Recent Content by motherfucker

 1. M

  Speedtest.net (официјална тема)

  Најмеродавен сервер е Франкфурт, таму се наоѓа главната интернет раскрсница во Европа.
 2. M

  Новите пакети DUO Extreme од On.net

  100% погрешно ти е поврзан сплитерот. Провери убаво кај ти влегува линија, каде оди до телефон и до модем.
 3. M

  Македонско огледало за Ubuntu/Kubuntu/Edubuntu/Xubuntu...

  Денес уште пред официјално да биде објавен, се обнови македонското огледало за Ubuntu 8.04 Hardy Heron. Значи репозиторито е за сите горенаведени бунтуа, само за i386 архитектурата. ISO имате за Kubuntu/Ubuntu за i386 и amd64. Ако сакате да го користите само ова огледало (оти е нели во...
 4. M

  Linux партиции во windows

  Ова е со подржка само на ext2. ext2 одамна веќе никој не користи во Линукс, сите се на ext3 или reiserfs.
 5. M

  Македонски mirror за Ubuntu 7.10

  Со мало закаснување, се пушти брз македонски mirror за gutsy И feisty, плус ISO слики од најновите Kubuntu и Ubuntu. Репозиторијата се само за i386 архитектура бидејќи за amd64 немаше место на серверот. Сркајте! http://mirror.on.net.mk/ubuntu
 6. M

  Вилма Трајковска-вмровски кандидат за претседател. Што мислите за овој предлог?

  Каква Вилма, каков Борис. Шо му е на Грујо?! Сите изгледа заборавија шо претседател беше Боро, сите вицови правеа за него, харизма никаква, речник катастрофа, ораторски способности на овчар од струмичко, никаков командант... треба ли уште да набројувам? И сеа загинал у сообраќајка и ќе го...
 7. M

  Добри апсолутно бесплатни програми

  OpenOffice.org бесплатен пандан на MSOffice
 8. M

  OpenOffice.org на македонски

  Сите кои ја сакаат слободата и мајчиниот јазик нека си симнат OpenOffice.org на македонски. После една недела користење ќе заборавите што беше тоа MS Office :-)
 9. M

  Основни Linux команди

  Еве ви линк за подетално упатство на основните команди и нивното користење.
 10. M

  wiki на Лугола

  За сите почетници, а богами и напредни корисници имате wiki на битолската Лугола кое секојдневно се полни со нови статии. Искусните корисници можат да придонесат со свои статии.
 11. M

  Windows vs Linux

  На првото прашање одговорот е ДА, стави :-) На второто прашање која дистрибуција да ставиш еве ти линк за избор http://linux.net.mk/?q=kojlinux Еве ти упатство за инсталација на Мандрива http://linux.net.mk/?q=node/2259 а тука за Слеквер (тој е за малку понапредни корисници)...
 12. M

  Windows vs Linux

  1. Слободен софтвер не е еднакво на бесплатно. Погрешно си разбрал. Free = слобода, а не бесплатно пиво. 2. Со GPL е забрането земање на отворен код, правење измена и издавање како затворен код. Секоја измена на кодот мора да биде објавена исто како отворен код. 3. Ти си напишал програма за...
 13. M

  Windows vs Linux

  Ај уште еден линк за крај, за сите оние на кои не им е важна слободата во користењето на компјутерот. Oвој пат од BBC.
 14. M

  Windows vs Linux

  Еве една споредба за инсталација, хардверска поддржка Vista vs. Linux, прочитајте ги и претходните 2 дела. http://www.desktoplinux.com/articles/AT9325931427.html Се ми се чини дека Виста со вградената DRM заштита во неа и големите хардверски побарувања му чини најголема услуга на Линукс ( и на...
 15. M

  Windows vs Linux

  Не само една за сите дистрибуции! Читај погоре шо пишав за игрите. А дистрибуциите за сите останати опенсорс апликации, го зимат сорс кодот и го компајлират за нивни потреби, за да обучниот корисник не мора да се бафта со компајлирање. Од кај ти е оваа смешна дезинформација? :-) Ја сум на Сусе...
На врв Bottom