NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    56
Член од
28 март 2025
Мислења
81
Поени од реакции
177
Bas mi e krivo protiv Edwards prva runda.
Maliot e brutalen igrac, mene mi e eden od omilenite.
Ne sakam da go ispadneme no ke mora.

Klipersi ke gi tepaat na Denver.

Na istokot Boston all the way.

Член од
28 март 2025
Мислења
81
Поени од реакции
177
Само по поени СГА е подобар од Јокиќ, а и бројките покажуваат дека сам го одведе тимот до четвртата позиција на западот.

Da ne bea tolku mnogu razlika vo pobedi, Jokic ke bese MVP easy money.
18 pobedi razlika se posilen argument, od skokot i asistencijata na Jokic.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.210
Поени од реакции
76.008
Маестрален финиш на сезоната на Клиперси, со 17-3 во последните 20 утакмици.
Изгубија во некои утакмици кога Каваи одмораше на бек ту бек.
И покрај се', пак добија претежок противник. Ептен ги чинеше огромниот пад во формата, после ол старот и повредата на Пауел. Секоја година се тиња после ол стар утакмицата, прават тејдови и сите утакмици ги губат.

Интересно е што НБА не се согласија да им ја одложат утакмицата со Денвер кога беа пожарите во Лос Анџелес, иако Каваи отиде да биде со фамилијата и не играше неколку утакмици. Една вечер потоа им ја одложија утакмицата на Лејкерс од истите причини :D
Да го добиеа Денвер тогаш, ќе беа подобри во меѓусебен дуел, а и секако ќе завршеа пред нив.
Клиперс, заедно со Атланта и Хјустон имаа највеќе бек ту бек натпревари (17). Лејкерс пример имаа 14 бек ту бек годинава...

Член од
28 март 2025
Мислења
81
Поени од реакции
177
Prajmot na Luka e vo pocetna faza.
Od narednata sezona ke e vo pikot na karierata, ke ja igra najdobrata kosarka, poso neli, prajmot na igracive im e od 26 do 31-32 godini.
Naredni 5-6 sezoni ke ja terorizira ligata.
Jokic uste edna maks dve sezoni na ova nivo, posle toa ke opadne.
Nema da osvoi nisto povekje, ni titula ni MVP regular. Od narednata sezona nagradata MVP regular e rezervirana za Luka.
Zhalam za fanot koj od Luka prejde na Jokic.

Luka Dončić is the NBA’s new top jersey-seller … and the first player not named Stephen Curry or LeBron James to sell the NBA’s most jerseys in a season since 2012-13.
IMG_20250414_190820_365.jpg

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.550
Поени од реакции
17.975
Se vrati vistina se vrat :pos:po 100 pat.Stvarno ne mi e jasno zosto izigravas forumski sut.porano bese kolku tolku interesen sea muabetive ti se vrta u krug ko muabet pred koperacija.Namali malku za tvoe dobro ti zboram

Kajgana Shop

На врв Bottom