THE_CHOSEN_ONE
Поени од реакции
1.323

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

 • А во однос на сопственичкиот колач тоа е релативно на запад тој се движи во просек од 25% до 35%, но како што кажав тоа е релативно не е некоја фиксна цифра, овие бројки може да одат нагоре или надоле, тоа зависи и од тебе како ќе се избориш, при што возможно е инвеститорот да бара да биде плус и дел од менаџмент тимот на претпријатието. Доколку се работи за акционерско друштво имаш и формула за пресметка која се нарекува pre-money valuation која утврдува колкав процент од фирмата ќе поседува инвеститорот изразена во монетарна вредност. Еве ти повеќе околу тоа http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-money_valuation .
  Тие на запад што инвестираат во вакви млади бизниси се викаат Бизнис Ангели или Angel Investors и се организирани во посебни здруженија или асоцијации, ко на пример ова во Британија British Business Investors

  За да отидеш кај таков инвеститор прво треба да имаш асален бизнис план кој треба да вклучува пазарно истражување во индустријата во која планираш да влезеш, после кои се предностите на твојот производ и зошто твојот производ би се продавал, определување на целна купувачка публика на која би и бил понуден тој производ и на крај треба да понудиш одреден временски период потребен за поврат на инвестиција.
  Имам користено само MB и тоа само за плаќање, така да стварно не знам што да ти кажам.. bite the bullet и прежали ги тие ~10% провизија или колку и да се за wire transfer.
  Не знам како да го средиш проблемот.. побарај во профилот опција за препраќање на пораката со кодот. Ако нема, директно контактирај ги Moneybookers и објасни им што е проблемот.
  Како го заклучи тоа?
  Имаш мое име и презиме па да провериш за кој сум и што сум?
  Па и да сум, што е тука погрешно??
  Чоузн, Бранко вчера и официјално кажа дека нема да иде на избори, па ти препорачувам да го видоизмениш твојот потпис.
  Незнам колку би ти требало. Немам ни јас правено страна во флеш цмс, само го имам чепкано оној демо админ панел... Претпоставувам дека за еден ден све ќе завршиш.
  Јас немам иначе би ти дал, а за да најдеш некој од подобрите за кои се плаќа треба да се помачиш по торенти и варез форуми.
  еве ти за старт нешто ма да незнам дали функционира 100% пошто не сум ги пробал и не сум го симнал, линков е од варез форум. Ќе мораш сам да побараш и да видиш кое како ќе ти функционира.

  http://www.filesonic.com/file/511899714/2781.zip --- еве ти демо http://www.flashmint.com/template-demo-2781.html

  Само овој незнам дали овој го има оној moto CMS кој го имаат мислам сите темплејти на темплејт монстер.
  За вежбање најубаво би било да си вежбаш преку админ панелот онлајн за да сфатиш уствари како функционира а кога ќе го добиеш премиум темплејтот ќе го чепкаш дома или ќе го инсталираш на сервер ако имаш.
  И да може овој модел да успее доколку постои одредена стратегија на државата за развивање на малите и средни бизниси како и стимулирање на претпримништвото и нормално доколку постојат доволно заинтересирани претприемачи односно луѓе со квалитетни бизнис идеи во земјата.
  Може да учествува и државата ама не ко сега со 3000 евра, туку поконкретно може да им обезбеди да речеме опрема или простории за кои тие фирми би плаќале многу ниска рента одреден период додека не стекнат свои или во почетниот период би ги користеле бесплатно, би можеле да им помогнат финансиски при инвестирање во фискни (опрема, простории, инфраструктура) или обртни средства (материјали за производство) со давање на многу евтини кредити на одбрани претпријатија и фирми кои би извезувале, кои се да речеме стигнати до одредена фаза во својот бизнис и им се потребни дополнителни средства, би можеле да им помогнат со средства и консултантска помош за исполнување на некои технички европски стандарди, за маркетингот и бизнис стратегијата на претпријатието во странство зошто пред се целта ни е да извезуваме и се така додека претпријатието не застане на свои нозе и не стане потполно оперативно, односно да почне да генерира профити со кои што ќе може само да се одржува и да инвестира во себе.
  Да тој модел што го збориш се вика кооперантство и е доста застапен во Италија и Шпанија. Во такви случаеви компанијата е во сопственост на работниците или вработените во компанијата, а за управувањето потребен си е соодветен менаџмент тим кој ќе биде утврден во зависност од организационата структура на компанијата. Кога компанијата ќе достигне одредена големина и ќе исполни некои услови таа ќе може да премине во акционерско друштво и да се самофинансира или собира потребен паричен капитал по пат на емисии на акции. Тогаш на вработените или работниците нивните парични или било какви други удели ќе им бидат претворени во акции.
 • Вчитување…
 • Вчитување…
 • Вчитување…
На врв Bottom