A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Па вака еве Арена Премиум 1,2,3 беа на 52,53,54 позиција и на 55 беше National Geographic и така натаму,но заради новите Арени да бидат подредени едни по други Арена Премиум 4,5,Арена Тенис и Адреналин се ставени на 55,56,57 и 58 а каналите што беа на овие позиции(Nat Geo Wild,Viasat Nature и така натаму)се поместени од 69 па се до 87 некаде и после каналите си продолжуваат нормално како што си се на пример BNT 4 беше на 76,а сега е на 87 и после неа доаѓа RTK SAT кој е на позиција 90 но и си остана на 90 како што си беше,исто така приметив дека на Телеком ја пуштиле NewsMax Balkans како замена за Al Jazeera Balkans,не би било лошо доколку и другите оператори пуштат некоја замена за Al Jazeera.
Ајде спортските се подредени добро еден по друг ама пример еве на Телеком ќе пишам зошто тоа користам. Таму имаш National Geographic на број 101 па куп други канали и потоа National Geographic Wild на 111. Кај филмските Star Life е на 501 Star Channel на 502 па неколку сосема други филмски канали и дури Star Movies на 506, Star Crime 507.
N1 на 76 Newsmax 78 наместо да се еден до друг бидејќи спаѓаат во балкански регионални информативни канали.
Исто и MTV каналите не ги подредиле сите еден до друг.

Поентата ми е дека можеби не толку се замараат да ги подредат како што логично би требало да бидат подредени од нивна страна.

Мора да си постпејд корисник за да користиш Xplore TV? Сакав да си внесам податоци ко на Нетфликс и сличниве за да гледам тв.

Мора да си постпејд корисник за да користиш Xplore TV? Сакав да си внесам податоци ко на Нетфликс и сличниве за да гледам тв.
Да мора да си корисник на А1 со сметка.

Зошто Канал 5 ја има два пати од кој едната е HD а другата SD. Исто и Arena Sport ги има и SD и HD. РТС Свет им е SD.

Зарем не може само да биде HD? Зошто дуплирање канали кога и онака се исти само квалитетот на сликата различен.

И што не ги стават не ми е јасно N1, Nova S, Superstar 1, 2, 3, Newsmax Balkans, Hype, Bloomberg Adria, Grand, IDJ TV, Animal Planet, HGTV, Deluxe TV. Зарем не може и А1 да ги имаат овие канали?
Некој од овие канали ги има Телеком а верувам дури и помали кабелски оператори од мали општини/села ги имаат.

Последно уредено:
Зошто Канал 5 ја има два пати од кој едната е HD а другата SD. Исто и Arena Sport ги има и SD и HD. РТС Свет им е SD.

Зарем не може само да биде HD? Зошто дуплирање канали кога и онака се исти само квалитетот на сликата различен.

И што не ги стават не ми е јасно N1, Nova S, Superstar 1, 2, 3, Newsmax Balkans, Hype, Bloomberg Adria, Grand, IDJ TV, Animal Planet, HGTV, Deluxe TV. Зарем не може и А1 да ги имаат овие канали?
Некој од овие канали ги има Телеком а верувам дури и помали кабелски оператори од мали општини/села ги имаат.
Телеком ги има сите овие канали

И јас мислам дека убаво би било доколку ги пуштат наведените канали,исто така многу добро би било доколку ги пуштат N1,Pikaboo,NovaS Grand,IDJ,Brainz,Cinemania и другите канали од United Media Бидејќи беа достапни до 2021 година а потоа го раскинаа договорот и од тогаш ги нема,а според мене на местото на Al Jazeera треба да ја пуштат Newsmax Balkan или пак некој друг информативен канал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom