Wolt Македонија

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.508
Поени од реакции
4.764
Не можам да покажам, ама можам да кажам - еден курир минатата недела ми ја покажа неговата заработка тој ден: над 9 000 денари имаше. Дневница 9 000, ако работи само 22 дена во месецот, тоа се преку 3 000 евра заработка!
А ако работи три смени на ден, ќе има околу 9000 евра заработка, што е повеќе од било кој доктор во Германија.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
841
Поени од реакции
1.550
Не можам да покажам, ама можам да кажам - еден курир минатата недела ми ја покажа неговата заработка тој ден: над 9 000 денари имаше. Дневница 9 000, ако работи само 22 дена во месецот, тоа се преку 3 000 евра заработка!
Од програмирање сите ќе се пребацат на точкарење за Wolt.

Член од
30 август 2024
Мислења
322
Поени од реакции
1.373
Еве ви од пријатели што возат.

Ваљда нема да имаат вакви заработки цел живот ама реално имаат доста големи, сеа за сеа.
viber_image_2025-04-14_11-50-01-466.jpg viber_image_2025-04-14_11-51-44-794.jpg

пс: овој првиот со црна позадина е помалце од 5 саати активност. Вториов е работно време 8 саати.

Не ми е да се убедувам, не ни работам таму ниту имам нешто од нив. А глеам и на некои не им е верно. Ни ја не верував, ми изглеаше како пување само ама очигледно е дека имаат премногу нарачки Волт, посебно месецов поради тие промоциите и бесплатна достава.
(Ги затемнив нарачките, да не испадне да имаат проблем операторите што споделуваат заработка)

Последно уредено:
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.429
Поени од реакции
5.673
1000004087.png

Нешто не ми го дава старите слики на Вибер, цело време прават по 200 евра дневно. Рекордот мислам е 14 илјади.

Член од
30 август 2024
Мислења
322
Поени од реакции
1.373
Нешто не ми го дава старите слики на Вибер, цело време прават по 200 евра дневно. Рекордот мислам е 14 илјади.
Ете, да не испадне измислувам, глеам нешто цинични се погоре.
И мене ми кажа пријателов, рекод било на некој од Карпош 14к за 1 ден.

Како и да е, работете и лапајте ги парите додека е бум и додека има волкав поврат. Не може (т.е не би требало) да трае ова вечност. Ќе им се смени бизнис моделот или нарачките ќе се намалат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.574
Поени од реакции
38.842
Не бе, оставете ги, нека се смејат паматњаковиќиве на форумов. Цел живот "тате носи - мама меси", затоа живеат со максимата "не бе, ја за толку пари не работам". Од лажица потешко немаат дигнато, затоа се е тешко за нив. :pos:

Член од
15 јануари 2020
Мислења
963
Поени од реакции
3.178
Еве нека се овие 11-14к outliers и максимуми, ама да имаат просек 5к дневно 100ката за месец е реално надминлива особено што во Волт можеш да работиш ако сакаш и преку викенд кога нарачките се најверојатно зголемени.

Друго техничко прашање, дали доставувачите имаат здравствено/пензиско осигурување или е чисто pay per delivery бруто исплата без придонеси/даноци?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.574
Поени од реакции
38.842
Друго техничко прашање, дали доставувачите имаат здравствено/пензиско осигурување или е чисто pay per delivery бруто исплата?
Во Кликни јади има пријавени доставувачи, со сите платени придонеси. Во Корпа и Волт мислам дека сите се со договор на дело, ама не сум 100% сигурен, може грешам.

Член од
30 август 2024
Мислења
322
Поени од реакции
1.373
Еве нека се овие 11-14к outliers и максимуми, ама да имаат просек 5к дневно 100ката за месец е реално надминлива особено што во Волт можеш да работиш ако сакаш и преку викенд кога нарачките се најверојатно зголемени.

Друго техничко прашање, дали доставувачите имаат здравствено/пензиско осигурување или е чисто pay per delivery бруто исплата без придонеси/даноци?
Немаат. Ова им е на повеќето секундарна работа, како 2ра опција/side job.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
963
Поени од реакции
3.178
Во Кликни јади има пријавени доставувачи, со сите платени придонеси. Во Корпа и Волт мислам дека сите се со договор на дело, ама не сум 100% сигурен, може грешам.
Тоа е топ реално за втора работа 3-4 саати после 19.00 кога би требало фрекфенцијата на нарачки да е реално поголема. И 2к да капнат за тие саати е супер.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
841
Поени од реакции
1.550
Не бе, оставете ги, нека се смејат паматњаковиќиве на форумов. Цел живот "тате носи - мама меси", затоа живеат со максимата "не бе, ја за толку пари не работам". Од лажица потешко немаат дигнато, затоа се е тешко за нив. :pos:
Златко, Хуморот дома е?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.574
Поени од реакции
38.842
Златко, Хуморот дома е?
Кој хумор? Пишувам дека човек што лично го знам имаше 9000 денари дневна заработка, ми ставаат хехенце. Што треба тоа да значи, дека 9000 дневно се смешни пари, дека лажам (а одоздола скриншоти со доказ за уште поголема заработка), или "не бе, ја за тие пари точак не возам" (а никој не рече дека возат точак)? Ете, овој хумор јас не го разбирам, овој дома не е. ;)

Член од
6 ноември 2024
Мислења
841
Поени од реакции
1.550
Кој хумор? Пишувам дека човек што лично го знам имаше 9000 денари дневна заработка, ми ставаат хехенце. Што треба тоа да значи, дека 9000 дневно се смешни пари, дека лажам (а одоздола скриншоти со доказ за уште поголема заработка), или "не бе, ја за тие пари точак не возам" (а никој не рече дека возат точак)? Ете, овој хумор јас не го разбирам, овој дома не е. ;)
Златен, реакциите ич да не ти го мрдаат. Гледаш, јас пецнав, Дани продолжи. Сите хепи.
Why so serious?

Kajgana Shop

На врв Bottom