија.
А имаме уште минимум 100к обичен народ, „селски“, кои апла не се запознаени со новиот свет и живеат во времето уште пред Тито. Ни сами не знаат дали се комунисти или нешто друго. Модерниов свет им дава интернет и ги гледаш по соц.мрежи колку уствари се они „неедуцирани“ (да не кажам прости).
Додади уште минимум 200к диви орки, неандерталци кои еволуција не ги стигнала и живеат планински/пештерски живот, закон и ред не ги дира, корупција и криминал is the king. Сметка за струја вода не знаат како изгледа пошто никој у фамилија не им плаќал.

Е тоа е проблемот.

Да не се осети никој навреден ама тоа ни е државата. Имаме граѓани од 40 до 50/55 кои се тотално забегани бидејќи зависат од партија, и цела фамилија/семејство им зависи од тоа кој е на власт - пошто се некомпетентни за ништо во животот.
И имаш уште една класа од 50+ до кај 75/80 кои се тотално неписмени и не знаат во кој правец оди светот или државата. За нив светиња е Вмро/Сдс (небитно) и Путин. Толку знаат, крај.

И кај со ваков народ ќе дојдеш до нзс? Од старт имаш 35/40+% од вкупно население на Македонија кое ти е со некаков дефект. А политичарите ова многу добро го знаат и не сакаат ништо да променат пошто им одговара. Да се фокусирале на закон и ред, на едукација, на култура... друга песна сега ќе беше. 30 години државава место да оди напред барем во една категорија, нас не вратија 100 години назад.
Образование и едукација 0, политика 0, етика и морал на државни функционери 0, култура и национални вредности 0, закон и право 0...

Затоа пола Европа не не сака како систем, пошто ни е трул (плус лестно подмитливи, не знаат какви морони сме и си играат курташак. Заев ќерка си продаде на емисија во живо само за да смени име. Овие од ујп се шиткаат за саат од 100 евра , заев за 1 милијарда, тоа е...)
I za tebe isto. Sudstvoto. Realno nikoj ne e nad zakonot osven tie. Tuka barajte si go resenieto, a ne koj za koj glasal. I toj sto ste go izglasale ako funkcionira sudstvoto kako sto treba ke razmisli dva pati pred da napravi glupost. Ali posto ne funkcionira, kako velat nacekaja selo bez kucinja i ova so se desava e rezultat na toa.

Ako toa ne cini, nisto drugo ne cini i ne mozi da cini

Сега тука ти измислуваш топла вода. Да кажеш дека судството е проблем е исто како да кажеш корупцијата е проблем ,сите знаеме дека е.

Сега тука ти измислуваш топла вода. Да кажеш дека судството е проблем е исто како да кажеш корупцијата е проблем ,сите знаеме дека е.
Kaza nekoj drug ?
Ete citni eden post nad tebe kade go gledaat problemot, vo izborite, vo koj za sto glasal, cinis sudiite na izbiri gi birame.
Bilo kako bilo, ne e problemot tamu nekoe inspektorce sto zelo mito, mislam problem e ama ni oddaleku tolku golem kako koga sudija ke pikni predmet vo fioka , ke zamizi, ke primi mito, ke donesi nepravedna odluka itn itn itn. Mislam me sfakjas na kaj celam.
Ne mozi da ima tolku mito i korupcija sekade ako funkcionira sudstvoto.

Kaza nekoj drug ?
Ete citni eden post nad tebe kade go gledaat problemot, vo izborite, vo koj za sto glasal, cinis sudiite na izbiri gi birame.
Bilo kako bilo, ne e problemot tamu nekoe inspektorce sto zelo mito, mislam problem e ama ni oddaleku tolku golem kako koga sudija ke pikni predmet vo fioka , ke zamizi, ke primi mito, ke donesi nepravedna odluka itn itn itn. Mislam me sfakjas na kaj celam.
Ne mozi da ima tolku mito i korupcija sekade ako funkcionira sudstvoto.

Како да функционира судство, кога таму е ставен само поради тоа која партија тепала?

Секоја партија си имаат нивни човек. Кажи ми 1 пример во Македонија каде судија осудил некој на функција, без притоа да е договорено/комбинација помеѓу партиите каде реално и сите знаеме дека е така?

Не бладај друже, не сме паднати од марс. Демек сеа он знае судството е проблем, не се партиите па ќе продаме муда за бубрези.

Како да функционира судство, кога таму е ставен само поради тоа која партија тепала?

Секоја партија си имаат нивни човек. Кажи ми 1 пример во Македонија каде судија осудил некој на функција, без притоа да е договорено/комбинација помеѓу партиите каде реално и сите знаеме дека е така?

Не бладај друже, не сме паднати од марс. Демек сеа он знае судството е проблем, не се партиите па ќе продаме муда за бубрези.
Sega jas ti kazav, ti kako mislis taka.

Е тоа е проблемот.

Пљус има доста забегани за кој гЕУ е чаробно штапче, а и доста држави од ЕУ се полни со корупција, па и Урсулчето кое дамна требаше во букса да оди, нели нашио Шапшал од Ојо го одредија да ги истражува нејзините матни работи, ама сега со војната во Украина ја спремаат За нов Итлер и под тепих е стаена корупцијата..
.Па и кај нас гЕУ се меша и не дава чистење во кривосудството...ни продаваат Демагогија на големо, ете Мерко е на Црна Листа ами НИТУ ЕДНА ПОСТАПКА против него на Суд не помина, заглавуваТ во Фиоки....
А гЕУ Скопје ја интересира кога ќе почне бугризацијат што и ја ветиле на Блгарија за да бидат притив Русија...

Ako toa ne cini, nisto drugo ne cini i ne mozi da cini :toe:

I za tebe isto. Sudstvoto. Realno nikoj ne e nad zakonot osven tie. Tuka barajte si go resenieto, a ne koj za koj glasal. I toj sto ste go izglasale ako funkcionira sudstvoto kako sto treba ke razmisli dva pati pred da napravi glupost. Ali posto ne funkcionira, kako velat nacekaja selo bez kucinja i ova so se desava e rezultat na toa.
Е да си жив и здрав. Ова е проблемот кој не дави уште од 91ва, и се слагам, ако судството не функционира ништо друго нема да функционира, ако судството функционира, и тука не мислам само на кривичното гонење ами и на граѓанската материја, тогаш работите неминовно ке тргнат напред сами по себе.
Но, за да судството функционира требаат темелни реформи и тргање на политичкото влијание, Никогаш судството нема да се оправи на начин што ке назначиме наши судии, наш судски совет и они сега ке ја исправат, така само клатното ке отиде на другата страна. Треба пред се политичка воља да се тргнат рацете од судството и да се направат радикални реформи а не само да се менуваат наши и ваши. Тоа е едниот момент. Другиот момент е што ние судството го перцепираме и осудуваме изолирано од другите органи од кои зависи неговата работа. Неможе некој да биде осуден ако пред судството полицијата (и другите надлежни институции) и обвинителството не си ја завршиле работата како што треба, намерно или од нестручност. Голем дел од криминалот воопшто не се гони и не се процесуира а од тој што се процесуира голем дел е срање кое неможе да помине на судот. Полицијата и/или обвинителството намерно или од незнаење не ја воделе истрагата како што треба, не се обезбедени салам докази, обвинението е никакво а најчесто тоа е намерно за да не помине и како еве ние работиме, обвинуваме ама судот е крив ... Затоа кога се мисли на судство и негово реформирање мора да се има во вид дека под судство не треба да се подразбираат само судовите ами и еден куп други институции. Ова е правата тема која треба да се дискутира и на која треба да работат политичарите и тоа е патот по кој може да излеземе од овие лајна.

Prvo i osnovno ke se osigurase deka site vlezovi se slobodni i proodni, kakvi i da se tie.
Vtoro nemase da dozvoli da ima mnogukratno povekje ljuge od propisanoto so sto direktno ja zagrozija dinamikata pri napustanjeto na objektot itn itn. Da ti nabrojuvam uste ili dovolno e za kratko i jasno
Прво пред да дојдеш до моментот со обезбедувањето имаш најмалку 3 институции и преку 100 партиски глувци (во овој случај) кои дозволиле да работи оваа дупка. Второ, сериозен си со трескањето глупости дека човек од обезбедување има ингиренции да влијае врз било кој сопственик на локал? Онака влегува и кажува колку карти треба да се продадат, колку луѓе треба да присуствуваат, проверува врати, и се со ред таму што си наредил дека било потребно. Трето, во општество кај што Ж`ти можеш и сам да видиш што правел за една рака семки, ти обезбедувањето го посочи?

И четврто, имаш малку кпацитет да сфатиш колку има како тој Ж`ти во моментов вработено во секоја ебана институција, и колку документи, лиценци, и што и да е во оваа вукојебина се дадени на лист од зелка? Онака на партиска основа ..

Прво пред да дојдеш до моментот со обезбедувањето имаш најмалку 3 институции и преку 100 партиски глувци (во овој случај) кои дозволиле да работи оваа дупка. Второ, сериозен си со трескањето глупости дека човек од обезбедување има ингиренции да влијае врз било кој сопственик на локал? Онака влегува и кажува колку карти треба да се продадат, колку луѓе треба да присуствуваат, проверува врати, и се со ред таму што си наредил дека било потребно. Трето, во општество кај што Ж`ти можеш и сам да видиш што правел за една рака семки, ти обезбедувањето го посочи?

И четврто, имаш малку кпацитет да сфатиш колку има како тој Ж`ти во моментов вработено во секоја ебана институција, и колку документи, лиценци, и што и да е во оваа вукојебина се дадени на лист од зелка? Онака на партиска основа ..
Dobro, ne se tie krivi nisto, taka gazdata mu rekol, za korka leb itn itn.
Zadovolen ?

Криво е и обезбедувањето,меѓутоа крив е и бендот,односно тој што ги донел и ги запалил прскалките.
Несмееме да глеаме селективно и да не водат емоции.

Според многу од вас кои обезбедувањето не е криво,ондак газдава може да каже дека појма немал дека ДНК ќе палат прскалки и да бара да одговара за сите неправилности освен за пожарот нели?

Народов пристрасно гледа на работиве,у случајот со Фросина сакаат и затвор за родителите како го воспитале и дека му ја давале колата,а во овој случај доста мислат дека Панчо е невин заедно со обезбедувањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom