Wolt Македонија

Член од
16 мај 2016
Мислења
485
Поени од реакции
657
Па нормално кога даваат 40% и бесплатна достава. Пробуваат да ги утепаат другиве и да дадат до знаење на луѓето дека има нова достава.
Следниот месец ќе се види реалната слика, нема да такви попусти, ќе се намали побарувачката, а многу шофери. После пак ќе се враќаат во корпа кога ќе видат дека нема да има леб за сите.

Кликни јади се готови веќе, може слободно катанец да стават.
Корпа ќе издржи, само мора да качат на тоа колку зима доставувачот. Реално мизерни се а ја покачија доставата.
Плус има неколку места што ги има само во Корпа и обратно. Затоа ќе има колач и за двата играчи.
Kremisimo на пример се „само на корпа“
1744746089223.png
тоа што го има на wolt а нивната фирма близнак со исто име
1744746135891.png

Незнам какви им се договорите, ама на прв поглед ми изгледа дека има простор за префрлање низ апликации без некои големи последици за локалот.

Член од
5 мај 2016
Мислења
237
Поени од реакции
205
Искуство со Волт:
Доставувачот на 2км од мене, ја подигнува нарачката и ми се јавува да излезам надвор зошто му било многу лошо му се вртело...
Му кажав да ли да ти викнам брза помош и зошто се нафатил да работи ако му се лоши...
Наутро во 10 часот се случува ова.
Како посран дојде до врата, зошто не платил паркинг ќе му ја дигнеле колата...

Член од
5 мај 2016
Мислења
237
Поени од реакции
205
Замислете жена со дете во градинка работи достава сигурно како втора работа за да преживее да обезбеди за детето колку толку подобар живот и овде правите планови како да ја наместите и тоа што го нашла да го изгуби. Наместо да кажете браво за жената што се помачила да ја наградите за пожртвуваноста вие сакате да ја наместите.
Голем кур ако каснело 10 15 минути ништо нема да ви смени а на некој животот му зависи од тие пари. И да на некој што секој денар му е важен нормално дека нема на секоја достава паркинг да плаќа. Немате грам емпатија и не сте центар на светот.

СРАМОТА СТЕ!
Можеби нема ни дете, повеќето измислуваат приказни. Еден доставувач дури ми се јави снемал плин, да ставел па ќе дојдел... Ова е поголема срамота и шуто и рогато земале да работат за волт.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.941
Поени од реакции
43.931
Замислете жена со дете во градинка работи достава сигурно како втора работа за да преживее да обезбеди за детето колку толку подобар живот и овде правите планови како да ја наместите и тоа што го нашла да го изгуби. Наместо да кажете браво за жената што се помачила да ја наградите за пожртвуваноста вие сакате да ја наместите.
Голем кур ако каснело 10 15 минути ништо нема да ви смени а на некој животот му зависи од тие пари. И да на некој што секој денар му е важен нормално дека нема на секоја достава паркинг да плаќа. Немате грам емпатија и не сте центар на светот.

СРАМОТА СТЕ!
не е до тоа него е до професионалност. Пример еве и поштариве, те бара и не си дома. После ти мора да го бркаш по кафани каде што лежи цел ден за да ти даде тоа што имаш. Па дури и навреден се осеќа што го замараш. Или ти вика не можам да те најдам излези чекај ме на партизанска. Ова е ист тип на понашање, сељачизам и непрофесионалност.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.316
Поени од реакции
118.492

СРАМОТА СТЕ!
Ааааа епа добро, утре кога ќе дојдеш кај мене на работа во продавница, ако чекаш саат време за да платиш на каса пошо јас сум отишол на сред работа да си ставам бензин во колата немој да пцуеш, ок? Пошо јбг деца имам дома и гледам како да ги прехранам и однесам каде што треба.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
54
Поени од реакции
184
Што очекувате од Wolt?

Да доѓаат дипломирани ит инженери и да ви зборат нежно и културно? Абе апликацијата нема никаков ветинг секој може да влезе.

Ќе пробаат сите да нагазат периодов добра паричка се праи. Драми праите од волт сеа возат нашиве за 6 месеца ќе возат непалци/пакистанци и индијци

Член од
15 јануари 2020
Мислења
981
Поени од реакции
3.233
Ааааа епа добро, утре кога ќе дојдеш кај мене на работа во продавница, ако чекаш саат време за да платиш на каса пошо јас сум отишол на сред работа да си ставам бензин во колата немој да пцуеш, ок? Пошо јбг деца имам дома и гледам како да ги прехранам и однесам каде што треба.
Или клиент во банка да чека 45 минути бидејќи колега/колешка отишол да го земе детето од градинка.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.766
Поени од реакции
60.058
Го земаш детето па после резервираш нарачка за достава. Ако ти си зафатена тој период, оставаш на друг доставувач. Едноставно е.

Член од
31 мај 2019
Мислења
436
Поени од реакции
1.350
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.914
Поени од реакции
4.957
Еве нека се овие 11-14к outliers и максимуми, ама да имаат просек 5к дневно 100ката за месец е реално надминлива особено што во Волт можеш да работиш ако сакаш и преку викенд кога нарачките се најверојатно зголемени.

Друго техничко прашање, дали доставувачите имаат здравствено/пензиско осигурување или е чисто pay per delivery бруто исплата без придонеси/даноци?
11,11% danok na dohod i 7% za firmata
Автоматски споено мислење:

Или клиент во банка да чека 45 минути бидејќи колега/колешка отишол да го земе детето од градинка.
Ima i druga rabota, mosebi ne e povrzana kako vo tvojot slucaj, megjutoa nekogas samata aplikacija ti dava 2-3 naracki u isto vreme da nosis.. Vlagas u molovite i ne mozes da izlezes dok ne gi zemes primer 1 naracka od burger king 1 od donercu 1 od star ocean.. I normalno kurirot ke kasni kaj tij 3tiot sto nosi, ne e on kriv..

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
585
Поени од реакции
1.098
Poracav od kliknijadi //poradi odreden restoran// izgleda tocno, Wolt ,,gi sobra dostavuvacite,,.
Screenshot_20250417-210334_Chrome.jpg

Ps deteto sepak stigna na vreme, bez docnenje.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.265
Поени од реакции
2.445
Вакви пораки коа нарачувам од работа се појавуваат секогаш без исклучок. Во работен ден после 10-11 се разбира дека има преголем број нарачки секогаш доцни.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
585
Поени од реакции
1.098
Вакви пораки излагаа и пред волт да биде активен.
Вакви пораки коа нарачувам од работа се појавуваат секогаш без исклучок. Во работен ден после 10-11 се разбира дека има преголем број нарачки секогаш доцни.
Prijateli, sosema druga mi bese poentata, mozebi ne dovolno jasno se izraziv vcera.

Jas hrana preku kliknijadi i korpa, sega i preku wolt poracuvam godini nanazad, koga sum na rabota, ponekogas i doma. Vcera dezuren, mi se jadese hrana od odreden restoran i poracav preku kliknijadi.

Poentata koja mi bese, deka konkretno kliknijadi so drasricno namalen broj na dostavuvaci, sepak vremeno mi ja isporacaa dostavata. Korpa ja imaat kaceno cenata na dostava za razlika od porano, no seuste se vremeno tocni so dostavata.

Wolt zabegaa so docnenje izminative denovi. Ke ja vidime i nivnata cena za dostava koga narodot ke se izduva.
Moe mislenje e deka Wolt nema da gi urne kliknijadi i korpa. Ke ima dobra konkurencija, ke se brkaat koj popovolni ponudi da dade, no nikoj nema da propadne. Toa ,,brkanje,, za site nas ke bide pozitivno, ubavo e koga konkurencijata e prosirena. Moe mislenje.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.325
Поени од реакции
6.415
Prijateli, sosema druga mi bese poentata, mozebi ne dovolno jasno se izraziv vcera.

Jas hrana preku kliknijadi i korpa, sega i preku wolt poracuvam godini nanazad, koga sum na rabota, ponekogas i doma. Vcera dezuren, mi se jadese hrana od odreden restoran i poracav preku kliknijadi.

Poentata koja mi bese, deka konkretno kliknijadi so drasricno namalen broj na dostavuvaci, sepak vremeno mi ja isporacaa dostavata. Korpa ja imaat kaceno cenata na dostava za razlika od porano, no seuste se vremeno tocni so dostavata.

Wolt zabegaa so docnenje izminative denovi. Ke ja vidime i nivnata cena za dostava koga narodot ke se izduva.
Moe mislenje e deka Wolt nema da gi urne kliknijadi i korpa. Ke ima dobra konkurencija, ke se brkaat koj popovolni ponudi da dade, no nikoj nema da propadne. Toa ,,brkanje,, za site nas ke bide pozitivno, ubavo e koga konkurencijata e prosirena. Moe mislenje.
За разлика од Хрватска во Македонија малку повеќе време ќе потроши додека ги исфрли комплетно од пазарот и Кликни јади и Корпа иако нема да бира средства и тие доставувачи што останаа таму да ги донесе бидејки целта му е да воспостави МОНОПОЛ во Скопје и да почне експресно да ги враќа загубените пари преку намалување на плати и зголемување на достава кои сега на големо ги фрла на доставувачи избегани од Кликни јади и Корпа.

Kajgana Shop

На врв Bottom