Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
На сите во земјава со христијански корени (а и низ Европа) што мавтаат со палестински знамиња било на протести или по социјални мрежи и бараат некаква правда, а збор не кажале за масакрот врз христијаните во Африка и блиски исток - се да ви ебам!
Лицемерни ѓубриња

Еден ден ќе ја платите сметката, нема бегање од тоа

Драга кајгана, толку време сум на форумов, никогаш немам пишано на темава, ама дојде денот.

Денес сум пресреќен, станав double вујко, сестра ми вчера донесе на свет две близначки... :vozbud:

Повелете на мекици...

Драга...

Знам дека сум остарел, кога последниот муабет со другарот ми беше: да ти донесам една штафна, да ја поминеш на герот :unsure:

Од тука, до Das is Walter, нема многу...

Драга,

И јас мојот редовно си го бришам кога го фаќам со нечисти раце на работа. Некад со суви некад со влажни марамчиња. Некои дури имаат и арома.
За телефонот зборам, да не помислите нешто погрешно.

Драга,

зошто секогаш на секоја дешавка мора да искачам со погрешни луѓе ?
Луѓе што не уживаат во тоа и што не го сакаат туку искачаат ради реда ?
Вечерва тие шти требаше да бидат дојдени нигде ги немаше и ме откачија уште оддамна а како за беља најјако беше денес .
Значи на најдосадните дешавки најјако сум си поминал со вистинските луѓе за тој настан а денес на најјакоит настан бев со погрешни. :(
Дали тоа универзумот ми испраќа некаква порака што намерно не сакам да ја прочитам затоа што не ми одговара ?

Не ми се верува дека фирмите во 21ви век, уште поставуваат диплома од факултет како некаква си вредност за искусни . Ако е за entry level, ок можам да разберам. Ама, имаш ти вработен кој е таму веќе 15-20 години, и ради животни околности не успеал да упише/заврши формално образование. Ти сам знаеш како работодавец дека он е најидеалниот кандидат за промоција на таа и таа позиција. АМА ради некаква си систематизација, му доаѓаш и викаш “абе све супер, ама дај упиши некој на брзински факс за да не мрчат од HR”. Еј пази будал народ, иде после овој од немајкаде, му бута на некој си петпарачки факултет 5-7000 еура за диплома каде што можеш да паднеш само по скали. И носиш после 2-3 години диплома за да задоволиш некаков си правилник. Изгубени 3 години, пари фрлени у ветар. Просто не ми се верува дека сеуште постојат фирми со таков мајндсет. Абе за 20 години ако останат двајца у земјава ќе биде успех.

Ги мразам Јеховините Сведоци,такви одвратни суштества сѐ уште ни продаваат ветер и магла.

Ви ги користам стражарските кули за во WC,иначе би биле толку одвратни и бескорисни за духовниот пазар.

П.С Скапете племето ваше одвратно!

ДК
Почнаа предизборниве кампањи, тешки пари фрлени за да глумат лудило....ми се повраќа:pov:
А и тебе овој Ацид те заебава, прави стрес на сите форумџии, пали, гаси, работи, неработи.
Од сите страни не заебава кој како стигне.

Децата што ги собрале да пополнат советнички лист на Facebook деновиве:

"Почитувани сограѓани,

Со огромна гордост и одговорност ја прифатив честа да бидам носител на советничката листа на новоформираната ChatGPT партија.

Нашата листа е внимателно составена од луѓе кои секојдневно ги живеат проблемите на градот преку вештачка интелигенција, па затоа навистина знаат како би требало тие да се решат… теоретски.

Нашата цел е едноставна: да ви ветиме сè и сешто, со граматички совршени реченици што звучат убедливо – затоа што, да не заборавиме, текстот е напишан благодарение на ChatGPT.

Со вашата доверба, ќе изградиме град во кој интересите на народот ќе бидат барем спомнати во секое соопштение.

Да се избориме за дигитално, праведно и copy-paste Скопје! ✊"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom