Што е најглупото нешто што сте го направиле како тинејџери?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.382
Поени од реакции
35.014
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Сите сме правеле глупости кога сме биле тинејџери - некои смешни, некои срамни, некои што денес не би ги кажале ни под заклетва :D

Ајде да се потсетиме и да споделиме:
Кое е најглупото нешто што сте го направиле како тинејџери?

Било да е бегство од часови, смешен обид за љубовна порака, или нешто што завршило со казна од дома, пишете приказна да се насмееме (или да пропаднеме во земја) заедно :shook:

Кој ќе почне прв? :гик:

Eve sefte sefe malku komicna situacija.
Koga bevme decko i devojka so , mislam deka bese vo godina prva od dvasete i ednata pominati zaedno posle tesko pijana nok se budam mrtov gladen i po navika i svonam na telefon na baba mi da mi napravi dorucek mislam deka bev 19 ili 20 godini, ama doma instaliravme dial up telefon na gorniot sprat, i ja imav memoriano baba mi na speed dial 1 za da e polesno na majka mi da i svoni.
Si svonam se javuva alo, vikam babo ja sinoka malku preterav so pienjeto aj napravi mi jajca , ribanki i jogyrt mrtov gladen sum a imam i malku kiselini kw dojdam za 20 minuti, moze li ? Baba mi vika moze , vikam sakam te i gledame se za 20 minuti poklopuvam i idam da se da doispovrakam u toaleto...
Odam kaj baba mi dobro ytro babo, dobar den sinko, sednuvam na masata i vikam babo lele spasuvas me so jajcata vol ke izedam, babami vika ah sakas Jajca da ti napravam znaci a , pa li pi malku sinoka , ja vikam babo ne me zezaj javiv ti se :) rece ke napraves dorucek. Baba mi ladna vika Volare ne sum tolku stara pa da ne pamtam ne si mi svonil, i ja u taj moment propadnav , cunav ja baba mi trcam doma da vidam deka sum svonil...
Otvaram telefono drzam eden svone i otklopuva togasnata devojka i vika alo, ja vikam alo X ti li si ? I ona vika lele Volare ti li si svonil majka mi napravi jajca i te ceka na rucok otvori se zemjo gtni me.
U drvo pijana sostojba, i ljuboven tinejdzerski zanes sum smenil speed dial...
Da me ebe magare ili da me uape zmija situacija za toa vreme :).... Taksi odam i svonam na vratata usramen kako govedo da se izvinam , zenata napravila kako so trazev , zapoznav me se lice u lice.
Nareden pat koga ja vidov pa lice u lice bese 2 godini posle toa :) tezok sram.
Ama se zezavme cel zivot deka sum ja recel babo od prvio pat koga sum zboril so nea :)

Сите сме правеле глупости кога сме биле тинејџери - некои смешни, некои срамни, некои што денес не би ги кажале ни под заклетва :D

Ајде да се потсетиме и да споделиме:
Кое е најглупото нешто што сте го направиле како тинејџери?

Било да е бегство од часови, смешен обид за љубовна порака, или нешто што завршило со казна од дома, пишете приказна да се насмееме (или да пропаднеме во земја) заедно :shook:

Кој ќе почне прв? :гик:
Требаше ти да бидеш прв.

Не испадна најглупа оти господ ги чува будалите.
Ми пукна голема петарда во рака, за НГ. Целата шака ме болеше два дена, ама останав со сите прсти.

Уфф

1. Една година како мала во Грчка им избегав на моите у Порто Карас. Пошто претходната година бевме таму и дете ко дете лизгалките ми останаа во глава. Ама таа година бевме у Неос и немаше опција да се стигне до ризортот. А јас ,,не” ретко сфаќам. Не може? Им викам на моите ќе идам по сладолед (со уште две сестрички шо ги запознавме на плажа). И ги земав со мене и им викам сега идеме да уживаме. Пешки цепаме ние по обала и стигнавме, знам 2-3 саати беше лудории таму по тобоганите, јадење ни даваа од барот за базенот. И ајде да си идеме. Нѐ бараше еден шо го запознаа моите исто коа ги запознавме девојчињава. И кога почна да ни вика.. рече дека татко ми ме барал со полиција и дека му се слошило. И на идиотот тогаш му текна што направил.. кога фатив да трчам накај моите. И ја гледам мајка ми, ме гледа и она, и од афект коа ми ја залепи една, од памет ги извадив. Два дена муабет не ми правеа, само за јадење. Никогаш више не се осудив тоа да го направам.

2. Во средно на една професорка ѝ ставив кондом на столот ( поголемите од нас имале предавање за секс едукација) и сипав јогурт да личи дека е искористен.
И ја чекавме да дојде. Место нејзе доаѓање класната… полуде жената начисто. Почна да се дере, ја патос. Два саати нѐ држеа во училна, на крај се кажав дека сум јас. Ми намалија поведение.

3. Истата година во средно, со другар многу се тепав, ама се тепав да ме челичи. И малце во школо не сфаќаа. И еден ден се степавме ептен. Ја него од ѕид го мавав од мене од земја. И се бркавме нешто и во училна кај него го буткам на биро и му стаив стол горе и седнав на столот ( ја тешката со 50кг хахах), и влага неговата класна, мислеше го малтретирам.
Кога почна да ми вика, а ме гледа и мене во косата бушава, нѐ однесе кај психологот, таа кога сфати што правиме се згази од смеење, ништо не ни направија.

4. Во средно во Дрезден се дог да ѝ касниме на класната цел клас. И јас и таа шо бев у соба извисивме, дали не се сфативме со децава. И ај бар сами до бус да идеме. И искачаме од молот, никој наш нема, мрежа неаме, а и не памтевме кај требаше да се најдеме. Секој дем пиевме и више у магла ни беше сѐ. И ја ѝ викам не знам кај се автобусите нишо не памтам као.
И она почна да плаче да вришти, а не знае ни англиски ни германски. Овде ќе умреме, зашо касневме. Викам добро као смири се. На крај краева супер е овде да живееш. И ми текна дека сликав катедрали пред да се разделиме за во молот. И пошо знам германски прашував како да стигнеме до една од кај што памтам нешто викаа таму да се чекаме. И ние чекавме саат време пред катедралата и проаѓа прошлата класна ( таа шо ќе ме убиеше за кондомот) и ај нѐ носи до автобусите.
После 40 минути доаѓа класната бледа ко крпа со цел клас шо врие. Она се дере шо ќе праела ако нешто ни се десело, овие пиздеа шо ќе касниме за на журка. А ние душички изгубени. Мада ја не се уплашив ич.

5. Во средно исто, една зима седевме за одмор во влез во зграда до школото и една тетка се бунеше дека сме прљале. А пазавме со јадење и цигари да не прљаме. А таа зима беше кочан. Ова у истата година со кондомот беше, 2018. И таа ни се дере како ѝ прљаме, а немаше врска стварно. И ја сум таква, ако се закачаш без причина, ќе ти дадам. Со цел мозок пепељара една пуна шо најдов, кај нејзе на чергиче, другарка фрлаше лушпи од буреци. И за несреќа искача таа со телефон да нѐ снима. На прв спрат живееше, ние магла да нѐ нема, она по нас, и влеговме у школо се скривме у различни простории, таа седи доле и се дере Полицијаа, викнете полиција. И директорот ја прими, таа нѐ покажа, одма нѐ најдоа. Директорот ѝ се извинуваше и да не нѐ пријавува, ние се смеевме како без мозок..
Мислам и без мозок сме биле дефинитивно.

6. Првиот ден од средно го почнав со дупната брада. Дента претходно машките кои ми беа тогаш друштво ме сскаа да опцујам еден, и ја го опцув, стана ми ја залепи една, и ја на него, пак он мене. И ја да го удрам ми ја фати левата рака и ме сврте као со грб да сум му. И ја шо да праам рацете фатени, тогаш ни 50 кг немав, и ај со едната нога ќе го рогнам по јајца и ќе ме пушти, и дига Маче нога назад, кога ми ја фати ногата со неговите, кога летнав напред на фаца, ренде целата.
Први септември отидов со дупки на фацата.

Имам уште дешавки, овие први ми текнаа.

Последно уредено:
Ja iskockav cela zashteda na trki so kuchinja, pa posle sobirav semki od dzendzeri/kajsii da gi prodadam za da imam nekoj denar vo dzeb za izleguvanje :cool: :pos:

Mada, 20 godini podocna, ne izgleda taka glupavo. Za eftini pari si ja nauchiv lekcijata so komarot, sporedeno so lugjeto koi sega ja uchat, i gubat mnogu povekje od tinejdzerski dzeparak.

Мал бев, второ-трето одделение така нешто, Нова Година славам со моите кај едни пријатели. Дете ко дете, се радува на петарди, земам две петарди одеднаш, ги држам една до друга и сакам да ги запалам наеднаш. Едната се пали, другата не, јас незапалената ја фрлам, а другата во раце ми останува и затнувам уши со рацете за да не ми е многу гласно и кога ми рокна петардата во раце....Ај цела рака што ми беше разнесена и со пликови, ама можев тотално да оглувам. Среќа не ја имав дланката на уво ставено него со делот од подлактицата го имав покриено увото, иначе можеше и да го јадам стапот.

Мал бев, второ-трето одделение така нешто, Нова Година славам со моите кај едни пријатели. Дете ко дете, се радува на петарди, земам две петарди одеднаш, ги држам една до друга и сакам да ги запалам наеднаш. Едната се пали, другата не, јас незапалената ја фрлам, а другата во раце ми останува и затнувам уши со рацете за да не ми е многу гласно и кога ми рокна петардата во раце....Ај цела рака што ми беше разнесена и со пликови, ама можев тотално да оглувам. Среќа не ја имав дланката на уво ставено него со делот од подлактицата го имав покриено увото, иначе можеше и да го јадам стапот.
Илустрирано
IMG_20250803_113309.jpg

IMG_20250803_113209.jpg

- Вртев по тие квизовите на ТВ што ги имаше, да го познаам зборот. Не знаев дека и без да ти дигнат влечело пари. Уште се сеќавам на зборот - Тегла :facepalm: . Си доаѓа татко ми од работа и вика “Кој вртел по квизови? Добил награда”. Ја као од пушка, горд, “Јас, јас”. Пааааууу 5690 денари сметка за телефон.

- Се возев со точак по црн пат, и за прв пат решив да ставам заштита на глава т.е пластичен шлем од тие што беа за малите моторчиња детските. Се спуштам по удолнина, не можам да закочам поради сувиот пат и камењата, ударам во жица, летам од точак и правам салто. Паднав директно на глава, вертикално. Шлемот се расцепи на пола, на мене не ми беше ништо. Ова е една од тие ситуации кај што се замислуваш дали некој те чува и што ме натера баш тогаш да го ставам шлемот.

- Пак случка со точак. Одиме на излет со другари, јас со точак едниот другар со апн моторче. За да можам да бидам во тек со неговата брзина решаваме да го врземе мојот точак за неговиот мотор и он да ме влече. :facepalm::facepalm::facepalm:. Се океј, летаме (подоцна и буквално). Стигаме до една ливада во која требаше направам клучен избор бидејќи другарот со моторот фати лево, а јас задоцнив со изборот и со точакот идев десно. Како што кажав, двете “превозни средства” беа поврзани со јаже кое беше оптегнато на двете страни, меѓу кои се најде дрво. Летав. Тоа е.

Како тинејџер немам некои сериозни глупости. Од последно време нешто што ми иде вака на прва е кога пред некој месец почнав нова работа. Понеделник почнувам а саботата пред тоа организираат забава, јас иако сеуште не сум дел од тимот, ме канат и мене. Одам јас, се нормално, додека не почнавме да пиеме. Значи јас на оваа забава ги знам двајцата шефови со кои ми беше интервјуто, никој друг од новите колеги. Пиеме лека полека, јас ударам бело вино. По едно време доаѓаат и афтершокови. Пиење јако, за да последните 2-3 саати не ги помнам. Ора, танци, флиртувања, ништо не помнам. Дури не знам ни како си отидов дома. До ден денес ме заебаваат, кога и да стане збор за тоа. Прекрасно деби. Одличен прв работен ден.

Добар си и ти!
Ти бар мал си бил и од малите петарди биле, јас бев средно, а и петардата беше дупло поголема од обичните.

Realno stvarno ne mi e jasno kako sum uste ziv :cautious:. Od kvalitetnite gluposti so gi imam napraveno ( pijanstva, zenski, tepacki, petardi vozenje i sto li uste ne ) bi ja izdvoil sluckata koga si go zaboraviv klucot pa so cel um vleguvav preku djamot od vlezot , niz balkun doma. Inaku cisto informativno ne ziveevme na prizemje :toe:.
Izgleda praksa mi bese so taa godina od stvarno ne znam koja pricina pocnavme da igrame brkajnca ili sto li bese na vrvot na zgradat ( kaj so se antenite i kade nemase zastiten zid ) oti verojatno dolu pred zgrada ne ne berese. Mislam i vo druga tema imav spomnato, na moite zivotot im go imam prodolzeno so samoto toa sto za pola od glupostite ne ni znaeja deka gi imam napraveno.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Фрлавме петарди пред школо кај едни девојчиња за да привлечеме пажња како морони и се случи една петарда да залета до една кола кај што излегуваше една фуфица, уште на времето МИЛФАРА класична и ме виде мене кај фрлам а залутаната петарда НЕ БЕШЕ МОЈА и трчаше по мене да ме тепа. Кај ќе бегам, се набив у еден ќош пошто бев очигледно глупо дете и тогаш првпат јадев женски ќотек со штикла у газ напикана што уште ме држи срамот.

Бевме на одмор во Албанија, во Валона. Имаше една вила на Енвер Хоџа напуштена со скокалници во море на различни висини. Јас бев таму со татко ми а мајка ми беше на душек долу во море за да не гледа. Нема врска тоа, скокав што скокав прво од 2, 3 метри, па 5, па 8 додека не дојдов до кај 15 метри или не знам колку беше ама беше прилично високо. Кога се качивме со татко ми таму пошто и он исто со дупка во глава како мене, мене страв ми беше да скокам и му реков, не рипам ја, страв ми е. Овој се изнервира и ми рече „ти пичка си да не рипнеш?“ и тоа толку ме погоди што за да му се докажам рипнав како дебил и у паѓање се исправив ДАСКА и пошто беше голема висина како паднав во море, се онесвестив, цела драма излезе од моментот. :facepalm:

Во основно бајги глупости сме правеле, таков ми беше класот, багабонти.Ама за нај глупост ќе одвојам две.

Првата, со дел од класот решивме да изиграваме терористи и да ги извадиме од памет децата од прво оделение. Направивме димна бомба од пинг понг топче, како се правеше не ми текнува. Од кабинетот по физика собравме некоја направа, демек темпирана бомба беше. Земавме, играчки пиштоли, ставивме фантомки на глава и им влеговме насилно. Фрламе димната, влегувме внатре, поставуваме бомбата и се закануваме со пиштолите. Кога почнаа да пискаат и да бегаат децата, хаос.
Не впишаа во дневник како забелешка, кур не болеше. Секој ден имавме такви, џабе ги пишуваа.

Втората, по хемија ми ставаат двојка, јас нервозен , стварно не беше за двојка, плус сите петки тоа двојка, како така. Зимање столчето на сред час и лупање од табла. Автоматски двојката стана кец :pos: , плус во забелешка.
Следен час по тоа е Историја, читање наставникот забелешката. Стани, станувам. Кога ми ја вперна една пред сите, ѕвезди броеви.

А да, имам украдено тоалет папир. Ми викаат другарите ај ние ќе ја занимаваме ти оди собери нешто. Тоалет хартијата седеше надвор прва и тоа собрав, ме утепаа од заебанција после тоа.
Автоматски споено мислење:

Еј ќе заборавев, ставив кофа со вода над врата за кога ќе влезе наставничката по Македонски да и падне врз глава. Ама она отвори и застана, па кофата падна пред нејзе. Нормално забелешка.

Уште нешо ми текна.
Не беше еднократна глупост, траеше со месеци. Имав периоди не ми се јадеше дома тоа што правеа, а јадев у соба. Тогаш живеевме во куќа, и сегде дворови нели. И ја пошо не можам да кажам дека неќам да јадам, си го фрлав јадењето кај комшиите у двор, а сендвичите ги штекав под кревет.

И тоа си траеше со месеци добро ми идеше сѐ дур еден ден мајка ми не фатила да чисто додека сум во школо. И доаѓам ја дома, наредени мувлосани сендвичи, Господ знае од кога, се разбравме зашо го праам тоа, нема да се повтори.
Ја со јадењето низ прозор си продужив.
И доаѓа еден ден комшиката шо живее у дворот, и буквално само ѝ рече на мајка ми: Ако ***** не преќине да ми фрла јадење у двор ќе ми никнат пиперки и други зеленчуци. Мајка ми се пресече мислам. Ѝ се извини на жената, сфати шо сум праела. Кога влезе дома, дур ја бараше крпата ја шпринт од прозор врата надоле кај баба и дедо да се кријам, ама ме докачи на секунда. Татко ми кога дојде ме испеа убаво. Се договоривме дека треба да кажам нешо ако не ми се јаде и дека треба и да почнам да јадам нови работи..
Ама детиште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom