Poslednite 5-6 godini se zanimavam so self development, i sekoj pat imam nekoi aktivnosti ili idei koi sakam da gi primenam, no se slicuva nekoj pat dolg period da zabegam vo matrixot pa da se desi nesto da me svesti pa togas odnovo primenuvam nekoja aktivnost.....
Ovoj mesec se cuvstvuvam preporoden, odam nedelno pola saat na grobista, bolnica i ludnica....
Na grobista poseduvam pola saat kako meditacija, svesen stanuvas deka eden e zivotot.
Na bolnica, kaj mene ima ogromna bolnica i imam prijatelka sto gi vozi luge bolni od rak od selata vo gradot, pa kaj sto pieme kafe se najteski slucaevi vo posledna staza vo invalidcki kolicki, pa samata gletka te osvestuva deka eden e zivotot....
Za ludnica pijam kafe na sosednata benziska a blizu nea e klinika kaj sto ziveat odredeni budali koi doagat necesto na benzinskata da pijat benzin ili doagaat so upaljac cule deka beniznot ne gori....
Taka veke trera nedela, no gledam deka sekojdnevieto mi e full i nemam vreme sekoj pat za site tri mesta, sfativ od nekoja intuicija deka nemoram da odam vo ludnica(benziskata) , jas 12 saati rabotam so teski pazienti i ne napraviv razlika od benziskata so kladilnicata....
Im go kazav ova za slucajot so ludnica na 10tici turski i Jugo klienti, veke cela nedela nemam ziv covek vo filijala si pijam kafe i spijam na rabotno mesto....