Eve sefte sefe malku komicna situacija.
Koga bevme decko i devojka so , mislam deka bese vo godina prva od dvasete i ednata pominati zaedno posle tesko pijana nok se budam mrtov gladen i po navika i svonam na telefon na baba mi da mi napravi dorucek mislam deka bev 19 ili 20 godini, ama doma instaliravme dial up telefon na gorniot sprat, i ja imav memoriano baba mi na speed dial 1 za da e polesno na majka mi da i svoni.
Si svonam se javuva alo, vikam babo ja sinoka malku preterav so pienjeto aj napravi mi jajca , ribanki i jogyrt mrtov gladen sum a imam i malku kiselini kw dojdam za 20 minuti, moze li ? Baba mi vika moze , vikam sakam te i gledame se za 20 minuti poklopuvam i idam da se da doispovrakam u toaleto...
Odam kaj baba mi dobro ytro babo, dobar den sinko, sednuvam na masata i vikam babo lele spasuvas me so jajcata vol ke izedam, babami vika ah sakas Jajca da ti napravam znaci a , pa li pi malku sinoka , ja vikam babo ne me zezaj javiv ti se

rece ke napraves dorucek. Baba mi ladna vika Volare ne sum tolku stara pa da ne pamtam ne si mi svonil, i ja u taj moment propadnav , cunav ja baba mi trcam doma da vidam deka sum svonil...
Otvaram telefono drzam eden svone i otklopuva togasnata devojka i vika alo, ja vikam alo X ti li si ? I ona vika lele Volare ti li si svonil majka mi napravi jajca i te ceka na rucok otvori se zemjo gtni me.
U drvo pijana sostojba, i ljuboven tinejdzerski zanes sum smenil speed dial...
Da me ebe magare ili da me uape zmija situacija za toa vreme

.... Taksi odam i svonam na vratata usramen kako govedo da se izvinam , zenata napravila kako so trazev , zapoznav me se lice u lice.
Nareden pat koga ja vidov pa lice u lice bese 2 godini posle toa

tezok sram.
Ama se zezavme cel zivot deka sum ja recel babo od prvio pat koga sum zboril so nea