Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ска другарче... очекував подобро познавање од тебе за Полска!
Или у реду беше кога им ги отворија границите во 90'тите, па пољаци ја поплавија европа издулж и попреко.
Сите мајстори, механичари и градежници беа пољаци од Лондон до Мадрид.
Егзодус! Бетер од инжињериве, у милиони ја поплавија европа!
И откако се исчистија од сиромаштијата и 1/5 вишок население... почнаа полека полека да се развиваат до денешно ниво.
(А па денес, они увезуваат ефтина работна рака од Украина и Белорусија! Да, истите оние што до вчера беа ефтина работна рака у Шпанија :rolleyes: )
Odgovorot na slikata od Ska e deka ne primi muhamedanci I million crnci.

Нели е дискриминација да нема маж? :icon_lol:

Првата на сликава со тетоважа
Втората класика лезбејска фризура и фаца
Третата со тетоважа
Четвртата апла машкуданка, класичен Uncle Roger фаца

Не дај боже да треба да те спасуваат

IMG_20250910_000406.jpg

Го сфатив ја Ска убаво...
Ама нели е малце е лицемерно, довчерашниот џган низ европа, сега да се прават ариевци? :unsure:
A spored kogo bile poljacite dzgan?

Ска другарче... очекував подобро познавање од тебе за Полска!
Или у реду беше кога им ги отворија границите во 90'тите, па пољаци ја поплавија европа издулж и попреко.
Сите мајстори, механичари и градежници беа пољаци од Лондон до Мадрид.
Егзодус! Бетер од инжињериве, у милиони ја поплавија европа!
И откако се исчистија од сиромаштијата и 1/5 вишок население... почнаа полека полека да се развиваат до денешно ниво.
(А па денес, они увезуваат ефтина работна рака од Украина и Белорусија! Да, истите оние што до вчера беа ефтина работна рака у Шпанија :rolleyes: )
Само што во споредба со инжињерите не правеа толку кражби, силувања и убиства.

Само што во споредба со инжињерите не правеа толку кражби, силувања и убиства.
Тоа не ми ја побива поентата, колку и да е точно!
Пољаци, румуни и бугари, треба да си ќутат ко п*чки на тема миграција...

Тоа не ми ја побива поентата, колку и да е точно!
Пољаци, румуни и бугари, треба да си ќутат ко п*чки на тема миграција...

Поголем дел од Пољаци, Румуни и Татари пристигнале легално со пасош и работеле во склад со законите и правилата на ЕУ.

И секако не се обидувале да направат шеријатски зони и слични убавини.

Румуните и Татарите сигурно се обиделе да го злоупотребуваат системот за социјала и слично но генерално Пољаците поштено работеле каде и да отишле.

Неспоредиво е со напливот на говнокожците и 100% се во право превентивно да мрчат.

Го сфатив ја Ска убаво...
Ама нели е малце е лицемерно, довчерашниот џган низ европа, сега да се прават ариевци? :unsure:
Другарче Птица, најголемата сељачана од Полска СЕ ариевци за тоа полуеволуираните мајмуни од Африка и блиски исток.
Не треба да се помисли да се споредуваат давата случаи .

Другарче Птица, најголемата сељачана од Полска СЕ ариевци за тоа полуеволуираните мајмуни од Африка и блиски исток.
Не треба да се помисли да се споредуваат давата случаи .
И ова стои точно. Ама и фактот дека довчерашниот џган што преку ноќ станаа ариевци, денес се први за војна против untermensch-от од Русија!
Овие најголеми пијаници и преваранти, преку ноќ станаа најголеми католици!
Автоматски споено мислење:

edit: не ги бранам инжињерите и докторите од Бангладеш, Пакистан и остали станови и шеријати... Барем до толку се разбираме.
Ама пољаците да ми ги дадеш како позитивен пример на тема европа и миграција.. мислам.. полош пример и не можеше да одбореш.

И ова стои точно. Ама и фактот дека довчерашниот џган што преку ноќ станаа ариевци, денес се први за војна против untermensch-от од Русија!
Овие најголеми пијаници и преваранти, преку ноќ станаа најголеми католици!
Автоматски споено мислење:

edit: не ги бранам инжињерите и докторите од Бангладеш, Пакистан и остали станови и шеријати... Барем до толку се разбираме.
Ама пољаците да ми ги дадеш како позитивен пример на тема европа и миграција.. мислам.. полош пример и не можеше да одбореш.
Чоек ти кажаа погоре, дека освен пијанчење, тепачки и ситен криминал друго ништо не праеле. Башка и тие што правеле се 5-10%.
Од козојебиве и примативе скоро 50% имаат напраено досие.
Мала беба се за овие.

Чоек ти кажаа погоре, дека освен пијанчење, тепачки и ситен криминал друго ништо не праеле. Башка и тие што правеле се 5-10%.
Од козојебиве и примативе скоро 50% имаат напраено досие.
Мала беба се за овие.
Човек, пак ќе речам, нема споредба со козоебачите, нит па реков такво нешто.
Ама пољаците да ти се прават ариевци (а се прават), откога ја поплавија европа како чума... Мислам стварно, стварно не држи вода.

Нека си се крстат у англија што ги направи држава, и што ја имаа германија за комшија со цела ЕУ и сите светци, па за 20-30год ги оправија да личат на држава...

Имам роднина што службено често одел во Полска рани 90ти, и од прва рака ми кажувал што ѓубре народ се, и како живеат таму.

П.С. и пак да повторам, немам ништо лично ни против пољаците,,

Ама пољаците да ти се прават ариевци (а се прават), откога ја поплавија европа како чума...
Чоек немој вакви компарации те молам. Никако и никогаш нема да ме разубедиш у ова а особено да мразам или деградирам словенски народ. Сите словенски народи, дури и Бугари секогаш ќе бидат подобри од најдобиот несловенски народ.
Чумата убива луѓе. Провери дали у 90-тите или у 2010-тите почна новата европска чума.

Замисли 99та место 150 000 кавказ - ајвани да ни доселеа 150 000 Пољаци каде ќе бевме сега.

Замисли 99та место 150 000 кавказ - ајвани да ни доселеа 150 000 Пољаци каде ќе бевме сега.
(не ми е намерата да деградирам словенски народ)
Ама тие истите што нас ни пратија 150 000 орки, и што ги тренираа и вооружуваа после тоа... и што име ни украдоа... и што не шутираат ко циганче на семафор...

Се истите тие ЕУ кои примија миљони пољаци без збор, што истурија неброени милијарди у Полска (на кои грчиштана можат само да завидуваат).

И сега јас треба да ги жалам, или не знам што поддржувам пољаците у Полска што не сакаат доктори и инжињери мухамеданци!?

Епа не ги жалам. Им дојде цехот за плаќање и нив. Цех што ние со ќотек го плативме и преплативме!

А нај ќејф ќе ми биде да Полска им го спопика на истите тие газди, и му избега на келнерот без да плати...!
Е тоа признавам ќе ми направи ќеиф!
(иако нешто ми кажува дека они цехот ќе го плаќаат на источен фронт кога-тогаш)

И сега јас треба да ги жалам, или не знам што поддржувам пољаците у Полска што не сакаат доктори и инжињери мухамеданци!?
Кај мене ова се подразбира. Може ќе ти изгледам шизофренично но јас сум ваљда единствен на светов што прати ултра усташки анти емигрантски страници и групи на социјални мрежи и улта четнички анти емигрантски страници.
Исто така и националистички полски и националистички руски страници.
Кога се работи за словенски народи, секого го поддржувам што не сака да прима доктори и инжењери од преку море. Па дури и тој бугаринот со тенк што се паркираше на бугарско - турска граница у 2015 год.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom