Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Први септември, возрасните напнати, децата возбудени, хаос во сообраќај, сите нервозни…во целата таа гужва денес и јас имав едно прваче што ми го стопли срцето и ми го разубави денот. Среќно на сите мали херои што почнуваат ново поглавје! Да се умни и да учат!:pipi:

Не знам во кој круг на пеколот ке одам, ама знам дека на газдата му го сјебав бизнисот откако 3-4 редовни купувачи на протеин од флаши дознаа од мене дека има шеќер :rolleyes:

Драга Кајгана, кога ќе прочитам дека „Игнориран член“ реплицирал на некоја тема, 99% знам дека е некоја глупост, ама пуста радозналост ме тера да прочитам и секако не грешам. Еден ден ќе ме убие таа радозналост, и овде не грешам.

Инаку, една песна за тебе и една за метал тема.

Драга, јас некои сподоби овде ги ставам на игнор оти не сакам ни слух ни дух од нив. И раат сум, нит им ги отварам постовите нит бутур.
Инаку имаше еден документарец со мајмунот и змијата под камен :D . Прво видување мајмуниот у несвест, се буди и пак уште еднаш подига каменот, пак у несвест.:cenzura:

Драга

Нема поголема чест кога ке одиш во некој дел од градот каде твојата нога стапнува прв и веројатно последен пар, ке влезеш во продавница и ке те наречат „комшија“. Полов орган толку не би ми се дигнал ни кога Ноне Неделковска би изведувала стриптиз пред мене.

Poslednite 5-6 godini se zanimavam so self development, i sekoj pat imam nekoi aktivnosti ili idei koi sakam da gi primenam, no se slicuva nekoj pat dolg period da zabegam vo matrixot pa da se desi nesto da me svesti pa togas odnovo primenuvam nekoja aktivnost.....

Ovoj mesec se cuvstvuvam preporoden, odam nedelno pola saat na grobista, bolnica i ludnica....

Na grobista poseduvam pola saat kako meditacija, svesen stanuvas deka eden e zivotot.

Na bolnica, kaj mene ima ogromna bolnica i imam prijatelka sto gi vozi luge bolni od rak od selata vo gradot, pa kaj sto pieme kafe se najteski slucaevi vo posledna staza vo invalidcki kolicki, pa samata gletka te osvestuva deka eden e zivotot....

Za ludnica pijam kafe na sosednata benziska a blizu nea e klinika kaj sto ziveat odredeni budali koi doagat necesto na benzinskata da pijat benzin ili doagaat so upaljac cule deka beniznot ne gori....

Taka veke trera nedela, no gledam deka sekojdnevieto mi e full i nemam vreme sekoj pat za site tri mesta, sfativ od nekoja intuicija deka nemoram da odam vo ludnica(benziskata) , jas 12 saati rabotam so teski pazienti i ne napraviv razlika od benziskata so kladilnicata....

Im go kazav ova za slucajot so ludnica na 10tici turski i Jugo klienti, veke cela nedela nemam ziv covek vo filijala si pijam kafe i spijam na rabotno mesto....

Драга

Вистинските љубови не се забораваат...
Ама никогаш не знаев дека ,во овој град по толку години ќе барам да ја најдам ,видам.
А кога ќе ја видам тивко ќе си заминам.

Годините го измамија тато.

Кога бев малечка собирав салфети. Тоа ми беше омилено хоби. Сега собирам омекнувачи. Имам посебен омекнувач за постелнина, посебен за секојдневни алишта, посебен за пижами. Посебен за лето, посебен за зимо. Лудило дечки, лудило :vozbud:

Нема ништо поубаво од добар омекнувач во комбинација со добар прашок за перење алишта. Ко побудалена сум по тоа чувство на свежо испрани алишта и мислам дека нема нешто што немам испробано, сите можни комбинации ги имам истестирано. Ако некој сака препораки тука сум. :pipi:

Имаше на времето, чинам, Сашко Коцев, ваљда на Златна бубамара еден стенд ап кај што викаше дека луѓето, генерално, по 40-тата имаат small talks за апчиња. :pos:

Она што до 40 било: "Леле, брат, каква п***а е таа, како би и правел бла, бла, бла...", после 40 е "Леле, брат, какви апчиња сум купил, да не ти се верува, абе одма ми помина кичмата!" :pos:

Неодамна се најдов во ситуација да го доживеам истиот тој момент, буквално од збор до збор ко од stand up-от на Коцев. Тажно, но вистинито. :(

Драга К,

колку било убаво човек да расчисти со сенките од минатото.
Добро сеа, на некого му требаат години и години за да го сфати ова, ама ај, друг муабет е тоа :unsure:
Битно се осеќам како да сум симнала една вреќа полна со камења од грбов, милина :love:
И така, време е за убави работи, кај мене, кај тебе, кај сите :love:

Драга Кајгана, втор бан од тема. Очигледно правам нешто правилно.

Не е проблем. Ќе бидам уште подиректен. Не сум тука за да се мазиме и галиме ебаве нежните.

Кајго, не те разочарав. Како и секогаш.

Кајгано,
За сељак е најубаво у село изгледа.
Грми, роси онака умерено, милина.
Те потсетува на оние есенски денови од детството, покриен со нешто топло, читаш нешто колку да има со што да го запослиш мозокот.
Башка сознанието дека утре не треба да ја полеваш тревата!

На вемето со Фрос теравме "мак на конац" околу правопис, места за запирки, празни места после интерпукциски знаци, што ли не. И тоа во форум за фудбал :D
Од секогаш сум бил застапник на суштината не на формата, ама ете!
И денеска читам пост на мојот комшија градител, убава куќа изградил некому, ама селото го пишал со мала буква. Си викам, има значење тоа? Има, важно е што некој во Радање изградил куќа, не помалку важно што сеуште во Македонија има мајстори што можат да ти изградат живеалиште. Тоа е суштината на постот, формата ич не ме загрижи:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom