Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
And yet, postojano komentiras vo team za stanovi vo Skopje.
Toa e ko jas da odam vo tema za nadgradba na nokti I farba za kosa I da mrçam kolku farbata na L'Oreal ne ja bivalo
Мора чоек хоби да има, јбг:icon_lol: не е забрането ваљда?!?:rolleyes: никој не ти брани да лакираш нокти и надградба да праиш.

Да дадеш 100,000 евра на фирма која нема никакви згради претходно градено како референца, треба сериозно нешто да ти фали во главата.

Веројатно си градел куќа во 1980 година, затоа вака зборуваш.
Додека изградиш куќа, три пати ќе умреш од инфаркт од нервози.
Имам другари да речеме со скоро "неограничени" буџети кои креваа спрат на постоечките куќи. Не штедеа пари, ставаа најквалитетни материјали и не се ценкаа за работната рака. Двајцата градеа по минимум година и пол до две години. Почнувајќи од дозвола во општина. Ниту со врски не можеа да ја добијат дозволата. Едноставно нема човек за работа, де се на боледување, де се на одмор, иако нивните барања беа приторитетни ради директните врски со градоначалниците, пак се убија чекајќи.
После одиме на работници. Нема работници. Ако најде подобра тезга во меѓувреме, што и да ти ветил, паѓа во вода. Они дадоа премногу пари и пак се наоѓа некој буџован што ќе даде повеќе од тебе и ќе ти ги земе работниците. Ти требаат неколку типа различни работници. Секој на претходниот му наоѓа маана. Еден ден се случи другаров да не им врши надзор, вратата му ја ставија да се отвора обратно :D
Доаѓаа пијани на работа, се влечкаа со денови. И тоа зборувам за работници кои беа најмени преку фирма. Ако бараш преку познаници индвидуално, ти се еба мајката уште толку. Еден кров дома го менувавме 2 месеца. Еден ден ти крева, 5 дена го нема. А ги добие целосно парите, збогувај се веќе. Еден од другариве реши кујната да му ја прави фамилијарен познаник. Му даде пари за материјали, типчето го снема 2 месеци. Призна дека си отишол на одмор и ги потрошил парите. Се убаво како си ги изградија спратовите после толку време, ама и на двајцата им се смачи животот во тој период.
Истиот муабет се вртит и во Охрид, ама јас немав некој голем проблем и јас ја изградив за 1 год ,ги знам сите кој се еби ветар а кој си ја бркет работата
Станови купуваат затоа што не можит секој во денешно време да градит куќа.....една солидна куќа без место ,дозволи итн ке фатит над 200 иљади Е

За да станат рабојќето троа појасни...не сме биле „уникатни„ во Вселенава:

За да станат рабојќето троа појасни...не сме биле „уникатни„ во Вселенава:

Многу убаво кажано, целосно објаснето како функционира пазарот со недвижности. Сума сумарум, нема емоции и има секакви можни игри. Џабе некој ''мисли дека'' и ''сака'' цените да паднат и да бидат на ниво од пред 5 години, кога постојано се случува токму спротивното.

Додека се обвинува државата и системот, rich are getting richer, and the poor get poorer. Факти...

Кога ќе паднат платите тогаш ќе паднат и цените на становите.
На свети никад.

Платите и во иднина ќе растат како и становите.

Како се движат цените на становите по м2 во зградите на Ф-ка Карпош во комплексот Александрија? Какви се условите, околината?

Јас живеам во странство веќе 8 години не сум се запнала за нигде јас, Скопје не го сакам од никогаш не сум го сакала, одвратно ми е, загадено, нечисто, пренатрупано, во Македонија ако живеам некогаш понатаму би живеела единствено во Маврово или Берово, негде во помал град на истокот можеби, чувај Боже да морам да живеам во Скопје, не дека некој сака да живее таму туку само Скопје има работа, се останато, цела Македонија е викендички.
Па фала богу, сега барем има работа за странски компании од дома.
Ја неморам да одам во канцеларија. Зошто би се пикал строг центар да се гушам во нечист воздух и да живеам во 50 квадрата. За мене не вреди.

Ептен пристаплива цена што можи да си ја дозволи просечно македонско семејство да изнајмува стан, 42000 денари/месечна кирија. Има некој нормален останато во државава? Дали сериозно има некој нормален од овие алчни свињи алооОООООООООО?

Значи, знам дека темава е за станови за Скопје, ама ај малце нека се свеста. Во Виена имам голем дел од фамилијата, 3-ца во стан живеат (маж, жена, дете мало) и плаќаат стан 800 евра месечно, ама платите им се по 2000-2500 евра.

Пробуваат што побрзо да го забрзаат процесот на отселување на младиве изгледа, се на се ќе си шетаат само пензионери и лопови од владава во државава само, стварно мизерно премногу.

Власников Тања изгледа пробува цела станбена рата да си ја покрие на грбот на кираџиите изгледа, со среќа ако има некој без мозок :tapp:

1755854677216.png

Nikoj ne te tera da go zemes stanov. Ima I poeftini stanovi ako cenata ne ti odgovara.
Vo viena mozda ima I 800 ama ima I 18000 eur kirija.
Ne znam sto zadovolstvo imas od omraza prema nekoj oglas

Jas licno znam stanovi sto se izdadeni I za 1000 eur vo Skopje I za 300 eur.
Ima luge sto si sakaat vo ubavi stanovi da ziveat I se spremni da platat za toa a ima I luge koi sakaat samo krov na glava I ne I'm e biten luksuz.
Glej si ja tvojata cerga

Nikoj ne te tera da go zemes stanov. Ima I poeftini stanovi ako cenata ne ti odgovara.
Vo viena mozda ima I 800 ama ima I 18000 eur kirija.
Ne znam sto zadovolstvo imas od omraza prema nekoj oglas

Jas licno znam stanovi sto se izdadeni I za 1000 eur vo Skopje I za 300 eur.
Ima luge sto si sakaat vo ubavi stanovi da ziveat I se spremni da platat za toa a ima I luge koi sakaat samo krov na glava I ne I'm e biten luksuz.
Glej si ja tvojata cerga
Реално глуп е огласот, 700 евра за 70м2 во Аердром треба да си глуп да дадеш. Тања од Ново Мексико, САД решила да инвестира над 100 000 долари во недвижнина и 700 евра кирија ќе и стиза секој месец.

Ептен пристаплива цена што можи да си ја дозволи просечно македонско семејство да изнајмува стан, 42000 денари/месечна кирија. Има некој нормален останато во државава? Дали сериозно има некој нормален од овие алчни свињи алооОООООООООО?

Значи, знам дека темава е за станови за Скопје, ама ај малце нека се свеста. Во Виена имам голем дел од фамилијата, 3-ца во стан живеат (маж, жена, дете мало) и плаќаат стан 800 евра месечно, ама платите им се по 2000-2500 евра.

Пробуваат што побрзо да го забрзаат процесот на отселување на младиве изгледа, се на се ќе си шетаат само пензионери и лопови од владава во државава само, стварно мизерно премногу.

Власников Тања изгледа пробува цела станбена рата да си ја покрие на грбот на кираџиите изгледа, со среќа ако има некој без мозок :tapp:

Прегледај го приврзокот 453643
Тие што издаваат можат да стават високи цени, ама немаме инфо дали станот ке биде издаден по таа цена.
Со 700 евра кирија, веќе влегува во категорија луксузни станови, ке треба да понудат нешто повеќе од „невселуван, трособен во аеродром“.

На овие таргет им се странци што работат тука, на кои што фирмата им го плаќа станот.
За странска фирма нема многу разлика дали ќе платат 300 или 600 евра за ќирија. Лично знам неколку такви случаи каде што станови кои нормално би оделе за 300-400 евра овие ги издаваат за дупло на такви лица.
Е сеа, секој сака да грабне од "медот" :D

Ама ако ти се погоди некој балканец во таков стан, може низ нос да ти ги извади тие 300-400 евра.

Прегледај го приврзокот 453643
Споредуваш најефтин стан во Виена у којзнае која населба или село пошто ете знаеш ти имаш луѓе, со необичен оглас за стан во Аеродром што е на 10 мин пешки од центар.

Еве дега јас истото ке го напраам за да се направам паметен. Има цели станови во Кисела Вода и Аеродром што можеш да ги изнајмиш за 300 евра.

Додека просечен работник во Виена може да плаче само за ваков стан во центар, исто 3 собен.

Кажувајте ги работите како што се а не како вие мислите дека се. Ако споредуваш Скопје центар, спореди со Виена центар. А не гета кајшто секој втор е пакистанец.

Споредуваш најефтин стан во Виена у којзнае која населба или село пошто ете знаеш ти имаш луѓе, со необичен оглас за стан во Аеродром што е на 10 мин пешки од центар.

Еве дега јас истото ке го напраам за да се направам паметен. Има цели станови во Кисела Вода и Аеродром што можеш да ги изнајмиш за 300 евра.

Додека просечен работник во Виена може да плаче само за ваков стан во центар, исто 3 собен.

Кажувајте ги работите како што се а не како вие мислите дека се. Ако споредуваш Скопје центар, спореди со Виена центар. А не гета кајшто секој втор е пакистанец.
За споредба се согласувам, ама па и Скопје - Центар со Виена - Центар не е баш најрелевантна. Виена има јавен превоз кој функционира за обичните граѓани. Па така да си 10 км оддалечен од центар на Виена, ќе стигнеш побрзо отколку да си на 3 километра оддалечен од центар на Скопје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom