Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Како би натерал некој да продаде стан за поефтино што го купил? Никако
Ако го огласиш станот и никој не ти се јави за да го купи, што ќе направиш? Ќе ја намалиш цената. Епа така може да “натераш“ некого да продаде стан за пониска цена од тоа што замислил. Сеа, ако не ти е целта да го продадеш по секоја цена тогаш ок, ама има луѓе што се занимаваат со препродажба на станови и ќе побрзаат да го продадат и по малце пониска цена од првичната се со цел да не падне цената уште повеќе и да изгубат повеќе пари.

А што е лошо ако становите се за инвестиција и се издаваат? Баш тоа е добро, кириите ќе останат ниски. Ако нема станови за издавање кириите ќе одат до небо, па после кириите ќе ви бидат скапи. Оф леле мајко ќе биде.
МК има меѓу најниските стапки на станови како инвестиција во Европа. Во Швајцарија и Германија 50-60 посто од становите се под кирија. Во Скопје не знам точно ама претпоставувам помалку од 10 посто.

Па не баш, тој што има пари за инвестиција си ја цени истата и не дава ниска кирија. Дафина со 6 станови прави „вештачки“ голема побарувачка, и заради тоа еден куп млади наместо да купат по 1500 евра м2 им нудат по 2000 евра квадрат и кога ќе си ја направат математиката дома гледаат дека со нашиве плати не може да го отплаќаат а да живеат достоинствено и си бегаат надвор

Ke si dojdat nepalci i slicni, nemoj da mislis deka nema da se desi toa. Mesto ke gi prodavaat ke gi rentaat, pak ke bidat vo kjar.

Не биди сигурен, и они одат во средени држави каде има подобри услови. Ќе дојдат тука и во прва прилика бегаат на запад..

Не биди сигурен, и они одат во средени држави каде има подобри услови. Ќе дојдат тука и во прва прилика бегаат на запад..
Za dzabe ne potpisuvame dogovori za imigranti i zemame cudni krediti. Ke im se sredat uslovi da sedat, moze nema da bide Germanija ama za niv ke bide dovolno. Im go stegaat obracot na zapad so pricina.

Za dzabe ne potpisuvame dogovori za imigranti i zemame cudni krediti. Ke im se sredat uslovi da sedat, moze nema da bide Germanija ama za niv ke bide dovolno. Im go stegaat obracot na zapad so pricina.

Ако има некој позадински договор за кредитиве и носење мигранти од Велика Британија кои не се уклопиле таму тек тогаш ни се е%а работава скроз. Не само што нема да зимаат пари од кирии туку и нивните станови ќе ги продаваат испод цена ќе биде Чаир x10

Ако има некој позадински договор за кредитиве и носење мигранти од Велика Британија кои не се уклопиле таму тек тогаш ни се е%а работава скроз. Не само што нема да зимаат пари од кирии туку и нивните станови ќе ги продаваат испод цена ќе биде Чаир x10
Па и овде во Чаир веќе не е ефтино помина тоа 500 евра квадрат

Агенцииве се умрени. Бараат 3% а мртвиот агент доаѓа и му вика на потенцијалниот купец “ова е кујната, тука е купатилото, овде е дневна и ова се две спални.” Па да ти ебам мртвото пувало смисли приказна некоја напрај го станот интересен по некој основ. 3% за на некој кључ да му дадеш да отвори и да затвори и ко немтур да ќути таму, нека не мора, ќе си го шитнам сам. И да, стан у општина Центар над 2.500 е мисловна именка, нема шанса со денешниве пазарни услови. Тие што имаа кеш за истурање завршија, сега доаѓаат ценкачите што стартаат со 1.500 за да дојдат до 2.000 едвај.

Агенцииве се умрени. Бараат 3% а мртвиот агент доаѓа и му вика на потенцијалниот купец “ова е кујната, тука е купатилото, овде е дневна и ова се две спални.” Па да ти ебам мртвото пувало смисли приказна некоја напрај го станот интересен по некој основ. 3% за на некој кључ да му дадеш да отвори и да затвори и ко немтур да ќути таму, нека не мора, ќе си го шитнам сам. И да, стан у општина Центар над 2.500 е мисловна именка, нема шанса со денешниве пазарни услови. Тие што имаа кеш за истурање завршија, сега доаѓаат ценкачите што стартаат со 1.500 за да дојдат до 2.000 едвај.
Koa prodavas stan, samite agencii ti se nudat da ti go prodavaat po ista cena koja ti si go ponudil. Ako uspeat, kje si zemat odredena provizija. Tebe sekako ti odgovara da ti ja olesnat rabotata.
Toa deka bilo nad 2500 mislovna imenka.. mozhe da se posmeeme. 1500 do 2000 ti e Aerodrom, vo dupka.

Koa prodavas stan, samite agencii ti se nudat da ti go prodavaat po ista cena koja ti si go ponudil. Ako uspeat, kje si zemat odredena provizija. Tebe sekako ti odgovara da ti ja olesnat rabotata.
Toa deka bilo nad 2500 mislovna imenka.. mozhe da se posmeeme. 1500 do 2000 ti e Aerodrom, vo dupka.
Можеш да се договориш за го даваат поголема цена, за да ти се исплати да им дадеш провизија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom