Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене ова се подразбира. Може ќе ти изгледам шизофренично но јас сум ваљда единствен на светов што прати ултра усташки анти емигрантски страници и групи на социјални мрежи и улта четнички анти емигрантски страници.
Исто така и националистички полски и националистички руски страници.
Кога се работи за словенски народи, секого го поддржувам што не сака да прима доктори и инжењери од преку море. Па дури и тој бугаринот со тенк што се паркираше на бугарско - турска граница у 2015 год.
Ма апсолутно те сфаќам, и не ми е ништо чудно!
И јас би пред се да поддржам словенска држава! Вчера за словенците навивав у кошарка.

Ама за ова, разликата е што јас гледам малку по глобално, нешто слично како на темана Пресвртница во Украина.
И украинците ги жалам невидено..
За жал тие не видоа никаква ќар од Кукларот, а највеќе крв леат!

Пољаците од друга страна, па најмногу извадија... а ништо не платија (до сега).

Најнов уметнички крик на Париз

Animated GIF

Се жалат што изгубиле работа ради тоа што рекле нешто. И што тоа рекле за да изгубат работа?
Рекле дека Чарли Кирк заслужено го изгубил животот, ради тоа што рекол нешто.

Ебати глупите морони. Невероватно.

Автоматски споено мислење:

Плус белата жена носи црнче мулат, а црната чистокрвно црнче. Бели деца ќе раѓале педерите... Според британската влада која ги поставува овие постери. :unsure:

Во разговор со еден пријател за овие теми, дојдовме до дебата околу дефиниција што значи политичка коректност, woke и safe space.

Пробавме да дефинираме преку пример, јас велам дека политичка коректност е да не се свири песната "Стани моме да заиграш" на свадба каде што невестата или некоја блиска особа е неподвижна. И го сметам за сосема во ред пристап и затоа сум за политичка коректност.

Пријателот тврди дека политичка коректност е штом постојат такви ситуации, воопшто да не се свири таа песна на никоја свадба. Но нема докази каде што ќе се извлече паралела со други примери кои би ја потврдиле неговата дефиниција.

Што мислите вие, кој пример е поблиску до реалната дефиниција и реалниот пристап со реални примери?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom