Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана,

Планирав да рокам без делот што ти фали. Ама не е фер кон тебе и членовите. Одиме јако како секогаш.:gjavol:

ДК

Јас и Бјонџи сме изгледа нај истрајните, нај јаките, неустрашливи женски членови на форумов бидејќи какви се тортури трпиме и пак не го напуштаме форумов, си седиме и не мрдаме.
Јасно ми е зошто не доаѓаат нови женски членови, едноставно гледаат дека има неколку ретардирани машки тука ...Но, ние сме инаети големи...:jeeee::tvg::toe::pistoldz::oleee::Кезец:

а има толку добри машки членови....штета!

Без навреди и пцовки ве молам.
Ајде нешто убаво.

ДК,

Прв одмор како лице во работен однос. Ама мора да признаам дека и ми се оди на работа. Сакам да ставам пантолона, кошула, сакич, штикла.
Многу се опуштив летово.

Дури и помпезната и претенциозна музика од осумдесеттите и девесеттите години звучи како Бетовен на стерeоиди за помиите кои ги добиваме сега. И ова не е муабет на мои години се беше подобро.

IMG_1220.jpeg

Сељаците барем си плаќаат карта за да го слушаат Аца Лукас, а урбаните луѓенца молат и плачат за едно гратисче кај Бобан Авалон, кој патем, му се измоча на урбаното граџанство со постов, за да можат да глумат дека се морално и културолошки надмоќни над овие првиве.

Драга,

На работа, значи внатре најдов богомолка на подот, целата беше жолта и мислев прво дека е гранче или клас жито оние на чорапи и патики, коднури што се закачуваат, жолт лист од дрво. Кога видов дека е инсект т.е. богомолка помислив дека е мртва. Но кога дојдов над неа таа мрдаше. Се помислив да ја убијам но се предомислив и ми дојде одма у глава таа мислата "Ако ти не си и дал живот немаш право ни да и го одземеш". И земав метла и ја истуркав надвор. По некое време, неколку минути, околу 20-30 мин приметив дека ја нема. И никому ништо се до завчера кога доаѓам прва смена на работа и богомолкава ја гледам на ѕидот до вратата цела зелена, здрава и опоравена што се вика. И одма си помислив ја спасив и таа дојде да ми се заблагодари и да ми покаже дека е добро. Но за беља една колешка ја виде и почна да ме моли да земам да ја убијам, страв и било. Јас и реков не ја убивам ништо не и прави а башка и богомолките не напаѓаат луѓе. Нема потреба од паника. И реков и дека насилството не е никогаш одговор особено ако е непотребно. Реков ќе ја соберам и пуштам во трева.
А иначе богомолкава се наоѓаше на ѕид до врата што не се користи во поголем дел од времето на работа и одалечена беше од колешкава на некои 3-4 метри. И сега кога ја одбив таа замоли еден комерцијалист за да ја утепа. Јас се тргнав неможев да гледам. Само кога искочив ја приемтив падната на земја. И си отидов. Ми падна малце тешко и жално. После некое време(може 10 мин) баш искочив низ вратата и гледам богомолкава се движи т.е. одвај лази исто како што лазеше додека беше жолта пред да ја истуркам. У истиот момент искача пак колешкава и ја се праам мутав, не гледам намерно накај богомолкава за да не ме приемти колешкава и да ме тера да ја убијам. Полека богомолкава се качи на истиот ѕид и чекор по чекор се качи на висина од 3 метра каде што стои касата од решетките за спуштање на вратата. А предходно првиот пат кога ја видов и колешкава кога ја примети беше на некои 1.70 м т.е. мене ми беше пред очи.
Приеметив на земја дека едното крило и било скршено скроз. Ми олесна дека е горе таму но се замислив да не и текне да влезе низ отворенава врата. Си се вратив внатре и никому ништо. Искачам пак после некое време за некој 30 мин. И гледам горе таму до касата ја нема. И не знам што ми текна да го проверам шишето каде што се цеди водата од климата и гледам таа застанала на него од страна на грлото на шишето. Полека без никој да ме примети а и да не ја уплашам го земав шишето и го однесов позади зградата у еден тревник каде што ја истураме водата од шишето. Си реков у себе но насочено кон нејзе "Бегај, спасувај се овде гледаш дека се све ненормални. Ќе те убијат нема да можам да те заштитам. Фала ти што ми се појави што знам дека си жива и те спасив ". Не го истурив туку само го оставив на земја у тревата и пак си се вратив внатре. Искочив пак по некое време и отидов кај шишето и гледам ја нема. Се вртам лево - десно по ѕидовите гледам ја нема. Одма срцето и душата ми се наполнија со убава енергија затоа што направив по втор пат убаво дело.

И за чудо еве 2 дена ме држи таквото чуство и осеќам дека морам да го споделам некаде.

Mislite deka vasiot zivot e tezok, neznaete sto nekulturoloska domasna stoka odi po zemjata, od ponovite pazienti...
Turcinot Alper koja bradata mu e zastiten znak doaga so prevoj na glavata, pomagaloto za skrsen vrat i bez brada.....Deteto mu go povredil vratot so palka a zenamu ja izbricila bradata vo znak za protest poradi fondot na deteto go stavil nekni na dvojka fenerbahce.....
A najjakiot slucaj vo mojata rabota ovde e Avsteiecot Franz koj zboruva sam.so sebe veke so godini tipot dobiva 8k so 4 evra nekoe loto livce, mu vikam druze daj da te isplatam nekoe evro na kartica se ke preebes, vika arno daj 500.....

Doaga posle 2 dena da stavi 50.evra na kratica,,,,
- Sto napravi be Trotol eden kaj ti se parite, toa se top pari za lokalen kockarski pazient mi vika

-- druze jas igram na nacin ne kako site, koga ke cujam sirena na Polizija vednas stavam 133 evra toa e brojot nivni, a ovie 2 dena imase golemo nevreme i pozarnite non stop patroliraa so sirenite i se dvizea pa morav da sravam 25 - 30 pati po 144 evra vo eden den....

Манастирот Свети Наум, и целокупниот комплекс околу него со ресторани, хотелот, природа и плажата. Насмеан персонал кој со мерак си ја работеше работата уште од 6 сабајле.

Вака некако си замислувам дека би ни изгледала државата, ако не се крадеа парите 35 години.

Како да бев во друга држава, 3 дена поминаа и уште сум под импресии. Посетата беше најдуховното нешто што ми се десило во животот, особено кога ќе одиш сабајле кога нема никој.

На еден Фб пост на Гого Славески се нашле неколку љубоморни души повикани да плукаат по Гого и државава, пошто пишуваше доле дека е од МАКЕДОНИЈА.
И нешто му трубат таму.
Гого кај е, вие кај сте сељачиња? Седиш дома со 50 години накрцани, пивски стомак онаквото не ти се гледа, чекаш жена ти чаша вода да ти донесе, пушиш цигара тресеш у тоа пепељарата кај што моеш со виљушка да брцаш, и ќе збориш за Гого?

А дали во живо некој нешто би му рекол?
Колку се спремни поготово knuckle bear да се тепаат?

Мрзам јавни WCa.Ама понекојпат.....убо и кај шо ги има.Стариве викаат во зорзама!

Драга

Не се сеќавам кога последен пат сум пишал овде.
Има од се по нешто, од убави работи до проблеми. За недела дена братот се жени ќе биде весело.
За работа многу, многу не ми се коментира, ми завршува работното време и после се препуштам на уживанција, пиво, прошетка, кафана итн.

Овде решив да пишам после долг период, престанав да ја играм играта State of survival, после 3 години, искрено ми недостигаат луѓето од алијансата со кој бев од прв ден до пред гасењето. Шалење и ремет меѓу членовите до давање мислења за реалните проблеми во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom