Мене и приказната на Манев за тоа како бил киднапиран Панче, некако не ми штима. Отишле пред куќата на Панче наутро во 5 часот и до 7,45 чекале да излезе. Кога не излегол, Боре му тропнал на вратата а потоа го турнал а Манев и Палчо влегле и сите под маски го врзале и го однеле во Цитроенот, Палчо го стартувал Цитроенот и заминале.... Па се прашувам, во која вукојебина живеел тој Панче па во 8 часот наутро шупциве го киднапирале а ниту еден сосед не вишол ништо...? Ако има на форумов некој од Велес што знае каде живеел Панче, баш ме интересира да ни опише во какво соседство му бил домот, има ли куќи околу неговата ..?
Koga ima sudenje se zima vo predvid i prirodata na liceto.
Kako nie so Palco go napraivme sociopat, psihopat, i sve. Oni imaat pravo i za Aleksandar i za mene i za bilo koj.
Ne im skratija na gomnana od Smilkovsko 2 god deka bile premladi? Ne pamtite?
Sve se glea
Dali bil osuduvan, dali rabotel, kaj rabotel, so rabotel, dali prethodno bil vo konflikt so zakonot. Dali ima poroci, ako da kakvi.
Тресеш зелени...
Тоа што го зборуваш нема врска со "крив е или не е крив" , што е работа на докажување на обвинител.
Доколку Обвинителството докаже и е осуден како крив, САМО тогаш судот гледа олеснителни или отежнувачки околности (тоа што спомнуваш) и носи поголема или помала казна...
Автоматски споено мислење:
Инаку, од купот глупави прашања со кои обвинителството "ја докажува" вмешаноста на таткото, ова ми е врв...
Тресеш зелени...
Тоа што го зборуваш нема врска со "крив е или не е крив" , што е работа на докажување на обвинител.
Доколку Обвинителството докаже и е осуден како крив, САМО тогаш судот гледа олеснителни или отежнувачки околности (тоа што спомнуваш) и носи поголема или помала казна...
Автоматски споено мислење:
Инаку, од купот глупави прашања со кои обвинителството "ја докажува" вмешаноста на таткото, ова ми е врв... Прегледај го приврзокот 448552
Druze.
Kaj pisav za kriv ili ne kriv? Pisav SE ZEMA VO PREDVID LICNOSTA. Znaci kakov covek e. Ne e isto dedoto so lezi so ukrade kebapi i ne znam Stekli poso kaj niv koga ke se pravi PROCENKA NA LICNOSTA, ke imas dedo so ukral od glad i nemastija,i covek so za 40 god bil 3-4 kolku tamu pati u zatvor. I da treba eve ti da si porota ili da amnestiras, kogo ke amnestiras be druze?
Ne postuvam heroin i toocka. Ni sega ni pred 30 god, ni na vena, ni u nos. Najgolemo gjubre. Ako nekoj ne se ceni tolku sebesi i go vnese toa u sebe. Nema ja so da go postuvam. Eden od maalo lici na ziv mrtovec. Me ima napadnato heroindzija i imam traumi od niv ne znam kako poiskreno da kazam. Toa niv sto gi faka za doza, mene na 18 god mozese da me kosta zivot. Za eden hit negov.
Nema opravduvanje kaj mene. Koga ke go vrati nekoj vremeto nazad da ne se desese toa, moze ke gi zalam narkomanite.
Ama oni go teretat
jas zboram deka opsto i normalno e da se zdme vo predvid licnosta.
Ne e isto be da ti doe nekoja zena, zenana primer maz i so ja tepase go utepa. I da doe pedofil. Na zenata raka ke i dadam, drugiot ke go prekrsam. Mora da se naprai profil. Zatoa bar mene mi vikale deka nekoi raboti od mladosta ke se odrazat na starost.
Zaso baraat dokaz za neosuduvanost? Toa ne vi smeta?
zaso rabotodavecot da ne znae deka Macka12345 nemala nikogas problem so zakonot, ili da ne doznae ako ba vo zatvor za kradenje, perenje pari. Abe kamen vise ne doveruvam na nekoj bez da go isceslam, ne pa neso drugo vo drzavava.
Мене не ми е никаков проблем адвокатот, тој си ја работи работата. Секој обвинет има право на адвокат. Ако обвинителството си ја заврши работата професионално, 100 адвокати не помагаат. На адвокатот му е јасно како ќе заврши случајот, знае дека е неодбранливо, малку ќе драми во јавност, па ќе си наплати што се договориле и тоа е тоа. Ако не е тој, ќе биде некој друг (тој е веќе некој друг затоа што еден веќе се откажа) така да нема потреба за засекираност тука. Да мислеше адвокатот дека ова може да се одбрани, секако немаше да му дозволи на психото да пљампа таму и да поставува 90 безвезни прашања. Јасно му е се нему
Уште сум на мислење дека за да го осудат Палчо мора да го осудат и Александар. Неможе Палчо да добие пресуда за убиство/киднапирање од користољубие а таткото да го пуштат слободен кога се врзани двајцата во обвинението за тоа дејство.
Ајде Гоце кај Васецот на исповед, и тоа го дочека државичево.
Друже. Не разбираш. Друже...
Не се зема во предвид личноста. Се земаат докази.
Ако не е крив за учество во убиство, нема врска каква личност е. Нема врска дали бил бивш наркоман , имал 2-ки во средно, или сл... Работа на Обвинителството се докази. (Тоа е во оваа фаза.)
Само ако Обвинителството обезбеди докази и докаже дека е крив, тогаш Судот може да разгледува "личност " па да формира повисока или пониска казна (не стигнал процесот уште во таа фаза).
Друже. Не разбираш. Друже...
Не се зема во предвид личноста. Се земаат докази.
Ако не е крив за учество во убиство, нема врска каква личност е. Нема врска дали бил бивш наркоман , имал 2-ки во средно, или сл... Работа на Обвинителството се докази. (Тоа е во оваа фаза.)
Само ако Обвинителството обезбеди докази и докаже дека е крив, тогаш Судот може да разгледува "личност " па да формира повисока или пониска казна (не стигнал процесот уште во таа фаза).
Druze.
Kaj pisav za kriv ili ne kriv? Pisav SE ZEMA VO PREDVID LICNOSTA. Znaci kakov covek e. Ne e isto dedoto so lezi so ukrade kebapi i ne znam Stekli poso kaj niv koga ke se pravi PROCENKA NA LICNOSTA, ke imas dedo so ukral od glad i nemastija,i covek so za 40 god bil 3-4 kolku tamu pati u zatvor. I da treba eve ti da si porota ili da amnestiras, kogo ke amnestiras be druze?
Ne postuvam heroin i toocka. Ni sega ni pred 30 god, ni na vena, ni u nos. Najgolemo gjubre. Ako nekoj ne se ceni tolku sebesi i go vnese toa u sebe. Nema ja so da go postuvam. Eden od maalo lici na ziv mrtovec. Me ima napadnato heroindzija i imam traumi od niv ne znam kako poiskreno da kazam. Toa niv sto gi faka za doza, mene na 18 god mozese da me kosta zivot. Za eden hit negov.
Nema opravduvanje kaj mene. Koga ke go vrati nekoj vremeto nazad da ne se desese toa, moze ke gi zalam narkomanite.
Ama oni go teretat
jas zboram deka opsto i normalno e da se zdme vo predvid licnosta.
Ne e isto be da ti doe nekoja zena, zenana primer maz i so ja tepase go utepa. I da doe pedofil. Na zenata raka ke i dadam, drugiot ke go prekrsam. Mora da se naprai profil. Zatoa bar mene mi vikale deka nekoi raboti od mladosta ke se odrazat na starost.
Zaso baraat dokaz za neosuduvanost? Toa ne vi smeta?
zaso rabotodavecot da ne znae deka Macka12345 nemala nikogas problem so zakonot, ili da ne doznae ako ba vo zatvor za kradenje, perenje pari. Abe kamen vise ne doveruvam na nekoj bez da go isceslam, ne pa neso drugo vo drzavava.
Има работи кои се земаат како олеснителни околности и има работи кои се отежнителни околности. И не идат баш како што ги кажуваш. Малку е поширока таа тема, но еве во конкретниов случај тоа што обвинителката го прашуваше таткото не се ниту олеснителни ниту отежнителни околности, тоа се работи кои немаат врска со случајот. Еве, што за тебе би значело тоа дали таткото бил единичар или бил одличен ученик? Што во конкретниот случај ке биде плус или минус дали некогаш бил или не бил наркоман? Што е олеснителни за Палчо ако еве бил одличен ученик и никогаш не се дрогирал? И еве да ти кажам дека постои рехабилитација и бришење на осудата од казнената евиденција, па после определено време секој кој направил кривично дело може да си извади потврда дека не е осудуван така што тие што сметаат дека тој папир е доказ за тоа со кого си имаат работа, гадно се лажат.
Има работи кои се земаат како олеснителни околности и има работи кои се отежнителни околности. И не идат баш како што ги кажуваш. Малку е поширока таа тема, но еве во конкретниов случај тоа што обвинителката го прашуваше таткото не се ниту олеснителни ниту отежнителни околности, тоа се работи кои немаат врска со случајот. Еве, што за тебе би значело тоа дали таткото бил единичар или бил одличен ученик? Што во конкретниот случај ке биде плус или минус дали некогаш бил или не бил наркоман? Што е олеснителни за Палчо ако еве бил одличен ученик и никогаш не се дрогирал? И еве да ти кажам дека постои рехабилитација и бришење на осудата од казнената евиденција, па после определено време секој кој направил кривично дело може да си извади потврда дека не е осудуван така што тие што сметаат дека тој папир е доказ за тоа со кого си имаат работа, гадно се лажат.
Vi staviv skrin od zakon. Ne vikam jas taka. Zakonot koj so mi go zborite vika da se zeme u predvid poranesniot zivot.
ti kazav, ja licno, da bidam da go pomiluvam dedoto so ukral od glad, nekoj so ubil od samoodbrana, ili nekoj so tepa i krade za kocka i heroin, ili siluva deca. Ke gi pomiluvam prvite. Sekako deka ziam u predvid raboti.
I kazav zaso iam averzija prema narkomani i nema da se smeni toa
А-ха, женско си...
Ајде тогаш уште еднаш - прочитај што сум пишал, па прочитај го насловот на тоа што ти постираш. Одмерување на казна. (значи, откако ќе се докаже дека е крив)
Мене и приказната на Манев за тоа како бил киднапиран Панче, некако не ми штима. Отишле пред куќата на Панче наутро во 5 часот и до 7,45 чекале да излезе. Кога не излегол, Боре му тропнал на вратата а потоа го турнал а Манев и Палчо влегле и сите под маски го врзале и го однеле во Цитроенот, Палчо го стартувал Цитроенот и заминале.... Па се прашувам, во која вукојебина живеел тој Панче па во 8 часот наутро шупциве го киднапирале а ниту еден сосед не вишол ништо...? Ако има на форумов некој од Велес што знае каде живеел Панче, баш ме интересира да ни опише во какво соседство му бил домот, има ли куќи околу неговата ..?
Населбата каде што живеле Манев и Панче е приградска населба на околу 3 километри од Велес, поголемиот дел од куќите се раздалечени со големи дворови ниви така да нека не те чуди тоа што никој не видел ништо. Еве ти слика од гугл мапс како изгледа населбата
Vi staviv skrin od zakon. Ne vikam jas taka. Zakonot koj so mi go zborite vika da se zeme u predvid poranesniot zivot.
ti kazav, ja licno, da bidam da go pomiluvam dedoto so ukral od glad, nekoj so ubil od samoodbrana, ili nekoj so tepa i krade za kocka i heroin, ili siluva deca. Ke gi pomiluvam prvite. Sekako deka ziam u predvid raboti.
I kazav zaso iam averzija prema narkomani i nema da se smeni toa
Да, точно, при определување на казната се зема во предвид поранешниот живот. Но тоа не се оценките у школо и дали си станувал у автобус на постари..... туку дали претходно си вршел кривични дела и какви тоа дела биле, дали си повратник.... и сето тоа во корелација со конкретното дело.
Мотивот исто може да е отежнителни а може да е и олеснителна околност. Еве нешто се фативме за наркоманите па да ти кажам дека тоа што некој е наркоман, во многу дела судот им го зема како олеснителна околност, како болест... пример многу потешко ке помине обичен крадец од наркоман кој крадел за да дојде до дрога....
Тоа за самоодбрана, нормално, самоодбрана ја исклучува кривичната одговорност, односно не е кривично делото кое е сторено во самоодбрана. Но има пречекорување на самоодбрана кое е казниво но е со олеснителна околност... а има и момент кога самоодбрана се претвора во напад па тогаш не постои самоодбрана...
Многу широка е ова тема за да може да се објасни вака со тапкање по телефонот.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.