ComfortablyNumb
Politically Incorrect
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 4.526
- Поени од реакции
- 17.447
Да си го смениш пријателот.Што мислите вие
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да си го смениш пријателот.Што мислите вие
Неговиот пример е многу поблиску до доловување на применуваната пракса на „политичка коректност“.Во разговор со еден пријател за овие теми, дојдовме до дебата околу дефиниција што значи политичка коректност, woke и safe space.
Пробавме да дефинираме преку пример, јас велам дека политичка коректност е да не се свири песната "Стани моме да заиграш" на свадба каде што невестата или некоја блиска особа е неподвижна. И го сметам за сосема во ред пристап и затоа сум за политичка коректност.
Пријателот тврди дека политичка коректност е штом постојат такви ситуации, воопшто да не се свири таа песна на никоја свадба. Но нема докази каде што ќе се извлече паралела со други примери кои би ја потврдиле неговата дефиниција.
Што мислите вие, кој пример е поблиску до реалната дефиниција и реалниот пристап со реални примери?
И јас мислам дека не е коректно да му се испеј на синот кога го испраќаш во војска песната „Оди не враќај се“....Во разговор со еден пријател за овие теми, дојдовме до дебата околу дефиниција што значи политичка коректност, woke и safe space.
Пробавме да дефинираме преку пример, јас велам дека политичка коректност е да не се свири песната "Стани моме да заиграш" на свадба каде што невестата или некоја блиска особа е неподвижна. И го сметам за сосема во ред пристап и затоа сум за политичка коректност.
Пријателот тврди дека политичка коректност е штом постојат такви ситуации, воопшто да не се свири таа песна на никоја свадба. Но нема докази каде што ќе се извлече паралела со други примери кои би ја потврдиле неговата дефиниција.
Што мислите вие, кој пример е поблиску до реалната дефиниција и реалниот пристап со реални примери?
Чекај прво да видиме дали знае да готви.Вајф матиријал
Прегледај го приврзокот 456920
Во нејзиниов случај за мене е небитно, но ваљда со традиционализмот ова е покриено.Чекај прво да видиме дали знае да готви.![]()
Јасно јасно...Во нејзиниов случај за мене е небитно