Европско првенство(мажи)-Германија 2024 [10-28 јануари]

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.557
Денес имат состанок ЕХФ и ќе видиме шо одлука или инфор ќе имат за утакмицата Шведска /Франција ...најкасно до 14,00

Член од
12 ноември 2020
Мислења
69
Поени од реакции
220
Prikaznata e pogolema od utakmicava - ja plasiraa 2019 preku danskata nacionalna tv2 so spekulacii deka Nacevski stariot (glaven covek za sudii vo EHF i mokjna figura) e kriminogen lik. Potoa se objavuvaa spisoci na 7-8 sudiski parovi, so akcent na Nacevski i Nikolov ama sve balkanci spanci i od istocna evropa kako "korumpirani", "losi", "unistuvaci na rakometot" i se najloso za niv. Dancive ne izvadija ni eden dokaz za nivnata korupcija tuku samo spekuliraa.
Patem 2021 kulminirase kavga megju brat mu na Dragan Nacevski, Maki vujce i rfm strukturi predvodeni od desnata raka na danskiot konzul. Kavgata bila zestoka, pogodete sami zosto, a vo javnosta bese preneseno deka bila bozem povrzana so Mirjeta Bajramovska (vrabotena vo firmata na konzulot). Vujce bese "dozivotno suspendiran", pa vraten od sudot vo Zheneva na ehf za edna godina. Nisto cudno i nekoj da naracal udari vrz Nacevci od stranstvo uste togas preku svoite lokalni strukturi!
Na kraj 2023 tv2 izvadi snimka na koja navoden "kineski investitor" (akter platen od tv) mu nudi pari na Dragan Nacevski za da mesti utakmici a ovoj gi odbiva. Bidejki ne prijavil vo ehf deka mu bilo nudeno mito go suspendiraat 2 godini i trgaat od sef na sudii na EHF. Klasicna mestenka, da prifatel e kriv, ama sto gi odbil pak e kriv.

Celava prikazna e borbata na skandinavcite 20 godini za nivni pretsedatel na sudiska organizacija vo ehf(funkcijata na Dragan N.), a vo posledno vreme i za toa skandinavski klub da igra sekoja godina vo Keln f4 - nesto sto bez poddrska na sudii tesko ke se sluci. Filmov na svegjanite po natprevar koga se zavrsi, a na teren ne pisnaa e prodolzenie na hajkite protiv site sudiski parovi, funkcioneri i oficijalni lica od Balkanot, Istocna Evropa i Spanija. Ova e ekstra pritisok na skandinavcite prema ehf. Idejata e eliminacija na site sudiski parovi od balkanot i istocna Evropa (Nacevski/Nikolov, Novotni/Horacek od cze, Gubica/Milosevic od cro, Brkic/Jusufhodzic od aus itn).

Severot sakal i saka rakometot da bide nivni privaten sport. Pa videte go i sistemot koj skandinavcite go izlobiraa na EP - nema 1/4 finale zosto na skandinavskive ekipi im odgovara turnirski sistem. Poglednete go grcot vo koj Dancite igraa sinoka so Germanija 35 minuti. Eliminacionite utakmici se teski, edna greska kosta utakmica, pa za skandinavcite da igraat sekogas bar 1/2 finale mora vaka. Gi nema veke edna Spanija, edna Ungarija koja dava milioni za rakomet 20 godini unazad, Polska so 60 milioni narod... Pomali reprezentacii ne mozat ni da sonuvaat iznenaduvanje poradi toj turnirski sistem koj im odgovara najmnogu na skandinavcite!

Vo rakometov se odi na toa deka site moze da igraat, ama danska svedska i norveska treba sekogas da se barem do polufinale i toa e skandinavskata ideja koja probuvaat na sekakov nacin da ja isturkaat, preku pritisoci do ehf, sudii, sudiska federacija i pozadinski igri! Taka da ova placenje e samo parce vo prikaskata.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.626
Поени од реакции
115.134
Абе се стручњаци маме му ебам , дај да си почнам безбол да гледам она последниот шут не е регуларен гол ...
А пак она на Мем не било пробивање :vozbud:, овај спорт се поќе на циркуз личи.
И замисли на најважниот шут во утакмицата ВАР не се гледаше :pipi:

Ја другар овде не гледам ништо нерегуларно. Искорачува со десната и за време на шутот двете нозе му се на земја. 15 пати го враќав клипов и 15 пати исто видов.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.395
Поени од реакции
16.590
гољеми се коефициентите за Х во ракомет
Друго, слободен удар во 60.00 е лакрдија и изнудица ...
Нека уведат за прекршок во 60.00 ЕХТРА ТИМЕ уште од 3 секунди или уште подобро само голман и изведувач, како 7мерец ама од подалеку, или барем да се ограниќи живиот зид на 2 играчи ...патем. Паличка ги уби во поим со седмерците, ама тука од големиот жив ѕид голманот не го гледа изведувачот

Последно уредено:
Член од
4 март 2017
Мислења
2.246
Поени од реакции
6.475
Многу ми направија мерак Французите искрено. Кој ги врти Швеѓаните, им се врати што им ја пуштија на Норвежаните пред некој ден. Најголеми плачи пички у светот на ракометот се скандинавците. Нека му кисни шо би рекле битолчани!

Член од
30 август 2012
Мислења
3.581
Поени од реакции
6.272
Ја другар овде не гледам ништо нерегуларно. Искорачува со десната и за време на шутот двете нозе му се на земја. 15 пати го враќав клипов и 15 пати исто видов.
Кога ја крева десната , левата му е стојна , не смее да ја спушти пред да фрли топката ко прво , ко второ кога ја спушта , за време на шут левата не му е на земја , земи успори ќе видиш ...два прекршоци има при изведувањето , незнам шо си гледал 15 пати IMG_20240127_123017.jpg

Член од
31 јануари 2014
Мислења
398
Поени од реакции
1.160
Жалбата не е одбиена затоа што Наче/Николов донеле правилна одлука за шутот, туку затоа што немале обврска да гледаат ВАР и евентуално да се премислат. Значи жалбата е одбиена од процедурални причини, немало воопшто материјална расправа за исправноста на одлуката да се признае голот.
Ќе им остане ова мала дамка на успешната кариера, грешка е да се пивотира со двете нозе. Но, како што убаво објасни погоре еден член за влијанието и намерите на скандинавците во ракометот, кој ги е*е, нека плачат.

Член од
9 август 2014
Мислења
512
Поени од реакции
1.713
Реално ако зборуваме, голот не требаше да биде признаен. Во таква позиција во која се наоѓаше судијата е многу тешко да се процени, тој гледаше во раката на играчот, многу тешко е истовремено да ја следи и раката и пивотот(која минимално ја подигна французинот). А не е должен да прегледува ВАР снимка, колку пати само се случило крило или пикер да нагазат во шест метри пред да ја исфрлат топката од раката, па му признаваат голови и не прегледуваат ВАР. А за спорни ситуации во спорт секогаш ќе има. Еве само пример финалето на Светското во фудбал, банален пенал за Аргентина и вториот пенал за Франција за 3-3 некој од французите минимално ја допре топката со рака по изведувањето на корнерот. Одлуки кои во моментот е тешко да се проценат, а сепак не се работи за тенденциозно судење како Овребо кога ги одра Челзи во 2009.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.626
Поени од реакции
115.134
Кога ја крева десната , левата му е стојна , не смее да ја спушти пред да фрли топката
Ова не знаев дека е правило, дека ако ја крене едната не смее да ја спушти па да шутира. Во тој случај тогаш тоа е прекршок и голот е нерегуларен.

Член од
23 март 2017
Мислења
407
Поени од реакции
728
Ајде еве ни ги Фарски за у бараж , ја мислам ќе не дотепаат овие …..

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не сум детално запознаен со правилата ама мене ова ми делува на чекори со самото тоа што го префрла тежиштето на десната нога. Колку сака нека допира минимално левата нога, друго е кога цела енергија ќе ја префрлиш на другата нога, тоа е автоматски чекор, дури и целиот ѕид на Шведска се помести у лево. Вака на секој фаул ќе паѓаат голови пошто праиш чекор у десно у дел од секунда. За пенали исто, ќе се отвори едно метро у страна и чао, пола гол го отвара.

Глупи се тие изговори од типот, што не се бунел селекторот, играчите бла бла, при ВАР и при стопирање и враќање снимки за обични глупости од типот на гол или очигледни (не) фаули, ова мораше да се прегледува, а кога би се прегледувало детално и со успорени снимки мислам дека требаше да се поништи.

Член од
19 април 2023
Мислења
235
Поени од реакции
291
Ајде еве ни ги Фарски за у бараж , ја мислам ќе не дотепаат овие …..
Фарски острови не се Данска Шведска Франција.Ако не можеме со нив не ни заслужуваме да одиме на Светско. Што да каже Србија.Само паметна игра и отидовме на Светско

Член од
19 август 2010
Мислења
4.032
Поени од реакции
9.917
Фарски острови не се Данска Шведска Франција.Ако не можеме со нив не ни заслужуваме да одиме на Светско. Што да каже Србија.Само паметна игра и отидовме на Светско
Не се ама се носеа тесно си сите фаворити, а ние губевме као магариња. По мене нема да биде воопшто лесно со Фарски, ептен се у подем, брзо движење на топка, не знам нашава одбрана као ќе се снајде. Ќе видиме како ќе испадне, ама далеку од тоа дека предвреме можеме да запишеме пласман на Светско.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.557
На Ехф страната можит да прегледате дали начевци биле во право или не во 3 спорни ситуации....од 1.34.20 ....првата спорна чисти чекори и тоа два пати од Јоте Готфридсон,втора офанзивен фаул -и тука начевци во право,трета спорна многу тешка но можеле да ја зирнат снимката.....а шо кур норвежанецот земат тај маут на 15 сек до крај ми глумит Bengan Boys,блокот шо праеше таму Ване гз вртит а и само за контри и пенали и ќе се курчит,Паличка смрзнат на голот, е од 11 метри примаш гол и некој од Бутел тие крив......па се жалеле,па ќе барале иземање на мак судии,па требало измени на правилата.....нас не дупеа до 2008 год сите скандинавски судии додека не влегоа Начевци во ЕХФ/Ихф.....затоа и ги подржавам начевци какви и да се за Мак ракомет помогнале.
Да победеа Швеѓаните немаше да ми бидит криво ама не ја барајте вината во мак судии.

Kajgana Shop

На врв Bottom